Skocz do zawartości

<t>Czy kobiety są dobrymi kierowcami?</t>  

68 użytkowników zagłosowało

Nie masz uprawnień do głosowania w tej ankiecie lub wyświetlania jej wyników. Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Według mnie tak generalnie to gorszymi kierowcami są ludzie którzy mało jeżdżą i dotyczy to zarówno kobiet oraz facetów. Kobiety chyba ogólnie jeżdżą mniej - i to, moim zdaniem, jest przyczyna dlaczego potocznie postrzega się je jako gorszych kierowców.

Chyba też opinia jakoby kobiety były złymi kierowcami nie wynika z cech płci, bo np. jest sporo kobiet będących doskonałymi pilotami. A pilotaż jest, co by nie było, bardziej skomplikowany manualnie i umysłowo od kierowania samochodem.

Za to dziwi mnie inna rzecz : w moim rejonie jest bardzo, bardzo mało kobiet użytkowniczek BMW. Czy u Was też tak jest ?. Z czego to wynika ?

Pozdrawiam :

Zdzichu

Opublikowano
Róznie to bywa nie można uogólniać.Wielu mężczyzn to też straszne ciapy.Ale coś w tym musi byc ze jak smigam po kraju i widze tylko jakies blond loki za kółkiem to troche mocniej i pewniej chce chwycic kierownice ':)'
Opublikowano

mysle ze z kobietami jest tak jak z mezczyznami, troche zalezy od charakteru troche od psychiki i doswiadcznie tez robi swoje.

Moja starsza to wrecz kierowca rajdowy, decyzje podejmuje szybciej niz ja zdarze mrugnac okiem :oops:

Wiec jak ktos powiedzial nie generalizujmy, wszystko tez mozemy porownac do innych dziedzin.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
Jestem kobietą, jeżdże dużo (jestem zaopatrzeniowcem w pewnej niewielkiej firmie), czuje się pewnie za kierownicą, pod warunkiem że mam całkiem sprawny samochód, zaznaczam że może to być też ciężarówka. No i mam jeszcze taką przewagę nad mężczyznami, że lepiej się prezentuję za kierownicą.
Opublikowano

ja bylem swiadkiem raz jak laska bdajze za kierownica VW Polo:D silnik z pewnoscia kompaktowy czyli 1,4 a mze nawet mniej , mniejsza z tym . Laseczka byla szalona:D w ciemno zaczela wyprzedzac 3 autka i TI'R'a w tym mnie zaraz przed zakretem , najlepsze bylo to ze jej sie udalo , juz myslalem ze uslysze nagle huk i bede musial hamowac . Dla mnie szczyt glupty , zero widocznosci, pod maska z 60KM jak tu sie rozpedzic??,ja bym czegos takiego sie nie podjol,brawa za odwage

Wniosek : niektore kobity sa szalone bardziej niz ja :D

Opublikowano
No może szalona była, może dziewczynie się spieszyło, a może to była głupia gęś. Bez powodu tak się nie ryzykuje
Opublikowano
Czy to naprawdę kwestia płci?? Może tylko z racji większej rozwagi często nie rozwijamy do końca skrzydeł za kółkiem, ale jak i wśród mężczyzn są i pośród nas źli i dobrzy kierowcy. :D A tak naprawdę każdy z nas uczy się przez całe życie i doskonali się przez całe życie.

w oczekiwaniu na zerodwójkę

Pzdr

Justyna

Opublikowano
A ja zle odczytalem ankiete i zaznaczylem tak, myslalem ze pytanie brzmi czy kobiety sa zlymi kierowcami. Najczesciej sa kiepskimi, chociaz sa wyjatki od regoly i to nie zadko. Ja jednak trafiam na same kiepskie, ostatnio na rondzie mialem stluczke, wychodze patrze, a jak BABA :) Sama przyznala ze jechala z glowa w chmurach i nawet nie pomyslala o tym zeby zobaczyc czy nic nie jedzie.
Opublikowano
Złymi czy dobrymi generalizować nie mozna, ale jak jezdzę po Wawie to często widzę kobitki z nosem na szybie, albo takie co same nie wiedzą co chcą zrobić za kółkiem. Ktoś wczesniej napisał, że bycie dobrym kierowcą zależy od ilości przejechanych kilometrów i doswiadczenia i ja się z tym zgadzam. Kobiety zazwyczaj mniej jeżdzą i dlatego gorzej.
Pozdrawiam Grzesiek
Opublikowano

Temat rzeka... wydaje mi się, że trzeba umieć śmiać się z samego siebie i zauważać własne błędy, a nie tylko wytykać je tu akurat kobietom :) To jest temat bumerang i można dyskutować bez końca :wink:

Osobiście uważam że nie można z góry ustalić, że kobiety są gorszymi kierowcami. Sam nie raz się o tym przekonałem... Gdy widziałem jak moja dziewczyna jeździ swoją E21 czy moja mama swoim Lancerem VI :wink:

Moim skromnym zdaniem kobiety są dobrymi kierowcami :wink:

Opublikowano
Sądzę, ze w dzisiejszym pospiechu życia jaki zapanował kobiety radzą sobie lepiej za kółkiem, ale prawda jest taka, że przynajmniej w moim przypadku w większości sytuacji gdy widze niepewnego kierowcę okazuje się , ze to kobieta ... a juz nie wspomnę o emerytkach ... pochlastac się można :duh:
Opublikowano

No i mam jeszcze taką przewagę nad mężczyznami, że lepiej się prezentuję za kierownicą.

Witam

No i tym argumentem JOLCIA powalila mnie na kolana.... :lol:

I kto powie,ze nie ma dziewczyna racji :?:

2FST4U