Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Słuchajcie gdzie kupowaliście opony zimowe?szukam do mojego auta 255/40/18 na tył i 225/45/18 na przód ROF,wszędzie pusto na składach nic nie ma,gdzies tam cos trafiłem u jednego goscia ale rocznik 2013 leżakowane pirelli sotto zero cena 4800zł

Przy rozmiarze 255 ROF cena będzie niestety kosmos i ciężko będzie coś znaleźć. Może pomyśl o zwykłych oponach, ale XL. U siebie takie założyłem i jest nieźle. Przy nie ROF wybór jest niezły...i ceny w miarę normalne. Może Hankook Winter i*cept evo2 W320, zmieścisz się w cenie 2300 zł za kpl (lub mniej jak dobrze poszukasz) a opony przyzwoite. Mam poprzednią generację W310 i wykupiłem ubezpieczenie w razie przebicia (w E9x też zalecają ROF i nie ma zapasówki).

Co do sklepów, to na pewno mogę polecić: sklepopon.com, czy opony.com - sprawdzone, z dobrym kontaktem i realizacją.

Zdecydowanie odradzam: http://www.opony.inowroclaw.pl Zamówiłem tam opony i zero odzewu, nie można się dodzwonić, zero reakcji na maile itp. Zrezygnowałem, anulowałem zamówienie mailem i tu też zero reakcji.

BMW E36 1991 Limuzyna 325i 2005↔2007

BMW E46 2002 Touring 320d Lift 2007↔2010

BMW E91 2006 330d 2010↔2018

BMW E81 2007 118d 2015→

BMW F31 2014 325d 2018→

icon1.png

F31-C-HRj_qqhnpsx.jpg

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
4800 to jakaś utopia, za niewiele więcej można w niemczech kupić kompletne koła z oponami..
Opublikowano
Takie ceny ,min co znalazlem to 4190zł,ale facet ciezki, sam nie wie jaki rocznik bo on tez od kogos kupuje itp itd,zamówiłem zwykłe nie Rof-y 2700 zł Conti z 2015r.,nie wiem tylko co bedzie podczas kolizji bo one nie maja homologacji BMW i czy ubezpieczyciel wyplaci odszkodowanie w razie W :roll:

Było:

e36 318i Cabrio

E61 525d

F30 318d Sportline

F36 420i M-Pakiet

Jest : G30 518d SportLine

Opublikowano
Takie ceny ,min co znalazlem to 4190zł,ale facet ciezki, sam nie wie jaki rocznik bo on tez od kogos kupuje itp itd,zamówiłem zwykłe nie Rof-y 2700 zł Conti z 2015r.,nie wiem tylko co bedzie podczas kolizji bo one nie maja homologacji BMW i czy ubezpieczyciel wyplaci odszkodowanie w razie W :roll:

O kurcze, poruszyłeś tutaj ciekawy temat – myślicie, że faktycznie do czegoś takiego może się przyczepić ubezpieczyciel w razie szkody? Np. mam opony nie runflat, a BMW zaleca ROF albo mam ROF ale bez gwiazdki? :shock:

Opublikowano

Nie ROF, ale z gwiazdką może być - sprawdzałem i takie też kupiłem na zimę.

Co do braku gwiazdki to nie mam pojęcia jak się zachowują. Też mnie to ciekawi bo później planuję zmianę letnich na nonROF, nonStar :)

Opublikowano

O kurcze, poruszyłeś tutaj ciekawy temat – myślicie, że faktycznie do czegoś takiego może się przyczepić ubezpieczyciel w razie szkody? Np. mam opony nie runflat, a BMW zaleca ROF albo mam ROF ale bez gwiazdki? :shock:

Daj spokoj, w Polsce nie ma az takiego "faszyzmu" jezeli chodzi o te sprawy. Gdyby opony mialy zbyt mala szerokosc, srednice, zbyt mala nosnosc, zbyt maly indeks predkosci to pewnie tak, ale nie przez brak "homologacji" producenta auta. Ta "homologacja" to tak naprawde rekomendacja i tyle, nie oznacza to, ze te opony sa w jakims stopniu lepsze od tych bez gwiazdek.