Skocz do zawartości

Rozbite e46 328 2000r Przekładka pomoc?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam i jednak sie stalo beti rozwalona ;(

Moje pytanie do was czy podejmowac sie przekladki calego auta na nowa bude . Koszt budy ok tysiaca plus osprzet silnika maglownica chlodnice caly przod przed silnikiem . Co sadzicie o takim przedsięwzięciu nie mysle o sprzedazy bo ile ja dostane za to auto? Chce go uratowac ale nie bawic sie w sztukaterie i wspawywać ćwiartki, srodek mam schadowline wiec auto zadbane i warte by go odzyskac kilka fotek auta

http://zapodaj.net/7524118448b80.jpg.html

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jak na pierwszy rzut oka nie jest tak tragicznie .

Jeśli podłużnice nie zostały ruszone i nie ma jakiś innych uszkodzeń zwłaszcza w zawiasie to ja bym próbował składać to co jest .

Części w necie jest w h... i to w dobrej cenie .

Mogę wiedzieć jak doszło do wypadku?

Opublikowano
prawa podłożnica skrzywiona fartuchy sie zwinęły do kielichów zawias chyba ok ale i tak by wymagał wymiany bo lewe kolo wyrwane z maglownicy itd . Uslisk w zakręci na mokrym i uderzenie w barierki szkody duze bo slupek z barierek trafil w środek
Opublikowano
prawa podłożnica skrzywiona fartuchy sie zwinęły do kielichów zawias chyba ok ale i tak by wymagał wymiany bo lewe kolo wyrwane z maglownicy itd . Uslisk w zakręci na mokrym i uderzenie w barierki szkody duze bo slupek z barierek trafil w środek

kolego a nie ma w tym aucie ASC lub DSC?

Opublikowano

jest ale podstawa to gumy:) zakupilem 17 z no name linlong i oto jest problem nie duza prędkość maly zakret i the end

Wczesniej 16 bringstone i problemow nie bylo a jedzielm owiele szybciej

Opublikowano
Szkoda auta... a ten temat ze zdjęciem powinien być wklejony w każdym temacie gdzie ktos sie pyta o jakies tanie "dobre" opony... pomysł z przekladka w nową bude nie głupi...

Potwierdzam nie warto - również z tyłu mam "no name" i lekki deszcz i przy każdym depnięciu w pedał gazu ASC musi pracować ;/

Wcześniej jeździłem na Yokohamach i naprawdę nawet na mokrej nawierzchni trzeba było "zaszeleć" żeby ASC uruchomić ;)

Niestety pękła felga i roczne yokohamy poszły na śmietnik , felga zespawana ale już nie zdecydowałem się na dobre opony ,bo felga chińska (czy tam niby włoska)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
dlatego ja jezdze na bbridgestonach protenza s100 a nie nadlewka badz tani chinczyk :D :D

W formie jakiej napisałeś nazwę wygląda to na jakiegoś chińczyka :mrgreen:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

maniek21112 więcej wyrozumiałości. :lol:

skols003 pewnie chlapnął setę i mu się odbiło. Stąd te b..bridgestony, a prrrotenzy to jak go otrzepało. :mrgreen:

Sorry skols003, ale jakoś nie mogłem się powstrzymać. Mam nadzieję, ze nie uraziłem.

Wracając do tematu

Jak masz warunki i czas to chyba warto pomyśleć nad opcją z przekładką.

Będziesz w 100% wiedział co w aucie siedzi.

Opublikowano

W życiu bym nie ratował !!!

Ja tak kiedyś ratowałem focusa mk1 2.0 bo szkoda mi było i wydałem na porządna naprawę prawie tyle co kosztowało auto przed wypadkiem.

Sprzedaj to co masz , dostaniesz odszkodowanie i tyle , no chyba ze to była twoja wina i jesteś w czarnej du

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Napisał, że wina opon, więc osób trzecich chyba nie było :roll:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Też bym nie ratował ,za stare auto na takie eksperymenty . Nawet jak usiądziesz z kartką i wszystko dokładnie policzysz to w trakcie naprawy znając życie wyjdzie pełno dodatkowych rzeczy . A tak swoją drogą jaki miałeś pomysł na numer VIN ?
Opublikowano
Też bym nie ratował ,za stare auto na takie eksperymenty . Nawet jak usiądziesz z kartką i wszystko dokładnie policzysz to w trakcie naprawy znając życie wyjdzie pełno dodatkowych rzeczy . A tak swoją drogą jaki miałeś pomysł na numer VIN ?

pewnie chciał kupić budę z papierami ...