Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie ,

jak podaje Edition Weiss Blau w roku 2005 zarejestrowanych było 17 418 szt. E28, jednak już w roku 2006 liczba ta jest o niebo mniejsza 13 919 szt.

Czyżby prawie 4 tys. znalazło nowych nabywców w "nowych" krajach EU? Nie sądzę, raczej niewielka część niestety.

Największe rarytasy to:

518 - 235 szt.

518i - 399 szt.

524td - 247 szt. (2005 - 333 szt.)

Szkoda, że "nas" mniej ale czas jest nieubłagany

Pozdrawiam

GregM

E28 528 iA '84

Opublikowano

hej

Moze nie dokladnie na malejąca liczbe tych samochodów, ale dlatego ze uwielbiam swoje E28, zdecydowałem sie utrzymywac je tak długo jak tylko bedzie to mozliwe

Najpierw plan był taki ze samochód miał mi służyc do pojeżdzenia jakiś czas, ale kupiłem w bardzo dobrym stanie i przez prawie 5 lat jazdy oprócz czesci eksploatacyjnych wymienilem tylko pompe wody i kolumne amortyzatora bo urwał sie kielich.

Autko przez prawie 5 lat dzień w dzień wozi mnie do pracy bez zadnych awarii poza tymi dwoma.

Polubiłem je bardzo, dalej jezdzi sią nią wspaniale, moje kochanie kiedyś zaproponowało zeby nie sprzedawać etki tylko ją trzymać .. no i tak sie stanie :)

Czarna Eta (SOLD)................Granatowy Mieczysław (LIVE!).......................Czarna Szmata

http://www.gimnastycy.pl/avatar.jpg

Opublikowano

A masz jakieś informacje na temat E24?

Pozdrawiam

radosc

BMW 2800 csa 70 Nachtblau

BMW 628CSi 85 Karminrot

BMW 635CSiA 89 Shadowline Highline Motorsport

[ Currently: Motorsport na tapecie ]

[ WSZYSTKIE CZĘŚĆI DO E24 = tel 510635633 ]

Opublikowano

Liczba e28 caly czas bedzie sie zmniejszac pomimo iz e28 weszlo w ere youngtimera mimo wszystko jest samochodem na obecne czasy nieekonomicznym a ludzi ktorzy dla hobby beda trzymali 20 letnie auto jest coraz mniej bo to drogie hobby. Liczba sie zmniejsza ale i tak jest ich jeszcze sporo mysle tez ze jakis procent z tego ubytku trafil do polski i innych krjow UE.

Gdzie mozna znalezc takie dane ?

----------------------------------------------------

Sprzedam: Liczniki Używane Do BMW 1502 - 1602 - 1802 - 2002 - 2002tii . Seria I i II .

3 rodzaje sportowych kierownic

-----------------------------------------------------

Opublikowano

Z 524td to cos mi tu nie gra, bo w ogloszeniach widze je nie tak zadko. Ale jesli te dane sa wiarygodne to znaczy ze moje E28 jest zadszym autem w Niemczech niz E24 :shock: a w sumie mialo bys na odwrot.

W Niemczech sporo starych aut jest wyrejestrowanych.

E24 628CSi 12/1982 Delphin-Metallic - wegetacja... :(

E28 524td 06/1985 Karminrot ze szpera :) i silnik nowka!!!

Nowe amortyzatory BILSTEIN B6, CZESCI UZYWANE

Kontakt: 0049-176-4889-3646, 0695039390, GG 244669 lub PW