Skocz do zawartości

czy do auta mozna zamontowac szyberdach??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
jestem szczesliwym posiadaczem beemki e34 520 touring. Wiecie moze czy mozna do niej zamontowac szyber?? jesli tak to jakie to sa koszta? Edytowane przez carlos666
Opublikowano
na twoim miejscu bym sobie przelozyl dach od touringa z oryginalnym podwojnym szyberdachem :) innego moim zdaniem nie ma sensu zakladac.

Lubię BMW - od 15 lat...trochę ich ujeżdzałem

Teraz pora na AMG :D

Opublikowano
na twoim miejscu bym sobie przelozyl dach od touringa z oryginalnym podwojnym szyberdachem :) innego moim zdaniem nie ma sensu zakladac.

jak to przelozyc dach? CALY dach? to sie da zrobic? no ale wtedy trzebaby lakierowac itd... to sie chyba nie oplaca...

Opublikowano
Jeśli chodzi o ucinanie i wstawianie dachu od innego auta, to zupełnie nie ma sensu. Pomijając koszty, karoseria nie będzie już nigdy miała odpowiedniej sztywności, bo jak połączyć wzmocnienia wewnątrz słupków. Wiadomo, "spece" robią tak auta powypadkowe na sprzedaż, ale jak zachowa się takie auto przy wypadku czy dachowaniu? Nie chciałbym takiego auta kupić, a co dopiero robić tak ze swoim sprawnym autem na własne życzenie, po to tylko, żeby mieć bajer w postaci szyberdachu. Zwłaszcza, że są specjalistyczne firmy, które wstawią taki szyberdach, jaki się chce, za całkiem normalne pieniądze.
Opublikowano

Jak by dachowal to mialo by to sens, a jak chce sam szyber to po co taki wielki koszt (wyjdzie tego z piec kafli...)

Opublikowano

no nie wiem czy wyjdzie tak drogo za super oryginlany dach bmw ktory naprawde jest rewelacyjny i wyglada bardzo fajnie.

Popatrzcie w cenniki ile kosztuje zalozenie dachu FIRMOWEGO (cena dachu + montaz) i moge sie zalozyc ze taniej wyjdzie przeszczepic oryginlany dach - a problemu z tym nie ma - sa zgrzewarki, sa bdb lakiernicy....kazdy zrobi jak uwaza :)

Lubię BMW - od 15 lat...trochę ich ujeżdzałem

Teraz pora na AMG :D