Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak sie spojrzy w rodowód własciciela auta grubo powyzej 10-letniego -szczególnie w Niemczech to niezmiernie rzadko zdarza sie aby to byl rodowity Niemiec :D :D

Wiele lat mieszkalem w Niemczech i nt troche wiem.

Kiedys nawet i po marce samochodu z duza dozą prawdopodobieństwa dało stwierdzić pochodzenia własciciela.

Pamietam np. takie powiedzonko Niemców:

'Ford Sierra auto Ausländer-a" :D :D

• Odpowiedzi 1,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jak sie spojrzy w rodowód własciciela auta grubo powyzej 10-letniego -szczególnie w Niemczech to niezmiernie rzadko zdarza sie aby to byl rodowity Niemiec :D :D

Wiele lat mieszkalem w Niemczech i nt troche wiem.

Kiedys nawet i po marce samochodu z duza dozą prawdopodobieństwa dało stwierdzić pochodzenia własciciela.

Pamietam np. takie powiedzonko Niemców:

'Ford Sierra auto Ausländer-a" :D :D

no to ja mam całkiem inne wrażenie...

gdzieżeś Ty mieszkał i jak dawno?

ale jedno jest pewne - jakie auto takie stanowisko. Mówi się że auto musi kosztować roczne zarobki...

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam,

Chcę się przesiąść z e46 na e 83. Interesuje mnie rocznik 2007/2008..generalnie coś w granicach 50tyś zł. Znalazłem fajny egzemplarz sprowadzony z Austrii, skóra kremowa, automat ZF, przebieg 184tys., 177KM za 48 tys. Napisałem do gości żeby udostępnił VIN to go tutaj wrzucę z prośbą o sprawdzenie historii. Co sądzicie o takim samochodzie?

Drugie pytanie to czy ktoś był i korzystał z diagnostyki przed zakupowej w MCarsie w Krakowie? Jak dzwoniłem ostatnio gościu mi powiedział 600 zł. Czy warto wydawać tyle kasy na taki samochód czy lepiej pojechać do jakiegoś zaprzyjaźnionego mechanika, na szarpaki i sprawdzić INPA?

Opublikowano

Wyszukiwarka z naszego forum znalazła o Mcarsie ; search.php?keywords=MCars&t=5735&sf=msgonly

Przegląd jako przegląd zrobiony przez profesjonalistów w danej marce zawsze dobrze zrobić tylko kwestia ceny , czy to będzie opłacalne. Trzeba sie zastanowić ile warsztat bierze na godzinę i ile na to jest potrzebne czasu i trzeba brać pod uwagę że to jest jakby usługa pilna czyli trochę drożej i nam wyjdzie w przybliżeniu czy nie przepłacamy.

W samochodach co to niby jest igła i cena jest wysoka a auto nam się podoba i już znamy niby ostateczną cenę i chcemy auto brać to jest warto podjechać do uznanego warsztatu i jak coś jest ukryte to teoretycznie można wynegocjować nową cenę.

Jednak jak kupujemy auto w dolnych granicach cenowych to nawet jak warsztat nam wypisze całą listę usterek to handlarz może powiedzieć że cena jest niska bo wszystko jest niewiadome i niema negocjacji.

Przed zleceniem przeglądu to przez telefon zapytać czy raport będzie na piśmie.

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

Opublikowano
Samochód z Austrii, z takim przebiegiem i ogólnym wyposażeniem ( skrzynia automat, jasna skóra, dwu-strefowy climatronic) wydaje się wam duża, niska czy średnia? Jak patrze na ogłoszenia to widzę prze różne ceny - większe i mniejsze. Co w ogóle sądzicie o samochodach z Austrii?
Opublikowano
Rocznik 2007. Linka nie chce podawać żeby mnie ktoś nie ubiegl:). W treści i tak za dużo nie pisze
Opublikowano
No to jak nie chcesz pokazac nic to bierz w ciemno :cool2: :cool2: Cena jest super :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Powodzenia :cool2: :cool2:
W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
Opublikowano
Jeżeli ktoś zna ten model powinno mu wystarczyć taka wiedza jaka mu przedstawiłem. Nie widzę wiec problemu...
Opublikowano

A ja znam i mówię ci bierz bo tam stoi dziesięciu po to :mad2: :mad2:

Zastanów się po co jest ten dział kolego.Do oceny auta :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Jak wg ciebie ocenić auto nie widząc go,nie znając dokładnego wyposażenia ???

Tak napisze ci każdy tutaj...bierz i głowy nie zawracaj pisząc w tym temacie :mad2: :mad2:

Opublikowano
Jak ciemno granatowy lub czarny to bierz bez zastanowienia na pewno igła ;) zresztą każdy z jasną skóra z 2007 roku to igła zwłaszcza z Austrii a za 48 tysi 2 litrówka z wadliwym rozrządem idzie jak świeże bułeczki i to istna okazja ;] lepiej wpłać zaliczkę zanim pojedziesz i nawet sie nie targuj ha ha ha ha
Opublikowano

Czy to jest to ? http://otomoto.pl/bmw-x3-e83-C36287746.html

Czy to jest data produkcji ? czy pierwszej rejestracji ?

Ja wprawnego oka do zdjęć nie mam ale ktoś może się wypowie, no i ten VIN by się przydał.

Austria to niby mały kraj i tam ludzie mniej latają z końca na koniec ale to o niczym nie świadczy.

Pod maską jakieś druciarstwo widać .

..........................................................................................

Opublikowano
Tak o ten samochód mi chodziło. Wiem o znanym problemie tego silnika z rozrządem oraz klapkami zawirowań. Biorę to pod uwagę przy zakupie.
Opublikowano

na moje oko ;] myślę że wprawne;)

na zdjęciu 3 od końca jest źle spasowana zabudowa kokpitu przy drążku automatu konkretnie to łączenie kokpitu z tunelem ... kwestia dlaczego tak jest i to tyle co się da wywnioskować z fotek daj ten nr vin i nie napalaj się ...

Opublikowano

Na zdjęciu silnika w dwóch miejscach widać jakieś metalowe opaski co to hydraulicy używają do podwieszania rurek

http://www.centrumklima.pl/pl,produkty-wentylacja-klimatyzacja,10,234,202,tasma-perforowana-duh.html

czyli trochę druciarstwa widać , zresztą podobno każde auto można odpacykować tylko kwestia ceny.

Dekoder http://www.bmwarchiv.de/vin/bmw-vin-decoder.html Dodam że w okienku dekodera należy wpisać 7 ostatnich cyfr z VIN

Opublikowano

A czy ktoś ma dojścia żeby sprawdzić historie samochodu? W mcarsie mi sprawdzą, ale dopiero jak przyjadę na przegląd i mnie skasują 6 stówek:)

Wie ktoś co to jest za urządzenia na lewym kielichu?

Do napalania mi jeszcze daleko:)

Opublikowano
obdzwoń kilka serwisów pewnie ktoś ci poda, zawsze dzwonie do kilku i ktoś się życzliwy znajdzie przynajmniej żeby potwierdzić przebieg ...
Opublikowano
jezusie...dopiero w 3 salonie mi jakaś Pani zechciała udzielić odpowiedzi. Masakra. Pani powiedziała: "ostatni odczyt z kluczyka?? jest z listopada 2014 przebieg 194tys". Czyli kręcony co najmniej o 20tys. Co to może być ten odczyt z kluczyka? to znaczy domyślam się ze przebieg zapisuje się m.in w kluczyku tylko dlaczego odczytują go z kluczyka a nie komputera samochodu. Kluczyk pewnie sobie można dorobić albo przeprogramować z innego auta:)
Opublikowano

No bo z kluczyka w serwisie to robią jak jest.Kluczyk się przecież aktualizuje cały czas i jest zgodny z zegarkami.

Jak sobie zmienisz przebieg w komputerze to w kluczyku też się zmieni.

Opublikowano

Na plus - oryginalne bezowe gumowe dywaniki.

Nie wiem czy gałki od radia nie są od wersji 2008 - te srebrne otoki ...

A urządzenie na nadkolu to może odstraszacz kun...

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Na plus też akcja serwisowa na rozrząd czyli wymiana za free.