Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

witam wszystkich od miesiaca jestem posiadaczem kolejnego samochodu marki bmw ,tym razem wybrałem e91 335d .

mam już zaplanowane kilka modyfikacji

-układ wydechowy supersprint (chyba od turbo)

-intercooler http://www.wagner-tuning.com/Intercooler-Kit-for-BMW-330d335d-E90-E93_p_65.html

-car audio (mam 8 głosników wiec jest to jedna ze słabszych instalacji audio)

na pierwszy ogien poleci car audio i intercooler

jezeli ma ktos jakies propozycje firmy która wykonuje car audio albo gotowe zestawy to prosze o info

Edytowane przez arek11
  • Odpowiedzi 729
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• 4 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
obecnie jestem w niemczech do konca wrzesnia i jak wróce to zrobię fotki auta,pozatym zamówiłem juz intercoler wagnera (ma byc troszkę taniej )
Opublikowano
obecnie jestem w niemczech do konca wrzesnia i jak wróce to zrobię fotki auta,pozatym zamówiłem juz intercoler wagnera (ma byc troszkę taniej )

No prosze , wynika z tego ,ze w niemczech jeszcze aparatow cyfrowych nie maja :norty:

Ty kupiles to auto czy sie chwalisz tak na przyszlosc ?

Sorry za ortografie - niemiecki windows :)

http://images.spritmonitor.de/519278.png

Opublikowano
moje bmw zostało w polsce ale poprosiłem zone o kilka fotek wiec pewnie w piatek wstawie
Opublikowano

Taniej , tzn ile mnie wiecej 2300zł po przeliczeniu będzie ? Waluty wariują obecnie . :shock:

7d4c19ecfc3db.gif
Opublikowano
jak wstawic fotki na forum , a co do wagnera to w tygodniu bede wiedział za ile bedzie ten intercooler ale z tego co wiem to szału nie bedzie z cena(ok 2600)
Opublikowano

w pasku nad miejscem gdzie piszesz masz małą ikonkę img wciskasz ją i pomiędzy wstawiasz linh zdjęcia, lecz zdjęcie wsześniej musisz umieścić np.na imgur.com :D

mam nadzieję, że ogarnąłeś to co napisałem :mrgreen:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
auto super! zazdroszczę koloru i silnika! co do dyfuzora to odpuściłbym sobie robienie z tego "M3", jak już chcesz kombinować to daj dyfuzor PERFORMANCE - nawet chyba kolega Czerwony ma na zbyciu :cool2:
Opublikowano
Wymień końcówki na bardziej 'poważne' np. u Michała w Mg motorsport i tyle . Naprawdę fajnie wyglądają . :)
7d4c19ecfc3db.gif
Opublikowano
mysle o całym układzie supersprintu miałem w poprzednim bmw i byłem zadowolony
Opublikowano
mysle o całym układzie supersprintu miałem w poprzednim bmw i byłem zadowolony

Z MG też będziesz. Zobacz co mają tam w galerii. Cena co najmniej o połowę niższa jakość porównywalna. :8)

7d4c19ecfc3db.gif
Opublikowano
to jest cały układ przelotowy , jak wyglada sprawa z przegladem technicznym. widziałem ich galerie i widze ze robia niezle tlumniki do niezlych fur
Opublikowano
to jest cały układ przelotowy , jak wyglada sprawa z przegladem technicznym. widziałem ich galerie i widze ze robia niezle tlumniki do niezlych fur

Dpf zostawiasz / jak chcesz/ trzeba go oczywiście też wykasować z kompa . 'Korkiem" w wydechu są końcowe tłumiki, MG zrobi przelotowe z konkretnymi końcówkami i będzie ok. ICek nowy też się przyda do kompletu. :8)

7d4c19ecfc3db.gif
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

witam wszystkich śledzących mój temat ,na początek chciałbym napisać kilka słów o moim aucie .jest to już moje 4 bmw trzy sprowadzałem sam i jedno kupiłem w Polsce ,co było największym błędem tym bardziej ze było to M3.Potem było e46 330d w wersji m-pakiet środek ,listwy ,kierownica .W chwili obecnej jestem posiadaczem bmw e91 z 2011r przebieg 138tys km które kupiłem od dealer w Niemczech .Jeżeli chodzi o cenę to nie była zbyt niska zwłaszcza ze akcyza wyniosła mnie 20tys zl ,jedyna rzecz która mnie cieszy to to ze auto jak odbierałem wyglądało idealnie ( było sprawdzane przez polskie aso przed zakupem ) i bylo serwisowane do ostatniego dnia .Przebieg jaki ma wydaje się być oryginalny .

To co interesuje mnie do przerobienia to układ wydechowy ,intercooler + program .Intercooler WAGNER który chciałem kupić w Niemczech (rabat 250zl przy obecnej cenie euro nie opłacalne na dzień dzisiejszy )Kombinuje kupić w USA wysłać do Niemiec i z Niemiec do polski .

Jeżeli ktoś posiadał by do sprzedania intercooler , układ wydechowy do bmw 335d to proszę o info

Jutro jadę na hamownie do kreatora w wawie zobaczymy jaka jest moc

Opublikowano
Jeśli chcesz to mogę Ci pomóc w przesyłce intercoolera z USA - mam tam rodzinę i mogą przepakować paczkę, zazwyczaj udaje się wszystko bez cła, vatu itp. Jak coś to PW
http://www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF
Opublikowano

po dzisiejszej hamowni jestem bardzo mile zaskoczony, liczyłem ze wyjdzie troszkę mniej od serii a tu wynik 290,4 KM przy 3753 RPM i 617,4 NM przy 2338 RPM ( nie wiem jak bezpośrednio wrzucić zdj do tego postu )

przy okazji porozmawiałem sobie z panem z kreatora i powiedział mi co mogę wycisnąć z silnika (od 330KM sam chip ,do ok 400KM i 750-800 NM)

Opublikowano
po dzisiejszej hamowni jestem bardzo mile zaskoczony, liczyłem ze wyjdzie troszkę mniej od serii a tu wynik 290,4 KM przy 3753 RPM i 617,4 NM przy 2338 RPM ( nie wiem jak bezpośrednio wrzucić zdj do tego postu )

przy okazji porozmawiałem sobie z panem z kreatora i powiedział mi co mogę wycisnąć z silnika (od 330KM sam chip ,do ok 400KM i 750-800 NM)

To są podatne motory.

Pogadaj z kolegą Czerwony330d.

Wydziergał 380KM ze swojej :norty:

http://imagizer.imageshack.us/v2/320x240q90/196/nduk.jpg
Opublikowano
nie chce żyłować auta na maksa tylko w miarę bezpiecznie podnieść moc,moment i dalej cieszyć się z jazdy
Opublikowano

330KM to bez żadnych kombinacji sam chip

wlasnie bylem w 2 salonach bmw w stolicy chciałem kupić dywaniki performance

http://www.bmw-shop.pl/product/image/3489/51472241468.jpg

i http://www.bmw-shop.pl/product/image/3481/51712240775.jpg

Dywaników nie ma do modelu e91 wiec poszukam z innych modeli najbardziej pasujących do mojej e91 a kratka ,nerki za 448zl 2 sztuki