Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

powinniśmy brać przykład z Francuzów - coś sie nie podoba, rząd przegnie pałe od razu rozróby na ulicy i nic nie poradzą muszą ustąpić a tu.. co najwyżej głodówke urządzą :lol: zresztą nawet ja bym nie pojechal protestować do warszawy - nie stac mnie na tyle wachy naraz

(bidny student :mrgreen: )

http://img412.imageshack.us/img412/7442/niskamala0udjt7.jpg
Opublikowano

wyjdzie na to ze niedlugo bedzie mi sie oplacalo lac lpg u niemca.

u mnie w zgorzelcu place za gaz 1,90 to w chwili obecnej daje 0,50 eurocentow za litr.

w görlitz lpg kosztuje 60 centow - czyli ok. 2,30. podniosa akcyze, spadnie euro i bede nabijal portfel imperialiscie z zachodu... :)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Czytałem w Motorze, że w wakacje cena beny ma sięgnąć 4,6/litr heh no zbliżamy się bardzo szybko do 5-ciu zeta. Przy takiej cenie benzyny cena gazu na poziomie 2 złotych nie jest już taka duża. Mnie instalka już się zwróciła no teraz czas na prawdziwe zyski :D :D :D
Wyłącz światła w dzień - wróć do normalności !!!
Opublikowano
U mnie gazik na orlenie 1,79. Także nawet bardzo droga instalka zwraca się bardzo szybko. Różnica ceny B/G zrobiła się dosyć wyraźna.
Opublikowano
powinno sie nasrać tym rządzącym na łeb i zapytac ich czy tak śmierdzi ropa, gaz czy benzyna...

a swoją droga to gratuluje wszystkim tutaj co głosowali na PiS.. Żal

A myślisz że jakby ktoś zagłosował inaczej by to coś zmieniło? :lol:

Ja nie jestem za żadną partią ale myślę że z PO były by większe chryje niż teraz... Prawdziwą twarz pokazali po porażce. Szkoda gadać. Nic tylko uciekać z stąd.

Opublikowano
powinno sie nasrać tym rządzącym na łeb i zapytac ich czy tak śmierdzi ropa, gaz czy benzyna...

a swoją droga to gratuluje wszystkim tutaj co głosowali na PiS.. Żal

A myślisz że jakby ktoś zagłosował inaczej by to coś zmieniło? :lol:

Ja nie jestem za żadną partią ale myślę że z PO były by większe chryje niż teraz... Prawdziwą twarz pokazali po porażce. Szkoda gadać. Nic tylko uciekać z stąd.

Mały OT :D Zgodze się z poprzednikiem po co mam chodzić na wybory pomiędzy czym a czym mam wybierać to nie ma sensu a frekwencja pokazuje, że nie tylko ja nie widze wyboru i przyszłości :duh:

Wracając do ceny paliw ciekawe czy prognozy mówiące o 7PLN/litr bezołowiówki sprawdzą się. Wtedy LPG byłby po 3,50/ltr.

Opublikowano

w jeleniej górze cena 1,90zł, a częstochowie 1,97...

przy spalaniu w trasie rzędu 10,5 - 11l to daje oszczędność ok 22zł na każdej setce kilometrów :dance:

Pozdrawiam

Jacek

Opublikowano

Zauważyłem że na gazie oszczędza się max 15-20%. Gazu pali niekiedy do 40% więcej niż benzyny, do tego trzeba i tak lać benzyne na rozruchy, droższy przegląd (to już w sumie grosze).. Suma sumarum wcale nie jest to żadne ajwaj jak benzyna była po 3.6 gaz po 2.1 lałem benzyne, gdyż po uwzględnieniu wszystkeigo relacja była 1:1.

Teraz jak jest 2.0@14L vs. 4.1@10L wychodzi że jazda na gazie wraz z jej dolegliwościami jest 20% tańsza...

Opublikowano
przesadzasz...przegląd jest rez w roku i droższy o kilkadziesiąt złociszy...różnica w cenie ponad 2zł (u mnie 2,15), różnica w spalaniu to ok 0,5 do litra na 100km...

Pozdrawiam

Jacek

Opublikowano
No u mnie też jest ok. 15% większe spalanie gazu niż benzyny.
Opublikowano
ty jeszcze słuchasz tego co w telewizji mówią? :shock: :mrgreen: zwłaszcza politycy :twisted2:

Pozdrawiam

Jacek

Opublikowano
dobra nie ma co gadac kiedy udezamy na warszawe??kazdy chetny niech cos proponuje.ja z checia pojade i kilku kumpli jeszcze zkoluje.co bardziej doswiadczeni niech proponuja date i jedziemy no i zlocik sie po wszystkiemu zrobi :)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dla mnie sprawa jest jasna... Zebrać się na jakiś zlocik i pojeździć Warszawą w okolicy Wiejskiej (jest tam taki trójkącić, który przy pomocy parudziesięciu aut można zapchać i jeździć w kółko). Kwestia terminu... (spanie do 60zł/osobodobę)
Kai
Opublikowano

Jakie zmiany podatkowe czekają kierowców?

Większa akcyza na gaz do samochodów - o 30,05 gr na kilogramie

Większa akcyza na benzynę - o 25 groszy

Odliczenie tyko 60 proc. VAT od zakupu aut osobowych, nie więcej niż 6000 zł (mimo zapowiadanego całkowitego odliczenia VAT)

Niemożność odliczania VAT od paliwa kupowanego do samochodów osobowych (mimo zapowiadanego odliczenia VAT)

Zaliczenie do kosztów podatkowych tylko równowartości 20 000 euro od kupionych samochodów osobowych (mimo zapowiadanego całkowitego odliczenia wartości aut osobowych przez odpisy amortyzacyjne)

Wprowadzenie podatku ekologicznego (ma zahamować napływ aut starszych niż 14-letnie) w miejsce akcyzy na samochody.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

To wiemy, niestety...

To jak? Kiedy? Jedziemy?

Kai
Opublikowano
No to ladny nam barany z rzadu szykuja prezent noworoczny wlasnie mowili w TeleExspresie ze od nowego roku akcyza na gaz do napedu aut ma wzrosnac nawet o 85 groszy na litrze i to zekomo wymaga od naszego rzadu UNIA EUROPEJSKA :duh: JA normalnie k.... nie wytrzymam z tymi baranami przecierz litr gazu na zachodzie oscyluje w granicach 1.95 za litr. :cry2: PANOWIE NIE MA CO SIE ZASTANAWIAC TYLKO JECHAC DO WARSZAWY :norty: Nie dajmy sie zapedzic do konta bo pani minister finansow stwierdzila ze gaz to powinien kosztowac 70% ceny benzyny. :mad2: Tak wiec na podwyrzki pensji lekarzy,nauczycieli i innych nierobow zloza sie kierowcy PARANOJA :mlotek: DO WARSZAWY MARSZ :mlotek:
NIE MA JAK 192 KM
Opublikowano
No to ladny nam barany z rzadu szykuja prezent noworoczny wlasnie mowili w TeleExspresie ze od nowego roku akcyza na gaz do napedu aut ma wzrosnac nawet o 85 groszy na litrze i to zekomo wymaga od naszego rzadu UNIA EUROPEJSKA :duh: JA normalnie k.... nie wytrzymam z tymi baranami przecierz litr gazu na zachodzie oscyluje w granicach 1.95 za litr. :cry2: PANOWIE NIE MA CO SIE ZASTANAWIAC TYLKO JECHAC DO WARSZAWY :norty: Nie dajmy sie zapedzic do konta bo pani minister finansow stwierdzila ze gaz to powinien kosztowac 70% ceny benzyny. :mad2: Tak wiec na podwyrzki pensji lekarzy,nauczycieli i innych nierobow zloza sie kierowcy PARANOJA :mlotek: DO WARSZAWY MARSZ :mlotek:

a cos ty myslal, z ena podwyzki to oni ze swoich oddadza? ostatnio czytalem, ze budzet zyje z kierowcow, palaczy i pijacych alkohol. jak gaz pojdzie w gore, bede tankowal w niemczech...

oto polska wlasnie