Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
mam klimatronica i panel raz się załancza raz nie znalazłem stronę na której pisali zę trzeba wymienic kondensatorek, wymieniłem i jestem ciekaw ile to pochodzi bo zamówiłem panel w serwisie i niewiem co robić :(
Opublikowano
ja odlaczylem klimatronik i chodzi klima na full :P Nie wiem co z tym zrobic wkońcu bo nikt nie chcial/nie umiał mi odpowiedziec na moje pytanie.
[bMW... i wszystko jasne]
Opublikowano
mam klimatronica i panel raz się załancza raz nie znalazłem stronę na której pisali zę trzeba wymienic kondensatorek, wymieniłem i jestem ciekaw ile to pochodzi bo zamówiłem panel w serwisie i niewiem co robić :(

Ja wymienilem kondensatorek rok temu i caly czas jest dobrze.

Pozdrawiam,

Bartek

Opublikowano

jak po wymianie klima działa Ci jak nowa.. to będzie Ci to działało do następnej awarii kondensatorka.. :P

Policz sobie ile wytrzymał oryginalny kondensator... odejmij jakieś 3 lata i ustal ryzyko awarii na 30% (ponieważ podczas wymiany nadpaliłeś ścieżki i nagrzałeś inne elementy co może spowodować ich uszkodzenie)

Po takich kalkulacjach dojdziesz do wniosku że od 5 do 8 lat powinno to działać bezawaryjnie.... a nawet jak się zepsuje to prawdopodobieństwo naprawy wynosi ok 70% - bo juz wiesz gdzie szukać...

pozdrawiam

Marcin

BMW Klub Polska

F25 X3 2,8iA xDrive

E91 320dA touring

E39 530dA touring

E39 530iA touring

E36 316iA m43 Compact

----------------------------------------

historia - E32 750iA (1992-2004)

Opublikowano

mam pytanie czy wie ktoś gdzie można kupić kondensatorek (0,47 microfarad 50 volt TANTALUM) bo w kielcach niema, albo czym można go zastąpić żeby miał takie same zastosowanie :?:

do TheChoseN

strona na której jest opis co trzeba wymienić to www.macadamizer.com/bmwfix.html

:dance: :dance:

Opublikowano

Witam

Wracam prosto od elektronika :-)

Wymiana kondensatorka 0.47mikroF pomogła w 100%!!!

Tak wiec polecam: Szczecin, ul. Wojska Polskiego (w stronę Głębokiego) przy zjeździe z pl. Sprzymierzonych wjazd w brame zaraz po prawej stronie. (są tam reklamy "Okna PCV" itd.)

Teraz mając w autku 18st.C można pocinać :-P

A tak naprawde to dzisiaj w Szczecinie było 20st.C !!! Uff jak gorąco :P

[bMW... i wszystko jasne]
Opublikowano
cze wszystkim możecie mi podać namiary na klimatyzacje do BMW E36 96-rok, dałem do naprawy klimatronic a teraz nie chodzi wogule...plis pomóżcie, może znacie jakieś strony lub sklepy itp. itd. gdzie można to kupić.
Opublikowano

mam pytanko do TheChoseN

czy była by możliwość żebyś kupił mi te kondensatorki jeżeli to są te o których mowa w instrukcji :modlitwa:

do Tadeusza

wejdz na strone którą podałem w postach wyżej tam jest co trzeba wymienic zeby klima chodziła :cool2:

• Członkowie klubu
Opublikowano

Przypominam iż w temacie po lewej stronie należy zaznaczać jakiego modelu dotyczy pytanie. Jeżeli nie ma na liście Twojego modelu auta to zaznacz INNE BMW, jak temat nie dotyczy samochodu to zaznacz OT.

Edytuj post - w górnym prawym rogu Twojego postu jest ikona zmień. Zaznacz mdel auta obok tematu.

Pozdro – Krzysiek.

BMW E84 2.8iX

BMW E31 840Ci M60B40

BMW Klub Polska

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Pytam z ciekawosci co daje wymioana kondensatora jaki jest obiaw tego ze jest zły rozumie ze klimatronic swieci wszystko sie reguluje tak jak trzeba a róznicy w temperaturze nie ma o to chodzi czy cos nie swieci w klimatroniku aklbo jakies guziki nie działają prosze o wyjasnienie tez mam problem ze mi klimatronic wcale nie chłodzi
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano
U mnie po tej naprawie panel się już nie zawiesza (jak miało to miejsce wcześniej) ale nie dzieła sterowanie zaworem nagrzewnicy, tzn. lewa strona grzeje na maxa a prawa działa normalnie. Teraz jeżdżę bez tego zaworu z zaślepionymi wężykami. Chyba zainwestuje w nówke panel... 1200pln :duh: Przynajmniej są 2 lata gwarancji.
Pozdrawiam.
Opublikowano

Zwracajcie także uwagę na czarną wtyczke z taśmą przewodów wpinana w panel. Przewody w taśmie są bardzo delikatne i podczas manewrowania wtyczką lubia się przy niej samej łamać.

Rozbierzcie wtyczkę, przetnijcie fragment taśmy do załamania i złóżcie z powrotem na nowo odizolowanym kawałku taśmy.

To jest częsty również problem kiedy dmuchawa nie przełącza nawiewów.