Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co zrobić z jeśli moje przednie lampy parują od wewnątrz. Wtedy jeśli pada, jest zimno, albo pada deszcz i oczywiście jeśli się je myje.

Sprawdzałem nie przeciekają nie co to może być. :roll:

• Członkowie klubu
Opublikowano

Też się chetnie dowiem, parują mi halogeny (nie oryginały).

Znajomy mechanik powiedział, że pozbyć się wilgoci z lamp jest cholernie ciężko... była kiedyś taka przygoda właściciela Skody (nówki), któremu od początku parowały reflektory, no ale jemu wymienili na nowe :lol:

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

Opublikowano
Mi kiedys zaparowały drogowe. Pojeździłem troche bocznymi drogami na drogowych, przed schowanim autka do garażu włączyłem je na kilka minut i juz sa suche. U Ciebie chyba sa nieszczelne i dostaje się woda.
Opublikowano
Sprawdzałem kilkakrotnie po myciu rozkręciłem je na czynniki pierwsze i nic sucho jak pieprz wszystkie uszczelki wymyłem wysuszyłem. Tam są odpowietrzniki z lamp może to coś się nie sprawdza u mnie.
Opublikowano
Witam, wilgoć jest w reflektorach zawsze (wilgotność powietrza), wymiana powiertza trwa ciągle, bo są wahania ciśnienia atm. Jeśli np. myjesz samochod, to schładzasz reflektory i para skrapla się od wewnątrz, bo stają się zimne. Po jakimś czasie szyba się ogrzewa i wszystko wraca do normy. Mam to samo. Gorzej, jak reflektory są zaparowane stale - świadczy to, że woda rzeczywiście dostaje się do środka w postaci kropli (np. spod kół). Wtedy jest problem, bo są jakieś większe nieszczelności.
  • 2 lata później...
Opublikowano
tutaj jeszcze warto dodać aby sprawdzić dokładnie uszczelki jeżeli szyby leflektorów są szczelne.
www.7er.pl > BMW7 Klub Polska
  • 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Oświeżam stary temat:

Od kilku miesięcy paruje mi lewa lampa > wszystko szczelne a ona paruje i nie chce dochodzić do stanu nominalnego.

Wczoraj zrobiłem malutkie odpowietrzniki w lampi - wiertełko mikrus !! i wszystko wróciło do normy.

www.7er.pl > BMW7 Klub Polska