Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam następujący problem: mam e36 2 litry z 91r.Wolne obroty po rozgrzaniu strasznie falują.Silnik praktycznie chce zgasnąć i zaraz oroty wskakują na jakieś 1400 i znowu spadają i rosną.Autko dymi na czarno i mam okopconą końcówkę wydechu.Dość dużo pali.Ostatnio zatankowałem za 130 zł czyli ponad 30 litrów i przejechałem ok 180 km w cylku mieszanym.Czy może być to spowodowane nie szczelną rurą łączącą przepływomierz z przepustnicą?Proszę o pomoc.Pozdrawiam
Opublikowano

Jezeli masz niszczelna ta rure t omoze to byc skutkiem takiego zachowania gdyz autko zaciaga lewe powietrze.

A tak oza tym to moze byc uszkodzony przeplywomierz, silnik krokowy, sonda lambda... i chyba tyle.

Opublikowano

miom zdaniem jest to sonda tez tak mialem. jak chcesz sie upewnic to odlacz ja i sie przejedz jak nie bedzie roznicy to znaczy ze masz wydatek

zlaczka jest pod autem przy wydechu

Opublikowano
:mrgreen: sonda jest w tym sezonie jednak the best :mrgreen: praktycznie na wszystko :mrgreen: a tak powaznie jesli piszesz ze masz nieszczelna "rure" to od tego zacznij to chyba logiczne :?:
Opublikowano

No no to widze objawy identyko jak moje. juz wiele postow o tym pisalem. Tez milem gume przeplywomierza dziurawa. Ale zanim ja wymienilem to zmienilem onde bo okazalo sie ze umarła , i rzeczywiscie po wymianie obroty sie uspokoily. Jezeli chodzi o gume to i tak trza wymienic. Moja rada: na poczatku zmien gume przepływki (tansza zabawa) jak nie pomoze to sonda na 100% (bo takie pierdziólki jak silnik krokowy raczej odpadaja jezeli piszesz o dymie z rury i zwiekszonym spalaniu) wyglada na to ze sonda zle dobiera mieszanke.

Tak nawiasem to w moim przypadku na wszystkie bolaczki byly padniete swiece :)

Opublikowano
moim zdaniem to sonda.ja mam tak samo w mojej 3.sprawdz jeszcze czujnik polozenia przepustnicy najlepiej go wymontuj i przeczysc(benzyna)ale na90% to sonda
Opublikowano
Miałem podobnie niemogłem dać sobie rady z obrotami gasł, niemiał mocy zainwestowałem w nowe przewody wysokiego napięcia potem świece zapłonowe potem kopułkę i palec - mała poprawa a po wymianie rury od przepływomierza do przepustnicy wszystko minęło ale takiego spalania niemiałem także to nietylko ta rura musi być coś jeszcze

M-PAKIET

Colour ORIENTBLAU METALLIC

Skórka BEżOWA

8,5 l/100km w mieście