Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc,

Zzukam sprężyn do swojego BMW E90. Aktualnie samochod ma standardowy zawias i bardzo wysoko stoi, wydaje mi sie ze wyzej niz seria.

viewtopic.php?f=158&t=248525 - tu sa zdj

Chciałbym ognizyc auto, tak zeby wchodzil mi 1 palec od opony do nadkola. Czy po zalozeniu Eibach pro kit, uzyskam takie obnizenie? Czy musze kupic Eibach sport line?

Zastanawiam sie tez jak mocno obnizy mi te -45/-30mm, mam garaz na malym zgorku i po obnizeniu e46, zaczepialem progiem wjezdzajac do niego.

Wydaje mi sie ze tyl mi wyzej stoi niz przod, -30 obnizy go na tyle ze bedzie wchodizl max 1 palec?

Miałeś wypadek? Pomogę w uzyskaniu odszkodowania
Opublikowano
Vogtland 40/30

Zobacz jak u mnie siedzi, komfort bardzo fajny :)

Masz sportowe przystosowanie podwozia?

Opublikowano

Sporo drozsze od Eibacha

Znalazlem H&r -45 i30 za 450zl, co powiesz o H&R? mialem wlasnie takie na E46, ale gleba byla bardzo mocna

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

eibach pro kit 30/25 u mnie w 320d (zawieszenie standardowe bylo)

polecam, jezdzi sie o wiele lepiej w zakretach

http://img692.imageshack.us/img692/5742/5qty.jpg

.

Opublikowano
Dzisiaj zmerzylem, od kola do nadkola mam mniej wiecej 7 cm :shock: To normalne? Jak dam -2 tyl to dalej bedzie jama miedzy nadkolem a opona
Opublikowano
Jak dobrze widze ze zdjecia kolega adamjttk ma m paka wraz z zawieszeniem zapewne . Zawiecha m paka to juz 12mm niżej niż seria seria. Plus 25 na tyle w dół które dołożyłem to 37mm. Wiec spokojnie 35mm montuj i efekt bedzie ten sam jak sie wszystko ułoży . Pozdrawiam
Opublikowano
Jak dobrze widze ze zdjecia kolega adamjttk ma m paka wraz z zawieszeniem zapewne . Zawiecha m paka to juz 12mm niżej niż seria seria. Plus 25 na tyle w dół które dołożyłem to 37mm. Wiec spokojnie 35mm montuj i efekt bedzie ten sam jak sie wszystko ułoży . Pozdrawiam

On nie ma m-pakietu,przynajmniej BMW ze zdjęcia go nie ma.

A obniżenie które podaje eibach odnosi się do zwykłej zawiechy,tzn. że w przypadku m-pakietu obniżenie będzie mniejsze o 15mm,bo o tyle to zawieszenie jest niższe od serii.

Bezel141 Twój nowy nabytek faktycznie stoi wyżej niż inne e90 w serii, także ja na Twoim miejscu wybrałbym pro-kity,pewnie bardziej obniżą ją niż 30/25.

Opublikowano
W piatek dowiem sie czy nowe vogtlandy bede miec za 450zl -40/-30, jak nie to kupie pro kity
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Pomóżcie..

kupilem vogtlandy nowe, wlozylem na tyl i....... samochod stoi jak stal, w ogole sie nie obnizyl... o co chodzi?

Opublikowano

na kartonie sa numery;va951028/HA 951029, NO 951035

PAsuja do e90 ??

Opublikowano
na kartonie sa numery;va951028/HA 951029, NO 951035

PAsuja do e90 ??

a były niższe od seryjnych springów ? powinno być niżej ,jeżdziłeś już coś czy porównujesz zaraz po zdjęciu z podnośnika ? Nowa twarda sprężyna musi się trochę ułożyć

Sprzedam :

- ręczny M-pakiet BMW e9x

Opublikowano
Jednak po zalozeniu przodu i przejechaniu 20km jest nisko, nawet bardzo, jeden palec do nadkola od opony
Opublikowano
jakie masz amortyzatory? przy obnizeniu wiekszym niz pro kit powinienes zmienic na takie, ktore dobrze pracuja z twardym progresywnym zawieszeniem. Jesli jezdzisz na serii to nie wykorzystasz w pelni "potencjalu" nizszych sprezyn. Ja na swoim przykladzie moge powiedziec ze pro kit z amortyzatorami Bilstein B8 prowadzi sie wyraznie lepiej niz z seryjnymi.
Opublikowano
Mam podstawowa serie. Nie zmienie amorków bo moje seryjne maja 84%
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

a ja mam takie pytanie od kolegi

zawieszenie m pakietowe

wymiana sprężyn tylko z przodu na vogtlandy -40, czyli od m pakietu wyjdzie -20 lub -30

a z tyłu zostawić m pakietowe, ponieważ, vogtland ma -25 czyli podobnie jak m pakiet na tył

czy nie pogorszy to za bardzo charakterystyki zawieszenia? prowadzenia?