Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam problem dot. łuszczącej się farby przy obudowie lusterka zewnętrznego (trojkatny element), jest to podobno typowa usterka w e60, szczerze mowiac nie wiem jak to możliwe żeby w tak drogim aucie wystepowal taki problem...

chciałbym cos zrobić z ta wstydliwa usterka

moje lusterko jest oczywiście elektrycznie sterowane(ale nie składane) podgrzewane, z podświetleniem, zwykle, nie ma pakiet, przedliftem

na allegro można znaleźć sporo lusterek ale maja rozne ilości pinow, rozne konfiguracje i trudno znaleźć identyczne

czy macie jakas rade co w tej sytuacji najlepiej zrobić?

czy da sie to naprawic w ten sposób, ze kupuje byle jakie lusterko, rozmontowuje je i wymieniam tylko ''brzydki'' element trojkatny który mocuje lusterko do drzwi ?

ile pinowpowinno mieć takie lusterko?

z góry dziekuje za odpowiedzi i porady

Opublikowano
Są tam 3 śruby, trzeba zdejmować całą tapicerke drzwi i słupka by się do nich dostać. Mocowanie jest zrobione z szajs metalu (stop cynku z alu coś takiego), dlatego koroduje a farba się łuszczy. Ja w moim zdejmowałem uchwyty, szlifowałem szlifierką i papierem, podkład, czarna farba w sprayu i po kłopocie. Najlepiej farbe z utwardzaczem, od kamieni nie będzie odprysków.
Opublikowano

Dzieki za odpowiedz

czy da się bez problemu odczepić czesc z lusterkiem od tego trójkątnego mocowania ? jeśli tak to moglbymwtedy kipc jakiekolwiek lusterko, zamienic zniszczona czesc i nie musiałbym się martwic o kable i całą resztę...

Opublikowano
ok czyli jesli dobrze rozumiem demontujac lusterko (sama czesc szklana) beda mial dostep do srob za pomoca ktorych moge odseparowac cala skladana czesc lusterka od mocowania?
Opublikowano
Poszukaj tematu "szalejące lusterka" - będziesz miał opis i zdjęcia demontażu wykonane przez kolegę z forum.
  • 6 lat później...
Opublikowano

Cześć! Odświeżam temat ponieważ mam lusterka z tym samym utleniającym się problemem ;) Stąd moje pytanie jak sobie radziliście? Wymiana, malowanie, jak efekty...?

I pytanie za 100pkt - czy lusterka (ew. same te trójkątne uchwyty) z polifta będą pasowały do przedlifta?

Pozdro!

Opublikowano
Cześć! Odświeżam temat ponieważ mam lusterka z tym samym utleniającym się problemem ;) Stąd moje pytanie jak sobie radziliście? Wymiana, malowanie, jak efekty...?

I pytanie za 100pkt - czy lusterka (ew. same te trójkątne uchwyty) z polifta będą pasowały do przedlifta?

Pozdro!

Siemka, robiłem to jakiś rok temu, aczkolwiek ja nie demontowałem lusterka, (stwierdziłem że najwyżej poprawie jak coś wyjdzie) robiłem to na aucie, wszystko:

Zrywanie starej farby ostrożnie szpachelką, szlifowanie ręczne, następnie uzupełniłem ubytki szpachlą z aluminium, wyrównałem, odtłuszczenie, no i mokro na mokro - podkład epoksydowy, farba w sprayu czarny mat ( zwykła z marketu budowlanego akrylowa). Wyszło fajnie, i już prawie rok z tym śmigam, nie zauważyłem żeby coś się z tym działo, mam jedynie zdjęcie już po wykonaniu operacji. :P

https://ibb.co/k3TYJK6