Skocz do zawartości

silniki diesla 150/190km oraz inne zmiany od sierpnia/wrzesn

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jak w tytule, od sierpnia/wrzesnia nastepujace zmiany dla aut BMW:

https://www.press.bmwgroup.com/deutschland/pressDetail.html?title=bmw-modellpflege-ma%C3%9Fnahmen-zum-sommer-2014&outputChannelId=7&id=T0179142DE&left_menu_item=node__4100

miedzy innymi sprzezenie automatu z nawigacja - w skrocie optymalna zmiana biegow dostosowana do stanu na drodze

kto teraz powie, ze 2.0d nie jedzie? :)

Opublikowano
Można już zamówić X4 z silnikiem 2.0d o mocy 190KM

"Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy" (Albert Einstein)

"Zawsze się starałem, żeby szkoła nie miała wpływu na moją edukację" (Mark Twain)

"Lubię walczyć z silniejszymi"

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Czekam na opinie od beta testerów odnosnie awaryjności i informacje, jak się będzie kręcić na chipie / boxie :cool2: :wink:
Opublikowano
W kwestii opinii o awaryjności trzeba będzie chyba poczekać na wyniki testów na Klientach :mrgreen:

"Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy" (Albert Einstein)

"Zawsze się starałem, żeby szkoła nie miała wpływu na moją edukację" (Mark Twain)

"Lubię walczyć z silniejszymi"

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Właśnie tą grupę beta testerów miałem na myśli :mrgreen:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ciekaw jestem czy nowe silniki wniosą tak odczuwalną różnicę jaką dało N47 w stosunku do M47. Jeżeli tak to aż się nie mogę doczekać jazdy autem z nową jednostką napędową.
Opublikowano

Ale to będzie N47 z nową mapą +6KM czy zupełnie nowy silnik?

a tak w ogóle to znalazłem coś takiego:

http://bilder2.egmont.se/cache/9d/9dff/YTo2OntzOjI6ImlkIjtpOjk0ODQ4NjtzOjE6InciO2k6MTYwMDtzOjE6ImgiO2k6MTYwMDtzOjE6ImMiO2k6MDtzOjE6InMiO2k6MDtzOjE6ImsiO3M6NDA6IjlkZmZiNTM4MGE3YmUxOTIyMDA4MDJiZWIyZjk4NTM5M2ZmZmFiOTAiO30=

jeśli to prawda to buhahahahahahahahahhahahahahahaha i jeszcze buhahahahahahahahhahahahahahah :)

Czas nakleić M na rower i kosiarkę.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ale to będzie N47 z nową mapą +6KM czy zupełnie nowy silnik?

a tak w ogóle to znalazłem coś takiego:

http://bilder2.egmont.se/cache/9d/9dff/YTo2OntzOjI6ImlkIjtpOjk0ODQ4NjtzOjE6InciO2k6MTYwMDtzOjE6ImgiO2k6MTYwMDtzOjE6ImMiO2k6MDtzOjE6InMiO2k6MDtzOjE6ImsiO3M6NDA6IjlkZmZiNTM4MGE3YmUxOTIyMDA4MDJiZWIyZjk4NTM5M2ZmZmFiOTAiO30=

jeśli to prawda to buhahahahahahahahahhahahahahahaha i jeszcze buhahahahahahahahhahahahahahah :)

Czas nakleić M na rower i kosiarkę.

Jeżeli to jest ze strony brytyjskiego dealera to oznacza model z m-pakietem. W Anglii m-pak nie jest jako opcja tylko jako oddzielny model. :wink:

pozdrawiam

Paweł

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Tak właśnie miałem napisac to co kolega Nurek - w Angli jesteśmy "M", w Polszy już "biedą" :wink: