Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam problem z BMW e 46 jest to dokladnie 320D automat z 2003r mianowicie auto jak sie rozgrzeje i go zgasze to mam problem z odpaleniem go na nowo sporadycznie lapnie a czesciej nie, kreci, kreci i nic tylko na kable odpali natomiast na zimnym silniku wszystko dziala jak natura chciala mial ktos podobny problem?? na kompie pokazuje 1 nieznany blad ktorego nie da sie skasowac
Opublikowano
napisz zatem jaki to błąd, może uda się rozszyfrować o co chodzi. Skoro rozrusznik kręci to dlaczego podpinasz do niego kable???
Opublikowano

jak to nieznany błąd ?

odczytaj i napisz jaki to bład, dla Ciebie nieznany a dla nas może byc kluczowy

objawy mogą wskazywac na czujnik wału nr9 numer częsci 13627809334

http://www.realoem.com/bmw/diagrams/x/i/197.png

Lepiej pchać niż ciągnąć... | Bita Malowana Wy-szpachlowana...

http://oi59.tinypic.com/oqvqmr.jpg

Opublikowano
bylem u fachowca komputerowca i tylko tyle mi powiedzial ze to nieznany blad pojade i sie dopytam a na kable odpalam bo tylko tak mi odpala
Opublikowano
Jeśli pali na kable to może sprawdź napięcie na aku. Może to z nim coś nie tak i potrzeba większego napięcia z innego auta.
Opublikowano
ale jak juz napisalem na zimnym pali jak ta lala wiec watpie ze z akumem cos nie tak a jak go sprawdzalem to na tescie wykazalo ze dobry jak juz sie pytalem to gadali ze czujniki cos pompa czy swiece wiec juz sam nie wiem a tyle do wymiany to mnie naraz nie stac:D
Opublikowano
fajny fachowiec komputerowy jak nie umie odczytac nawet błęda hehe. podjedz do kogos kto ogarnia dis-a lub inpe i Ci to sprawdzi a nie. obstawiam czujnik położenia wału jak koleg wyżej
Opublikowano
Może być aku ale prędzej tulejki rozrusznika a jeszcze prędzej zaworek we wtrysku częste w tych motorach na początek test przelewowy. Zimny pali ok ponieważ na zimnym ma inna dawkę rozruchowa niż na ciepły. Pozdrawiam
www.Car-los.pl
Opublikowano
Jeśli czujnik walka to na pracującym silniku jeśli odlaczysa czujnik wału to silnik powinien zgasnac jeśli nie zgasnie to znaczy ze ok
www.Car-los.pl
Opublikowano

Witam własnie wróciłem od komputerowca i pokazalo

kod opis

4530 regulacja cisnienia w kolektorze dolotowym

4B90 kontrola cisnienia szyny paliwowej przy uruchamianiu

4242 obwod pradowy swiecy zaworowej 4

4232 ---------II----------------------------- 3

4222 --------II------------- 2

4212 NIEZNANY BŁĄD

4501 regulacja spalin

4203 NIEZNANY

po skasowaniu został

4203 NIEZNANY

Opublikowano

Błąd 4203 wskazuje na sterownik świec żarowych - poddać go regeneracji. Będzie on też powodował wyświetlanie błędu od świec. Chyba, że jest zwarcie na przewodach idących do świec żarowych.

4212 - dotyczy świecej żarowej na cyl 1.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Tylko sterownik świec nie wpływu na odpalanie w obecnych temperaturach, skupiłbym się na drugim błędzie i podejrzewałbym czujnik ciśnienia cr lub zawór cr, ale najpierw zrobiłbym test przelewowy. Miałem ten sam problem, czyli przestał odpalać na cieplym, zrobiłem test i wtrysk na drugim cylindrze dawał na przelew, po wymianie odpala od strzała. Zastanawia tylko, że odpala z kabli, ale to może przypadek, bo zanim zorganizujesz dawcę to zdąży ostygnąć :P

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Zgadza sie ja obstawiam wtryski na 99 % . Mialem takie auto ktore odpalalo na kable ale jak krecil sam nie zapalal . Wystarczy spojrzec ze jest za niskie cisnienie podczas odpalania . Nkrmalnie jest cos ponad 300 bar jak wtryski daja na przelew nie przekracza 100 wiec uruchomienie silnika jest niemozliwe

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano
Zgadza sie ja obstawiam wtryski na 99 % . Mialem takie auto ktore odpalalo na kable ale jak krecil sam nie zapalal . Wystarczy spojrzec ze jest za niskie cisnienie podczas odpalania . Nkrmalnie jest cos ponad 300 bar jak wtryski daja na przelew nie przekracza 100 wiec uruchomienie silnika jest niemozliwe

i miales racje 2 do regeneracji