Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Te spryskiwacze to pic na wodę, chcę je zamontować żeby policja się nie przywaliła. Mojemu kumplowi za to dowód zabrali. U mnie ostatnio zamontowałem sobie zestaw hidów xenon.

Pytanie moje to jak podłączyć kabelki, bo z instrukcji którą dostałem to wynika że plusa trzeba podłączyć pod akumulator ????? Można to jakoś podłączyć pod bezpiecznik ?????????

I te mocowania na baniak nie bardzo wiem jak zamocować. Zbiorniczek będę chciał zamocować tam gdzie jest miejsce na webasto.

Opublikowano

To sobie załatw listwę pod reflektory z otworami, zamontuj zaślepki ...

Poza tym, pamiętaj jak reaguje większość na kogoś z oślepiającymi hidami na drodze, żebyś czasem reflektorów nie zbierał z ulicy.

Opublikowano
Te spryskiwacze to pic na wodę, chcę je zamontować żeby policja się nie przywaliła. Mojemu kumplowi za to dowód zabrali. U mnie ostatnio zamontowałem sobie zestaw hidów xenon.

Pytanie moje to jak podłączyć kabelki, bo z instrukcji którą dostałem to wynika że plusa trzeba podłączyć pod akumulator ????? Można to jakoś podłączyć pod bezpiecznik ?????????

I te mocowania na baniak nie bardzo wiem jak zamocować. Zbiorniczek będę chciał zamocować tam gdzie jest miejsce na webasto.

To twoje auto, i zrobisz z nim co chcesz, ale kaleczyć BMW jakimś chińskim gównem, to trzeba mieć wyjątkowy sposób myślenia. To raz. Dwa - fajnie, że założyłeś sobie "ksenony". Normalnie na wiosce wszyscy CI będą teraz zazdrościć, zdobędziesz szacunek u kolegi, któremu zabrali dowód, co jest przecież niebywałym powodem do dumy. No i przecież twój ksenon - twoja sprawa. Tylko, jak spotkasz bardziej nerwowego typa na drodze i mu poświecisz w oko, to możesz zakończyć przygodę na zakupie nowych reflektorów. Także może przemyśl jeszcze raz, a potem jeszcze raz, a potem jeszcze raz, i załóż legalne, zgodne z homologacją dobrej klasy żarówki przewidziane przez konstruktorów.

None of you seem to understand...

I'm not locked in here with you.

You're locked in here with me!

//Potrzebujesz podpiąć się pod kompa? Daj znać. Pomogę za free.

Opublikowano

aha tylko, że ja światła tak ustawiłem, że w ogóle nie oślepiają, inne samochody sto razy bardziej oślepiają na zwykłych żarówkach jak jadę. Zaślepki ? to głupi pomysł. Policja mnie zatrzyma i będzie sprawdzać czy działają spryskiwacze i co i lipa.

Wymieniłem na xenony bo po pierwsze jakość i widoczność się zwiększyła i coś widzę na drodze bo wcześniej h*** co widziałem na zwykłych żarówkach tych osranych. A jak nie oślepiają to czemu miałbym ich nie używać ?

Po za tym nowe lampy mam z soczewkami dla żarników xenonowych przystosowanych do xenonów.

To nie jest żaden szpan, a dbanie o bezpieczeństwo na drodze, mam w d**** szpan.

Opublikowano
aha tylko, że ja światła tak ustawiłem, że w ogóle nie oślepiają...

Powiem, że to nowość dla mnie. Nie spotkałem HIDa który by nie oślepiał. Zawsze dają po oczach.

Może założyłeś samopoziomowanie?

...A jak nie oślepiają to czemu miałbym ich nie używać ?...

Bo zapewne nie mają homologacji i można stracić dowód rejestracyjny.

Tym bardziej, że Policja w Twojej okolicy wie gdzie jest miejsce takich zestawów.

Wracając do tematu.

Jak koniecznie chcesz założyć te spryskiwacze, to sugeruję zakup używanego oryginalnego zbiorniczka z pompką do spryskiwaczy.

Podłączenie tego wg. schematów BMW i zakodowanie.

Będzie samo pryskać i nie będziesz musiał zabudowywać tego wstrętnego czerwonego przycisku.

Podpinanie tego wynalazku pod akumulator, to jakiś żart. Chyba tylko po to, żeby sobie auto sfajczyć w razie zwarcia.

Jak widać na załączonych zdjęciach, wynalazca nie przewidział nawet żadnego bezpiecznika w wiązce.

No ale cóż, jaki zestaw taka instalacja. :mad2:

Sorry, nie mogłem się powstrzymać.

Opublikowano
Wracając do tematu.

Jak koniecznie chcesz założyć te spryskiwacze, to sugeruję zakup używanego oryginalnego zbiorniczka z pompką do spryskiwaczy.

Podłączenie tego wg. schematów BMW i zakodowanie.

Będzie samo pryskać i nie będziesz musiał zabudowywać tego wstrętnego czerwonego przycisku.

Podpinanie tego wynalazku pod akumulator, to jakiś żart. Chyba tylko po to, żeby sobie auto sfajczyć w razie zwarcia.

Jak widać na załączonych zdjęciach, wynalazca nie przewidział nawet żadnego bezpiecznika w wiązce.

No ale cóż, jaki zestaw taka instalacja. :mad2:

Sorry, nie mogłem się powstrzymać.

Czyli, że zakupić to: http://allegro.pl/pompka-spryskiwaczy-lamp-xenon-bmw-e46-i4092048044.html

i to

http://archiwum.allegro.pl/oferta/zbiornik-spryskiwaczy-touring-bmw-e46-320d-01r-i3450661192.html

Coś jeszcze trzeba zakupić żeby to zrobić ??

A tak w ogóle to na allegro widzę że ludzie sprzedają po prawie 70 sztuk zestawów hid non stop więc chyba ktoś z takimi zestawami jeżdzi i jakoś kontrolę musi przechodzić...

Opublikowano

Poszukaj na zrób to sam i na forum, było pisane co jest potrzebne.

To, że ktoś kupuje nie ma najmniejszego znaczenia.

Opublikowano

To pierwsze to pompka, sprzedający chyba wie co sprzedaje.

To drugie to, nie to.

Tu masz link, nawet razem z pompkami.

http://allegro.pl/zbiornik-spryskiwaczy-2-pompki-bmw-e46-lift-01-05-i4071784260.html

Jedna pompka na wycieraczki, druga do świateł.

Trzeba tą drugą podpiąć, ale jak i ile roboty z tym jest, to pytanie do kogoś kto to robił, albo szukaj schematów. Potem kodowanie, żeby pompka się załączała, chyba co piąte spryskanie szyby, też niech się inni wypowiedzą.

Jak ogarniesz temat zbiorniczka i podłączenia elektrycznego pompki, a z tym moim zdaniem najwięcej roboty to już niewiele zostaje do zrobienia, żeby było porządnie.

I w tym momencie powstaje pytanie. czy nie warto zakupić oryginalnych spryskiwaczy?

A tak w ogóle to na allegro widzę że ludzie sprzedają po prawie 70 sztuk zestawów hid non stop więc chyba ktoś z takimi zestawami jeżdzi i jakoś kontrolę musi przechodzić...

Ludziska kupują, bo chcą "błyszczeć" białym światłem.

Gadanie o bezpieczeństwie, to pic na wodę. Jakie to bezpieczeństwo jak na byle dziurze dajesz ludziom po oczach i ich wkur...

Ksenon to nie tylko żaróweczki, to jeszcze samopoziomowanie i spryskiwacze.

Twój przykład tylko potwierdza tą tezę. Bierzesz się za spryskiwacze, bo kumplowi gliny skasowały dowód rejestracyjny.

Jak stare lampy źle świecą, to trzeba wymienić na nowe, albo zregenerować odbłyśniki.

Chcesz koniecznie ksenon, to niestety komplet.

Tyle w temacie.

Opublikowano
Ja chcę xenony bo widoczność jest naprawdę dobra w nocy, nie chcę nikogo oślepiać bo nawet nie mając xenonów wiele samochodów mnie oślepia. Chciałbym ten zestaw spryskiwaczy chiński podłączyć jakoś pod bezpiecznik żeby wszystko działało ok. Przycisk mi nie będzie przeszkadzał bo zamontuje go tak żeby było dobze, ale najgorsze to podłączenie pod bezpiecznik, bo nie wiem czy jest taka możliwość.
Opublikowano

A może dałoby radę zamontować te spryskiwacze do bezpiecznika jak poniżej ???

http://www.bmwgm5.com/e46_relays.htm

Dzwoniłem do sprzedawcy tych spryskiwaczy to powiedział, że czarny kabelek można podpiąć pod bezpiecznik. A moje pytanie teraz jest mogę to zrobić pod bezpiecznik w skrzynce bezpieczników tam gdzie są podpięte świece żarowe (i jaki bezpiecznik kupić ??) czy muszę tam gdzie pasażer siedzie ta skrzynka bezpieczników jest ???

Z góry wielkie dzięki za odpowiedź.

Albo inaczej, jakbym zakupił ten bezpiecznik jak poniżej (ostatnie zdjęcie) jakby miejsce było dałoby radę podłączyć czarny kabelek do niego i wszystko byłoby ok? :

http://www.bmwgm5.com/E46_Wipers.htm

Opublikowano
Już chyba wiem jak to zrobić żeby wszystko miało ręcę i nogi. Narazie rozrysowałem sobie schemat. Zakupię wszystkie potrzebne rzeczy. Jak to zrobię to może zamieszczę zdjęcia i poradnik. Komuś może się przyda.