Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam,

Jestem posiadaczem f31 2013r 320d mieszkam w Norwegii auto zostalo zakupione tutaj w auto komisie lecz bylo sprowadzone z Niemiec.Aktualny przebieg 7000km i gwarancje do czerwca 2015 rozumiem ze obejmuje ona w calej Europie.Pierwszy serwis bede robil raczej w Polsce,poniewaz jezdze co roku i mysle nad przedluzeniem gwarancji o kolejne 2-3 lata (w Polsce)i zastanawiam sie czy ta gwarancja bedzie obejmowac tu w Norwegii jezeli cos by sie dzialo?I czy warto wogole?Jezdze jakies 20tys km rocznie. :roll:

Edytowane przez wuujtas7
Opublikowano

a gwarancja nie jest przypadkiem na 3lata?

Skoro auto z 2013 a gwarancja konczy sie w 2014 to na ile ona byla? Na rok?

Opublikowano
2 lata jest w standardzie na nowe auto. Mozna zawsze przedluzyć o okreslony okres i przebieg.

"Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy" (Albert Einstein)

"Zawsze się starałem, żeby szkoła nie miała wpływu na moją edukację" (Mark Twain)

"Lubię walczyć z silniejszymi"

Opublikowano
Ja przedluzylem swoja gwarancje swojej F30 o rok, u Dobrzanskiego w Krakowie za 800pln(jedynie bez klocków hamulcowych) przebieg 30tys.
Opublikowano
Pytalem o to w ASO. Gwarancja przedlużona działa analogicznie jak 2 letnia bazowa.

"Zawsze się starałem, żeby szkoła nie miała wpływu na moją edukację" (Mark Twain)

Opublikowano

W Polsce BMW daje 2-letnią gwarancje, później można przedłużać na kolejne lata chyba do 5 lub 6. Ale nie jest to już gwarancja tylko "pakiet gwarancyjny"

który rządzi się swoimi prawami :wink: i ma sporo wyłączeń :mad2:

Natomiast odpowiadając na pytanie czy warto przedłużać, uważam, że nie tylko warto ale to jest mus. Te autka są tak zaawansowane technicznie, że ma się co psuć.

Opublikowano
Pytalem o to w ASO. Gwarancja przedlużona działa analogicznie jak 2 letnia bazowa.

Czyli moge smialo przedluzac i tu w Norwegii bedzie tez ona obowiazywac,czy lepiej tu przedluzyc co kosztuje wiecej oczywiscie i bedzie rowniez wazna w Polsce???

Opublikowano
A pytanie mam jeszcze takie czy serwis jest darmowy podczas gwarancji tej standardowej 2 letniej?Bo moj przebieg to dopiero 7600 wiec pierwszy serwis bedzie dopiero za rok prawdopodobnie.
Opublikowano

Koszt przedluzenia gwarancji zalezy od rodzaju pakietu serwisowego. U mnie przy pakiecie Inclusive Plus w 550xd koszt wydluzenia gwarancji o kolejne 3 lata i/lub 60tys km to o ile pamiętam niecałe 5tys PLN. Gdybym miał standardowy pakiet Inclusive koszt przedłużenia gwarancji byłby ponad 2-krotnie wyższy. Analogicznie w naszych slużbowych 520d i 525d przy pakietach serwisowych InclusivePlus koszt analogicznego przedłużenia to odpowiednio 1.8 i 2tys PLN. Nie znam wyłączeń i ograniczeń przedłużenia i nie bardzo mnie to interesuje. Przejrzałem co przedłużenie zawiera i to utwierdziło mnie w przekonaniu ze warto :cool2:

O ile wiem gwarancja jest International czyli dziala w Europie :mrgreen: Informacja o przedłuzeniu jest wprowadzana do sieci BMW i jest widoczna w kazdym autoryzowanym ASO w Europie. Nasi pracownicy jeżdżą poza granicami i zdarza się że korzystają, również z tej przedłużonej wiec sprawdzone w praktyce :D

Limit przedłużenia to chyba 10 lat i 200tys km przebiegu :think:

Opublikowano
Koszt przedluzenia gwarancji zalezy od rodzaju pakietu serwisowego.

Jesteś pewien?

Kalkulator przedłużenia gwarancji zamieszczony na stronie BMW,

http://www.bmw.pl/pl/pl/owners/bmw_service/service_inclusive/extended_warranty/calculator.html

Rozpoznaje tylko model, okres przedłużenia i przebieg.

I odkąd mam BMW to tak było, wcześniej były jeszcze pakiety ultimate :cool2:

Opublikowano

Tak, jestem pewien. Kluczowy jest VIN i pakiet serwisowy ktory masz :mrgreen:

Oczywiscie wiek i przebieg nie sa bez znaczenia. Ale jesli masz auto 2-letnie i chcesz rozciagnac gwarancje do konca pakietu serwisowego to cena zalezy wlasnie od pakietu Inclusive/Plus.

Pakiet Ultimate roznil sie od Plus'a wlasnie gwarancja na czas trwania pakietu InclusivePlus :D