Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam! W moim e39 zastanawia mnie wzkaźnik powiomu paliwa.Mianowicie gdy zalewam jak zwykle 50l to wzkazanie na zimnym i ciepłym silniku spada równomiernie,natomiast gdy auto jest zimne a w baku jest około 15l paliwa to zapala się już rezerwa i wzkaźnik spada na pierwszą kreske i pokazuje okolicach 40-50km jeszcae do przejechania według komputera ,podczas spokojnej jazdy po kilku km wzkazanie to wzrasta do 200 około i wzkaźnik wchodzi na 15l.Czy jest to normalne?Jeszcze nie spotkałem się z takim odczytem paliwa.Dodam że gdy wzkaźnik jest 'na dole' to w inpie pokazuje 15l czyli tyle ile na zagrzanym silniku.
Opublikowano

kiedyś o tym było nawet, norma u mnie tez tak jest.

mam 15litrów to rano na zimnym spadnie az zapali sie rezerwa a komp pokazuje na ok 90km a po rozgrzaniu dojrze do 150km i wskaznik sie podniesie.

o ile wskazania komputera są zrozumiałem gdyż wyswietla na ile danym stylem jazdy wystarcza km, a jak wiadomo zimmny na ssaniu troche pije to ciagle taka dawką na tyle by jej wystarczyło to pozniom wskaznika nie powininen ulegać zmianie, jednak jest inaczej. jakież to oczywiste w bmw ;]

zauwazylem ze nawet jak jade jak emeryt a nagle zmieniam styl jazdy na "sport" to nie tylko wskazania komputera maleja ale i wskazowka lekko w doł.

-->> masz problem z bmką, potrzebujesz diagnostyki, podpięcia pod kompa? napisz a pomogę[/b
Opublikowano
Noi właśnie wzkazanie komputera jest całkowicie zrozumiałe(ciepły,zimny,styl jazdy) natomiast sam wzkaźnik mnie zastanawia.Za dużo rzeczy w tych autach leci przez kompa co jest uciążliwe w użytkowaniu.Ktoś jeszcze potwierdzi takie wzkazania ? :D
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ja też potwierdzam.

Wieczorem zasięg 160km, paliwa jeszcze trochę jest, rano rezerwa, i zasięg połowę mniejszy.

Po zagrzaniu się ponownie podnosi.

Dziwne, ale taki już urok tych aut :mrgreen:

Opublikowano
Ja zawsze sprawdzam sobie testem nr 7. Tam chyba tak nie oszukuje jak wskazowka w liczniku. Mam to samo ze zazwyczaj rano rezerwa a po dluzszej jezdzie sie podnosi i rezerwa znika.
Opublikowano

W poprzedniej e38 miałem różnicę ok 12 litrów pomiędzy startem, a rozgrzeniem silnika.

kuba290.94 Brazzersem wygrałeś internet :lol: :cool2: