Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Ręcznie zmienia się to w ustawieniach/światła.

u mnie nie ma takiej opcji.

Ja mam skrętne, automatyczne, z doświetleniem (chyba to się nazywa adaptive headlight jeśli się nie mylę) i jest w instrukcji że zmiana jest automatyczna

fragment z instrukcji:

Ruch prawo-/lewostronny

Informacje ogólne

Układ rozkładu światła w reflektorach ksenono‐

wych zapobiega automatycznie oślepianiu

przez światła mijania w przypadku jazdy po dru‐

giej stronie drogi lub w kraju innym, niż kraj do‐

puszczenia pojazdu do ruchu.

Fiat 126p --> Vw polo 1.4D --> Opel Vectra B V6 --> BMW 540iA + Nissan Micra k12 --> vauxhall meriva (chwilowo) --> BMW 520d auto F11 --> BMW 545i E60
  • Odpowiedzi 53
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Sadurek dobrze piszesz.

Bylem w Aso i niby kierownik serwisu a mowi, trzeba programowac aby jechac na druga strone kanalu ale on jeszcze musi sie skonsultowac...

Ja mu na to, ze w E60 mozna manualnie a tu programowac trzeba? W miedzyczasie zagadalem do mechanika o to samo, powiedzial, ze w starszych autach to on wie, ze sie przestawialo a tu to on nie wie i stwierdzil, ze szef to tez tyle wie co zje a jak bede jechal w EU to lepiej za dnia to nie bede oslepial nadjezdzajacych...

Kierownik powrocil po dluzszej konsultacji i stwierdzil tak.

"Low beam is flat" i nie trzeba nic przestawiac i nie bedzie oslepiac!?

W aucie instrukcja mowi, ze mozna jechac UK-EU ale NIE uzywac automatycznej opcji wlaczania swiatel tj. Pokretlo w LEWO. Jazda ma odbywac sie z pokretlem w PRAWO.

Jak wroce to Wam streszcze wrazenia z jazdy z Bi xenonami po EU.

Dzieki za odp.

• 1 rok później...