Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, dzisiaj miałem taki przypadek mianowicie chciałem odpalić po nocy swoje BMW,zapaliła na chwilkę i zgasła. Później jak kręciłem rozrusznikiem to było wyraźnie słychać,że silnik nie ma kompresji,wyciągnąłem świece i były zalane a z cylindrów wydobywał się dymek. Po wyczyszczeniu świec zacząłem od nowa kręcić silnikiem i tak samo nie było kompresji, dopiero po dłuższym kręceniu było słychać,że wraca komprecha i silnik zaczął pomału odpalać a później normalnie pracować. Co to mogła być za przyczyna,uszkodzona głowica,rozrząd przeskoczył(chociaż to nie możliwe) czy coś innego?? Pozdrawiam.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
wydech nie jest zapchany?
Drogą dedukcji doszedłem do konkluzji...!!!!
Opublikowano

jedyna opcja to brak smarowania głowicy i zacierające się zawory

bo jakbyś kręcił i już nigdy nie odpalił to mógłby być urwany łańcuch

Opublikowano
Kilka razy spotkałem się z przypadkiem że gdy nie wyskakuje bendix w rozruszniku i kręci on na pusto to ludzie myślą że nie ma kompresji.Kolegę Manika12341 to nie dotyczy, więc gdy wał się obraca i nie ma kompresji to zawory wydechowe się zawieszają lub są wypalone.Innej możliwości raczej nie ma.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

czyli mina podłożona następnemu.

:nienie:

Opublikowano
czyli mina podłożona następnemu.

:nienie:

Nie rozumiem trochę twej uwagi.

Zyjemy w zbyt biednym jeszcze kraju, zeby ludzie sie pod tym wzgledem szanowali..

Dla mnie to nic dziwnego, wręcz czarna rzeczywistość.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A co ma do tego biedny kraj?
Opublikowano

Ma to, ze ludzie bardziej szanują własny wkład często cięzkiej pracy, by nabyć marne w porównaniu z zachodem pieniądze, niż innych ludzi,

toteż dlatego większość woli sprzedać, niż wpakować bezpowrotnie kasę w coś, czego robić nie musi.