Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam gdzie znajduje się czujnik temperatury nie ten odpowiedzialny za wskaźnik tylko ten drugi połączony z ecu proszę o pomoc . mój objaw jest taki że po odpaleniu na zimnym silniku przez chwile bmw tak jakby zalewalo troche i strasznie szarpie . jak dodam troche gazu to jest lux i po chwili juz silnik pracuje też i na wolnych obrotach
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Wepnij się najpierw pod komputer, i zobacz jakie masz odczyty z tego czujnika, chyba że sprawdzałeś, to ok.

Ale w ciemno nie ma sensu wymieniać.

Opublikowano
Ale jak zalewa? Nie rozumiem? Nie pali dobrze na wszystkie cylindry? Może to wina cewek zapłonowych bądź świec, albo czujnik położenia wału np?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

albo wina LPG jeśli masz.

Czujnik temperatury to ten sam czujnik co od wskazania na desce tylko ma dwa obwody.

Jest w głowicy pod kolektorem ssącym.

Drogą dedukcji doszedłem do konkluzji...!!!!
Opublikowano

Ten od zegarów i info do kompa znajduje się za visco tak trochę w głębi, trzeba odkręcić osłony plastikowe żeby go dojrzeć, no chyba że są dwa. Ma 4 pinową wtyczkę, dwa kable do kompa i właśnie 2 na zegary.

Pzdr

Opublikowano
tak dokładnie. tyle że problem polega na tym że po założeniu gazu auto na zimnym silniku zalewa benzyną podjechałem pod kompa i odczyt błędów pokazał że są 2 sondy coś uszkodzone ? czy to możliwe albo cośw każdym razie z sondami lambda
Opublikowano

albo masz lewizne .i ci koryguje lambdainegrator .

zobacz odczyty inpa live odrazu z rana .czy nie leca ci na +25 korekty. tak po 1 min dopiero lambdy chodza bo grzalka musi je zagrzac.

möj gaziarz nigdy nie podlacza lambd -wiecej z tym problemöw niz pozytku.

czujnik jest w kloektorze ssacym .od powietrza zasysanego .i sprawdzalem tez go bo mi korekty zrana rozjedzalo.jak mache otworzysz to bedzie temperatura spadac gwalownie.

a tak mialem 54 stop celcjusza okolo-jak bylo +3 i silnik sie rozgrzal -tak 10 min jazdy. :norty:

z mojä bee nie idzie sie nudzic