Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam,

Jestem tu nowy. Niestety lub stety poszukuje od dwoch miesiecy bmw w miare nowego 2014/2015 bmw serii 5. Mam do wydania (gotowka) 170 tys zl. Szukam dzwonie pytam u dealerow i.....czarna d.... Albo ogloszenia nieaktualne albo tylko zdjecia a auto po wplacie zaliczki utd. Nie wiem co wybrac.. Czy 520 czy moze 525d. Moze ktos mi pomoze w kwestii silnika i gdzie szukac by nie teafic na zlom. Dzieki

ale dlaczego 525 lub 520? według mnie 530 to minimum

Kolego poczytaj z jakiego rocznika szuka .... 530 z 2014-2015 to chyba składany z przystanku albo wydmuchane dużo km .... chyba że 170 tysi netto to znajdziesz ...

Opublikowano

Kolego poczytaj z jakiego rocznika szuka .... 530 z 2014-2015 to chyba składany z przystanku albo wydmuchane dużo km .... chyba że 170 tysi netto to znajdziesz ...

Panowie, faktycznie ceny w Polsce są aż tak chore?

Za nowe 520d z EDC, komfortowymi fotelami i jeszcze paru duperelami zapłaciłem, według kursu 5,4 PLN za funta, 181 tys, jak dodam wkład BMW Finance to cena spada poniżej 170 tys.

A tu ktoś poszukuje używanego, rocznego lub 2-letniego 520 czy 525d za 170 tys gotówką, i nie może znaleźć?

Opublikowano
Pisałem o 535d, tak sobie kiedyś uroiłem, ze jeżeli kupie bm-ke to tylko 6 garów, Jeżeli chodzi o 4 gary, to sa firmy które robią pewnie leprze motory niż bmw 2.0d

Może być i 525d pod warunkiem że ma 3.0d ale w seri f chyba juz takich silników nie kładą. zaraz wrzuce w dział opinie linka z ogłoszenia jak ktoś chętny może zerknąć

Może w języku polskim zaczniesz pisać... :duh:

Opublikowano

Witam

http://www.mobile.de/pl/Samochod/BMW-530d-M-Sport-Leder-Navi-Bi-Xenon-HUD/vhc:car,pgn:2,pgs:10,srt:date,sro:desc,ms1:3500_-22_,frn:2010,prx:25000,vcg:estatecar/pg:vipcar/224178760.html

Panowie czy ta Bmw posiada dokladany M pakiet przez kogos ?? Dziwi mnie to ze w srodku w 99 % Bmw z m pakietem jest kiera ze znaczkiem listwy na progach M pakiet podstopnica a tutaj nie ma nic . Mozecie wyjasnic ??:)

Opublikowano

jestem jak najbardziej ZA, ale pisanie, że FCA ma tłocznię blachy to jest producentem, a OPEL nie ma (bo jest za płotem) to jest montownią jest co najmniej dziwne ;) nie mówiąc o tym, że FCA produkuje "niszowy" Fiat 500, który się sprzedał w milionach sztuk :duh:

PS- a akcyzę powinni zrównać, przy większych pojemnościach i tak sobie odbiją na akcyzie za paliwo ;)

Opublikowano
Witam

http://www.mobile.de/pl/Samochod/BMW-530d-M-Sport-Leder-Navi-Bi-Xenon-HUD/vhc:car,pgn:2,pgs:10,srt:date,sro:desc,ms1:3500_-22_,frn:2010,prx:25000,vcg:estatecar/pg:vipcar/224178760.html

Panowie czy ta Bmw posiada dokladany M pakiet przez kogos ?? Dziwi mnie to ze w srodku w 99 % Bmw z m pakietem jest kiera ze znaczkiem listwy na progach M pakiet podstopnica a tutaj nie ma nic . Mozecie wyjasnic ??:)

nikt nie wie ??

Opublikowano

nie ma mpakietu zewnętrznego czy wewnętrznego do wyboru

jak jest fabryczny to jest całość

ta bmw nie ma nic w środku z mpaku...

Opublikowano
nie ma mpakietu zewnętrznego czy wewnętrznego do wyboru

jak jest fabryczny to jest całość

ta bmw nie ma nic w środku z mpaku...

Czyli co ktos sobie dolozył ???

A ta ?? To samo ???

http://www.mobile.de/pl/Samochod/BMW-Baureihe-5-Touring-530d-M-Paket-Panorama/vhc:car,pgn:1,pgs:10,srt:date,sro:desc,ms1:3500_-22_m-paket,frn:2010,prn:22500,prx:25000,mlx:200000,vcg:estatecar/pg:vipcar/223832905.html

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

M pakiet zewnętrzny, a kierownica to osobne wyposażenie...

710 M Leather Steering Wheel M Lederlenkrad

715 M Aerodynamics Package M Aerodynamikpaket

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
tamat o akcyzie jest bardzo interesujący, proszę admina, żeby go gdzie założył, będziemy śledzić z uwagą
Opublikowano
M pakiet zewnętrzny, a kierownica to osobne wyposażenie...

710 M Leather Steering Wheel M Lederlenkrad

715 M Aerodynamics Package M Aerodynamikpaket

Mogłbys bardziej wyjasnic ?? Nie powiem interesuje sie tym drugim BMW ale on w srodku nie ma nic z m-pakietu nawet listw progowych i troche sie boje ze moze składany jakis....

Opublikowano

Osobny temat o akcyzie to świetny pomysl!

Co M-paku to wydaje mi sie, ze w f10 można było zamówić tylko razem zew i wew Mpakiet. W e60 dało sie zamawiać osobno chyba. Wiec chyba był dolozony w tym aucie.

Opublikowano
Witam

Nie widziałem jeszcze mpaka w takim kolorze, ale jest piękny!! VIN-u nie da się zdobyć przecież łatwo to sprawdzić...

Opublikowano
A przy okazji, obecne F10 z 2.0 l dieslem ma zbiornik ad blue?

Chodzi mnie o roczniki 2014 wzwyż.

z xDrive ma adblue bez - nie

Opublikowano
nie wiem ale chyba problem troche wydumany .... adblue to tylko dodatek do paliwa - nie jest niezbędny do prawidłowej pracy silnika (odpowiada tylko za sfere eco spalin, ale system ma zabezpieczenie , że jeżeli braknie adblue to ponownie silnika nie odpalisz ) .... silnik odpala , podgrzewa zbiornik z adblue , gdy ten już jest w temp roboczej dawkuje go do układu ..... nie wiem ale na chłopski rozum tak to powinno wyglądać :mrgreen: a że Niemiec człowiek prosty i praktyczny to mysle, że tak to bangla :roll: