Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
qwerty_bmw napisał(a):dzięki za podpowiedzi...

a czy warto brać z x-drive? czy to tylko zabawka która sporo kosztuje?

Zależy gdzie mieszkasz i w jakich warunkach użytkujesz samochód. Jak masz do czynienia z nieodśnieżonymi stromymi podjazdami na przykład, to 4x4 Ci znacznie ułatwi życie. W innych przypadkach szkoda pieniędzy i straty osiągów.

Racja - przede wszystkim szkoda straty osiągów przy x-drive przy 520d i 525d, no i spalanie wyższe (może nieznacznie, może to bez znaczenia, ale jednak) . Na pewno x-drive to fajna sprawa, ale w mocniejszych wersjach. Tak naprawdę zastanów się, ile razy w roku go użyjesz?

Opublikowano

dobry snickers nie jest zły....:)

w każdym razie dzięki za rady i jak ktoś ma jeszcze jakieś własne przemyślenia jakie dodatkowe wyposażenie wziąć to chętnie wezmę to pod uwagę...

pozdr!

Opublikowano

witam, jako ze pierwszy post na forum, to powiem krótko: "nosze się"... z zakupem i od długiego czasu szukam egzemplarza dla siebie.

na allegro znalazlem coś takiego:

http://dgauto.otomoto.pl/bmw-525-lifting-x-drive-faktura-vat23-C35469001.html

- zaskakuje mnie cena auta (wersja po lifcie, 525d i xdrive), gdzie salonowo za 520d demo z ciut mniejszym przebiegiem musialbym zaplacic z 10k wiecej

- nie wiem skad te pomarszczenia na tylnej kanapie

- czy może komuś coś sie rzuca w oczy?

- teoretycznie auto dla mnie jest idealne - ma wszystko czego potrzebuje i nie chce nic wiecej.

Opublikowano

Umeczona skora z tylu, nie wyglada na 30 000 km

podgrzewana przednia szyba....nie chce sprawdzac konfiguratora czy dostepna

regulowana wysokosc podwozia.....jw

Opublikowano
Umeczona skora z tylu, nie wyglada na 30 000 km

podgrzewana przednia szyba....nie chce sprawdzac konfiguratora czy dostepna

regulowana wysokosc podwozia.....jw

- to jeszcze w autach na fabrycznej gwarancji sie kręci przebiegi (niedouczony jestem :/)?

- podobno gwarancji jeszcze rok to chyba można wszystko sprawdzić?

- czy po VIN da rade sprawdzić tą szybę i zawieszenie?

Opublikowano

- to jeszcze w autach na fabrycznej gwarancji sie kręci przebiegi (niedouczony jestem :/)?

Rozwaz benzynowy silnik, wieksza wiarygodnosc przebiegu....

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Optymista z ciebie :)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Skóra wygląda, jakby coś tam ją zamoczyło, temat IMO do sprawdzenia w ASO. Jak jesteś zainteresowany zakupem, to warto jechac i ją sprawdzić. Cena normalna. Tylko ASO będzie za taki model wołać 200k.
Opublikowano

Jeśli po Vin nic nie wyjdzie niepokojącego w ASO i teoretycznie przebieg się zgadza, to tylko trzeba obejrzeć live. Jeśli auto jest z końca 2013r, (a tak pewnie jest, bo lift oficjalnie był chyba w sierpniu) to przebieg realny może być. Skóra z tyłu faktycznie dziwna... zalecam ostrożność. Dodam tylko, że cena dość niska - u dealera z Premium Selection masz cenę jak nic około 200.000PLN za podobny model.

Dodam, że ja miałem 25.000km z Premium Selection, i samochód był (i jest :)) jak nowy i większość, jakie oglądałem z PS takie były, dotyczy to również wnętrza i skóry - chodzi mi o to, że ten też powinien być praktycznie bez żadnego śladu zużycia na ten przebieg.

Opublikowano

a gdzie od tej miejscowości "Mszana Dolna" będzie najbliższe ASO?

ta skóra faktycznie mnie zadziwia i co do zalania moje odczucie było takie same. wg zapewnień autko "nowe nie bite" :) (tak - wg "zapewnień")

a jak wygląda taki przegląd w ASO? powiedzą mi np. czy auto straciło gwarancję, czy ją ma????

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

a jak wygląda taki przegląd w ASO? powiedzą mi np. czy auto straciło gwarancję, czy ją ma????

Dadzą Ci papier na to co znajdą w aucie. Generalnie ASO to nie alfa i omega, zgodnie z zasadą że pewna jest tylko śmierć i podatki, nie masz pewności w 100% po takim badaniu, że auto jest w dobrym stanie. Taka pewność daje tylko posiadanie auta od nowości. Pod niższą ceną musi się coś kryć, zazwyczaj są to auta potestowe (jako auta testowe w ASO, czy dla pracowników BMW), lekko uszkodzone (coś jest albo było uszkodzone, może nieznacznie, ale dyskwalifikuje auto jako w stanie idealnym dla nabywcy na zachodzie), czy też było uszkodzone mocniej i jest picowane pod sprzedaż.

Ogólnie Polacy to naród pesymistów i na kazdym kroku widzą kant, oszusta, etc. Nie nastawiałbym się, że tutaj ktoś chce Cie naciąć - rozsadna rozmowa ze sprzedającym, sprawdzenia auta w ASO i jeśli jest OK, bedziesz miał samochód sporo taniej niż z salonu. Prawda jest taka, że 90% ludzi kupujących droższe auta nie ma czasu w życiu na jeżdżenie i szukanie ofert, woli doplacic w salonie do nowego i mieć ten psychiczny komfort stanu idealnego, dlatego te auta nie rozchodzą się na pniu. Ale daleki jestem od twierdzenia, że cena niższa niż w ASO (ale ciagle na rozsądnym pułapie, jak w tym ogłozeniu, moim zdaniem) oznacza wielki przekręt.

Najbliższe ASO to chyba bedzie Kraków? Google maps prawde Ci powie.

Opublikowano
witam, jako ze pierwszy post na forum, to powiem krótko: "nosze się"... z zakupem i od długiego czasu szukam egzemplarza dla siebie.

na allegro znalazlem coś takiego:

http://dgauto.otomoto.pl/bmw-525-lifting-x-drive-faktura-vat23-C35469001.html

- zaskakuje mnie cena auta (wersja po lifcie, 525d i xdrive), gdzie salonowo za 520d demo z ciut mniejszym przebiegiem musialbym zaplacic z 10k wiecej

- nie wiem skad te pomarszczenia na tylnej kanapie

- czy może komuś coś sie rzuca w oczy?

- teoretycznie auto dla mnie jest idealne - ma wszystko czego potrzebuje i nie chce nic wiecej.

Może to coś rozjaśni :wink:

http://www.firmy.net/samochody-i-motory/dg-auto-dawid-gawel,WRH1W,opinie-klientow.html

Opublikowano

aha :)

no niestety. obawiam sie zatem ze jezeli glownym wyznacznikeim u mnie bedzie cena to czeka mnie audi a6 :/ ok. 20k pln taniej w stosunku do premium selection

A może spróbuj negocjować z dealerem skoro myślisz o premium selection. Różnice w cenach między dealerami potrafią być znaczne np. 10 000 zł i to na wejściu - pierwsza oferta i to w obrębie wijewództwa. Uważam, że większość ofert premium selection jest bardzo rozsądna. Przynajmniej jeśli chodzi o samochody "na placu". Te do ściągnięcia są droższe, ale dostęp do nich mają wszyscy dealerzy. Trzeba się też liczyć z faktem, że na ogół jakąś przygodę te samochody miały. Nie są to nówki, stan bywa lepszy albo gorszy - cena też. Sprzedawca powinien powiedzieć co było robione, albo pokazać ocene techniczną - mają wgląd do takich dokumentów zanim zakupią.

Osobiście czułbym się pewniej kupując od wybranych dealerów niż z ogłoszenia/komisu. W razie draki ASO będzie przynajmniej wypłacalne jak zapadnie wyrok :mrgreen:

Nie wiem skąd jesteś, reklamy też nie chcę robić, ale rozsądne oferty dostałem z Katowic i Wrocławia. Dalej nie chciało mi się jeździć a pozostali dealerzy na śląsku okazali się kompletnie niekompetentni - delikatnie mówiąc! W Warszawie też będzie z kim rozmawiać na pewno. Chyba czym większa firma, tym bardziej hurtowo rozumie handel używkami - więc niższe ceny.

Opublikowano
A benzyny nie bierzesz pod uwage ? Jaki czynnik/ki decyduja ze diesel musi byc ?

glowny czynnik to cena :) tak jak pisalem w poprzednich postach.

jeżeli chodzi o klekota to wybierałem z uwagi na fakt, że jest ich więcej na rynku (jak jest więcej znaczy, że się więcej sprzedaje i jest większy ruch w interesie a to przeważnie oznacza niższe ceny)

jedyna alternatywa z benzy to 520. jednostka mocniejsza - 528 - to juz spalanie, którego nie chce.

jeżeli chodzi o klekot vs benza - to absolutnie nie jestem osoba, ktora robi po 100 tys rocznie, wiec tak - w przypadku zakupu nowego diesel by sie nie zwrocil.

tyle ze na allegro bardzo malo 520i w dobrych cenach a i na forum czytalem, ze silnik w f10 nie jest az tak popularny

a reszta jak pisalem - wersja poliftowa, fotele albo normalne albo komfort w skorze (te sportowe z M, albo ogolnie fotele "sport" odpadaja - lubie kanapy:) skrzynia automat (niewyobrazam sobie w takim aucie manuala), i NaviPro (bez tego wyglada to jakos mega dziwnie).

Premium select dobre rozwiazanie tylko tak jak piszecie ASO zawsze zedrze troche kasy.

w chwili obecnej sprawdzam w inchcape i Bavaria (wszystko WWA).

no i zakup na vat23%, marza odpada

Opublikowano
A benzyny nie bierzesz pod uwage ? Jaki czynnik/ki decyduja ze diesel musi byc ?

glowny czynnik to cena :) tak jak pisalem w poprzednich postach.

jeżeli chodzi o klekota to wybierałem z uwagi na fakt, że jest ich więcej na rynku (jak jest więcej znaczy, że się więcej sprzedaje i jest większy ruch w interesie a to przeważnie oznacza niższe ceny)

jedyna alternatywa z benzy to 520. jednostka mocniejsza - 528 - to juz spalanie, którego nie chce.

jeżeli chodzi o klekot vs benza - to absolutnie nie jestem osoba, ktora robi po 100 tys rocznie, wiec tak - w przypadku zakupu nowego diesel by sie nie zwrocil.

tyle ze na allegro bardzo malo 520i w dobrych cenach a i na forum czytalem, ze silnik w f10 nie jest az tak popularny

a reszta jak pisalem - wersja poliftowa, fotele albo normalne albo komfort w skorze (te sportowe z M, albo ogolnie fotele "sport" odpadaja - lubie kanapy:) skrzynia automat (niewyobrazam sobie w takim aucie manuala), i NaviPro (bez tego wyglada to jakos mega dziwnie).

Premium select dobre rozwiazanie tylko tak jak piszecie ASO zawsze zedrze troche kasy.

w chwili obecnej sprawdzam w inchcape i Bavaria (wszystko WWA).

misza123 zajrzyj na stronę brokera Select Automotive , zadzwoń ,pogadaj , ja kupowałem u nich co prawda nowe auto ale wiem że używanymi autami od delarów z EU też handlują i co więcej są na tym forum userzy ,którym Select sprowadzał sprawdzone używki .

http://www.select-automotive.pl/BMW/520-d

Opublikowano
W zeszłym roku w lutym kolega kupił w Bawarii w Katowicach z PS, auto co prawda było przed liftowe ale miało niespełna rok z tego co pamiętam było chyba z kwietnia 2013 z silnikiem 525 napędem na tył mieli wtedy 4 sztuki z takim samym wyposażeniem dwie czarne i dwie srebrne wszystkie ok.25 tyś. przebiegu. Wyposażenie było naprawdę świetne i wszystkie były wycenione na 180 tyś. brutto do zapłacenia 175, więc to z DG nie jest jakimś rarytasem nawet jeżeli jest nim wszystko w porządku.
Opublikowano

Proponuje poparzec dosc dobrze na ogloszenia bo jest w czym wybierac nawet z xdrive-em ceny nizsze niz celujesz.

Z faktura VAT tez znajdziesz.....

Co do spalania to sie nie zgodze, przypuszczam ze 528 pali mniej niz 520, ponizej moje spalanie, bardziej trasa....

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/906d07027b08.jpg

Opublikowano

Generalnie ja kupowałem z Premium Selection w grudniu - jeszcze jestem w temacie rozeznany, kolega też zamówił z PS 520d i uważam, że warto się pokręcić po ASO. Z tego co oglądałem u dealerów, to raczej masz pewne auta, samochód de facto sprzedaje BMW AG, masz pełną gwarancję, którą możesz przedłużyć, a jak coś było np. malowane w aucie - to dealer ma obowiązek o tym poinformować cię - i potwierdzam, jak jedno auto było do ściągnięcia, jakie chciałem, od razu byłem poinformowany o malowanym zderzaku i błotniku (podobno jakaś szkoda parkingowa). Generalnie prawdziwe Premium Selection to moim zdaniem pewne auta i tylko takie pretendują do tego programu - tylko uwaga - niektórzy dealerzy piszą na niemal wszystkich swoich używkach że to Premium Selection - a to nie prawda! Być może niektóre propozycje, które były mi składane są aktualne - jak coś to napisz e-maila, to Ci podpowiem co i gdzie było warte zainteresowania - [email protected]

A co do cen, to 2014r, fajnie wyposażone (o wiele więcej, niż napisałeś) - po negocjacjach brutto spokojnie 170 tyś do osiągnięcia. Mówię o 520d, 525d x-drive przekraczały 200.000zł. Więc chyba nie warto gdzieś po wsiach szukać okazji...

Opublikowano

bardzo dziekuje za pomoc, jednak widze, ze forumowicze sa w stanie udzielic konkretnych informacji, za co wielkie dzieki.

jeszcze podpytam o taka aukcje: http://eurorent.otomoto.pl/bmw-520-xdrive-sixt-rabat-25-453-zl-C35328746.html

czy ktos zna firme? teoretycznie miesci sie co do 10 zl w przedziale cenowym :) no i rejestracja 2014 (zawsze to nie 2013), ma pakiet serwisowy takze mozna przedluzyc gwarancje bez problemu.

ogólnie musze jak najszybciej pogonić swojego citroena (pierwszy wlasciciel niski przebieg etc...) i szybko kupowac nowe auto