Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Właśnie dzisiaj dorobiłem sobie klucz. Miałem czarny plastik, na podstawie, którego można to zrobić. Dałem gościowi, drzwi zamknąć/otworzyć mogę, przekręcić w stacyjce tak, aby zaświeciły się kontrolki też mogę, ale odpalić już nie da rady. Coś związanego z immo? Jak to rozwiązać?

Pozdrawiam i dziękuję za pomoc.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Witam,

Coś związanego z immo?

Jak nie masz w kluczyku pastylki to jak chciałbyś odpalić??

Opublikowano

Kolego przeczytaj sobie co to jest immobiliser a pozniej baw sie w dorabianie kluczy.

Koszt klucza z pilotem do e39 to 300-500zl a nie 20zl za dociecie grotu.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)

Co do immo i pestki w kluczyku

Rozwiazac mozesz to jedynie przez:

- Zalozenie nowego immobilizera, komutera i zestawu kluczy (wszystko z jednego samochodu)

- Nie wiem czy da rade zmienic tylko immbilizer (plus komplet kluczy) i przypisac go do twojego komputera, tu bys musial pogadac z kims kto zna sie na kodowaniu.

- Dorabiasz kluczyk lacznie ze zgraniem kodu do cewki klucza co tez nie jest tanie.

Edytowane przez speed1211

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano

No i o to mi chodziło. Dzwoniłem na serwis to zażyczyli sobie 810zł za klucz... Może kiedyś wydam na kluczyk tyle kasy, ale obecnie wystarczy mi to co mam.

Dzięki za odpowiedzi.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Problem pojawi sie jak i drugi zgubisz, nie czekaj szukaj tanszych opcji. Zrob ogloszenie na forum kto zgrywa takie zeczy w Twojej okolicy, bedzie taniej niz w aso

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jest jeszcze jedna opcja, wywalenie immobilizera ale tu musialbys poszukac jak to zrobic i gdzie kable popodlaczac.

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano

Z wywaleniem immo juz mi doradzano. Na razie podziękuję. Wywale jak zacznie się psuć. A z tym ogłoszeniem to zrobię jak piszesz, ale nie wszystko naraz.

Muszę się najpierw podpiąć do kompa, sprawdzić geometrię. Jak znam życie to komp coś wykaże i znowu koszty. Poczekam, myślę, że tak od razu nie zgubię.

Opublikowano
Co do immo i pestki w kluczyku

Rozwiazac mozesz to jedynie przez:

- Zalozenie nowego immobilizera, komutera i zestawu kluczy (wszystko z jednego samochodu)

- Nie wiem czy da rade zmienic tylko immbilizer (plus komplet kluczy) i przypisac go do twojego komputera, tu bys musial pogadac z kims kto zna sie na kodowaniu.

- Dorabiasz kluczyk lacznie ze zgraniem kodu do cewki klucza co tez nie jest tanie.

Dorobienie pestki jest najtańsza opcją z tych trzech, max 100zł.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ja jak u siebie w Rzeszowie pytałem, to dorobienie kluczyka bez pilota (zwykły czarny plastik z pestką) to ok 300pln, i jeszcze trzeba auto u nich zostawić na dzień.

Można zamówić po nr vin w aso, ale pod warunkiem, że mamy fabryczny zestaw immo w aucie, ja mam z e38 więc mogę zapomnieć, tylko kopiowanie pestki mi zostało.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Auta nie trzeba zostawiać tylko wyjąć EWS, z którego trzeba ściągnąć plastikową obudowę i dać do dorobienia. To jest około 10 kiknięć w programie i pastylka/cewka zakodowana. Maksymalnie 3 minuty roboty.
Opublikowano

Mi tez w Gdansku na Grunwaldzkiej zawolali 450-500 i etatowo caly dzien na zestrojenie. "Bo w e38 immo jest razem z kompem i to trzeba w calosci zmienic".

Zajmuje sie tym ktos w 3miescie? mam jeden klucz w e39 i juz raz go sobie zatrzasnalem w bagazniku, po wyjeciu ako do naladowania :duh: Czarna du*a rowno...