Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam pytanie, w jaki sposób jeśli wogóle da się to zrobić, można dokonać przekładki instalacji gazowej??

W swojej e34 mam STAGA 300 i chciałbym ją przełożyć do obecnej 528. Czy można to później w jakiś sposób zalegalizować i wbić w DR??

Opublikowano
Oczywiście że można wbić.Masz instalacje,montujesz(zmieniasz to co potrzeba aby posowało w e39 przewody itp),jedziesz na stacje diagnostyczną i wbijają jeżeli wszystko działa.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Coś mi kumpel ostatnio wspominał, że nie można założyć używanej instalacji gazowej, bo podobno muszą być nowe podzespoły, z fakturkami itp, inaczej nie wbiją.

Dosłownie tydzień temu słyszałem o tym, bo miałem mu właśnie sprzedać kompletną używkę, ale że podobno jest z tym problem. :roll:

Najlepiej podjedź na jakąś stację kontroli pojazdów i zapytaj, myślę że oni najprędzej coś powiedzą. :wink:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jaja se robicie?

Sam ma se przełożyć i mu mają to wbić????

Nie ma takiej opcji.

Musi szukać gazownika który mu da papier , że to on zakładał. A gazownik jak nie jest frajer to będzie chciał przynajmniej obejrzeć tą "konstrukcję"

Drogą dedukcji doszedłem do konkluzji...!!!!
Opublikowano
A czy ktoś powiedział że sam ma to zakładać?a jeśli nawet,to w czym problem,jeżeli instalacja jest poprawnie założona to diagnosta nie ma nic do gadania.A co do tego podbijania uzywanych to przecież można trzeba poprostu dać za przegląd 50zł wiecej i pieczątka bedzie Shadow :D
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Nie wprowadzaj go w błąd bo nawet w wydziale komunikacji nie wbiją mu instalacji bez faktury za jej zamontowanie z zakładu który ma homologację.

Diagnosta ma tu g.... do powiedzenia.

Musi koniecznie zakładać u gazownika. On zdecyduje czy warto mu sie podkładać.

Drogą dedukcji doszedłem do konkluzji...!!!!
Opublikowano
Mi też jak montowali,to mówili że jedna instalacja jest do jednego auta i nie można ładować używki.Takie jakieś przepisy papierkowe.Podobno czasy takiej przekładki już minęły jak to było parę lat temu.Coś mi się kojaży,że w papierach od instalacji(a musisz je mieć)jest wpisane konkretne auto i tylko do niego jest przypisana dana instalka.
niema nic lepszego niż BAWARKA
Opublikowano

Jest problem, byłem u gazownika i mówi że ma związane ręce, poza tym w starej siedzi STAG 300+ a one to już ponoć dinozaury.

ps. dzisiaj przyjeżdza klient po ten szmelc wiec i juz nie bedzie z czego przełożyć. Proponuje 1500pln i zabiera bez oglądania :/ trochę mało ale nie będę świrował o 500pln bo później będę się z tym bujał :///

Opublikowano
Mój kolega przekładał sekwencję stag 200 z e39 V8 do swojej e39 R6 i nie było problemu z wbiciem w dowód, papiery oczywiście wszystkie miał od instalacji i od butli.