Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Pasowały rozmiarem będą, ale tak ogólnie to pasowały nie będą wcale. Jest tyle ładnych felg w palecie BMW a niektórzy szukają wynalazków z chińskiego plastiko-aluminium. No ale cóż o gustach się nie dyskutuje
Opublikowano
ten wzór w rozm. 16 cali bedzie wygladał przekomicznie.... :duh: :duh:

Lepiej pchać niż ciągnąć... | Bita Malowana Wy-szpachlowana...

http://oi59.tinypic.com/oqvqmr.jpg

Opublikowano

Lepiej używany oryginał . nawet krzywe tanio i dac wyprostować ja tak kupilem i tyle razy co się wpakowalem w dziurę na profilu 45 i felgi po zimie chciałem sprawdzić i ewentualnie wyprostować a one proste nawet nie trzeba było wywazac. Oryginalne są ze stopu alu z magnezem nie ma co szukać zamienników z miękkiego ALU.

Pozdrawiam

www.Car-los.pl
Opublikowano

Ta felga spasuje do e46 ale w rozmiarze 16 cali to wyglada bez szału bo widziałem 16 takie w e46. 17 szukaj bądz 18.ja tam z ori to nie widze fajnych felg

ja mam te felgi niby Made in italy i jak to mowią co nikktorzy ze te felgi sa słabe ja jakoś jezdzę 2 sezon po różnych drogach i wcale nie nie pokżywiły natomiat te 17 co miałem ori co kolega wyżej wystawił to raz wjechałem i 2 przednie sie pokzywiły :D tak więc to bajka ze te felgi sa nie wytzymałe :x

Opublikowano

Felga feldze nie rowna.

Autor postu pytal sie czy beda pasowaly, a nie czy userom sie podobaja. O gustach sie nie dyskutuje :lol:

chiptuning, diagnostyka

506 072 789

Opublikowano

wg mnie nie beda pasowaly ;) (wizualnie)

jesli nie zalezy ci na efekcie wizualnym to kup, do tego opony beda tanie ale duzy balon bedzie

jak chcesz zeby bylo ladnie to 17 to minimum. ja mam 18 i wcale nie ma tragedii, tylko opony troche drozsze

Opublikowano

Dziękuję wam za odpowiedzi. BMW zakupiłem niedawno, w listopadzie zeszłego roku. Dużo śledze forum, ale jak na razie jestem zielony w temacie. Autko zakupiłem z felgami 16 i oponami letnimi też 16. Zakupiłem zimowki w 16 calach i chciałbym zostawic je na tych felgach, które mam. Natomiast do opon 16 letnich chciałbym zakupić jakieś ładne felgi. Nie znam się, więc może dajcie mi jakieś propozycje ładnych felg już nie koniecznie 16 zakładając, że te opony które mam sprzedam i kupie nowe. Jakie macie dla mnie propozycje ładnych felg? Chyba 17 to max, bo na naszych drogach to inne nie dadzą rady. I czy przy większych felgach auto nie straci na mocy?

Pozdrawiam

Opublikowano

Kolego,

Zalezy jaka droge chcesz wybrac. Czy idziesz w klasyke czy w parapety :D

Jak masz srebrna bude to jedyny sluszny wybor felgi to styling 44.

chiptuning, diagnostyka

506 072 789

Opublikowano
Mam srebrną e46 i właśnie na nowych zimowkach żałozone felgi styling 44. Więc chciałbym coś innego. Jeśli do e46 mogłyby być większe niż 16 to Jakie? Bo skoro auto nie straci na mocy i nie będzie różnicy w komforcie jazdy to czemu nie. Tylko pytanie jakie kupić alu?
Opublikowano

Kolego,

Jak ktos pisze, ze zakladajac rozmiar 18 cali nie stracisz na komforcie i przyspieszaniu ( nie mowiac juz o szybszym zuzyciu zawieszenia) to naprawde troche mija sie z prawda lub bardzo malo w takiej konfiguracji jezdzi.

Jesli moge cos radzic to max 17 cali, powyzej juz bedzie slabo - tylko wyglad na plus.

chiptuning, diagnostyka

506 072 789

Opublikowano
Najlepiej chciałbym zakupić alu 16, bo mam opony letnie też 16 g myślę, że wtedy auto straci najmniej na mocy i będzie po prostu komfort jazdy lepszy. Tylko takie te felgi kupić. Jeśli te co znalazłem są niezbyt.
Opublikowano

Kolego,

Nawet jak czasem kupisz chinczyki to mozesz nie odczuc roznicy ( niby sie krzywia i pekaja).

Najwazniejsze zeby Tobie sie podobal styl i idz w kierunku, jaki wybrales, nie patrz na innych. Podoba Ci sie felga 16 cali z Twojego pierwszego posta - kup ja :cool2: :D

chiptuning, diagnostyka

506 072 789

Opublikowano

ja tam czuje roznice miedzy 18/17/16 cali w kwestii osiagów, spalania, tłumienia nierównosci

17 to kompromis na lato, 16 cali idealne na zime

Lepiej pchać niż ciągnąć... | Bita Malowana Wy-szpachlowana...

http://oi59.tinypic.com/oqvqmr.jpg

Opublikowano
Najwazniejsze zeby Tobie sie podobal styl i idz w kierunku, jaki wybrales, nie patrz na innych.
Jak masz srebrna bude to jedyny sluszny wybor felgi to styling 44.

nie zebym sie czepiał :)

Kolego,

Jak ktos pisze, ze zakladajac rozmiar 18 cali nie stracisz na komforcie i przyspieszaniu ( nie mowiac juz o szybszym zuzyciu zawieszenia) to naprawde troche mija sie z prawda lub bardzo malo w takiej konfiguracji jezdzi.

no to chyba nie wiesz co piszesz kolego, bo zastanawiam sie nad szerszymi oponami niz 225 bo trace przyczepnosc przy przyspieszaniu na obecnych

Opublikowano
Chyba wezmę te, które napisałem w pierwszym poście. Mam ochotę na 17, ale nie mam co zrobić z używanymi oponami 16 i nie mam za bardzo kasy na nowe opony 17. Zastanawiam się ewentualnie jeszcze nad felgami styling 135.
Opublikowano
Ja mam 18 na lato a 16 na zimę i czuć różnice . Ale bardziej chodzi o wygląd oczywiście :D
Opublikowano
Chyba wezmę te, które napisałem w pierwszym poście. Mam ochotę na 17, ale nie mam co zrobić z używanymi oponami 16 i nie mam za bardzo kasy na nowe opony 17. Zastanawiam się ewentualnie jeszcze nad felgami styling 135.

sa rozne gusta, jednym podobaja sie felgi przez ktore widac tarcze i szczeki, inni wola pełniejsze, jeszcze inni stalowe.

Nawet mi co jakis czas podobaja sie jedne a pozniej zupelnie inne. Twoje auto to rob co chcesz. pamietaj tylko ze im wieksza w calach felga tym drozsza opona, ale ladniej kolo wyglada.

Opublikowano
I pamiętaj iż 18 wytłuką Tobie zawieszenie znacznie szybciej.I jeśli ktoś mówi Tobie iż nie prawda,to nie słuchaj bzdetów.Jest to oczywiste.
Opublikowano
I pamiętaj iż 18 wytłuką Tobie zawieszenie znacznie szybciej.I jeśli ktoś mówi Tobie iż nie prawda,to nie słuchaj bzdetów.Jest to oczywiste.

Jak ktoś nie umie jeździć i drze po dziurach nie patrząc na nic, bo on musi pierwszy do świateł to może i szybciej wytłucze. Czasami jeżdżę i dziwię się co Ci ludzie mają w głowach. Niestety na dziurawych drogach, dużych krawężnikach trzeba uważać. Łatwiej o zarysowanie felg itp. Sam miałem odnowione felgi, uważałem itp. to pies jakiegoś idioty mi wyleciał, żeby go nie zabić to odbiłem i przyszorowałem rantami o krawężnik. Oczywiście nie wiadomo kto właściciel i szukaj teraz wiatru w polu. 500 zł za malowanie poszłooo i przy następnym malowaniu trzeba by minimalnie napawać.

Opublikowano
Mam srebrną e46 i właśnie na nowych zimowkach żałozone felgi styling 44. Więc chciałbym coś innego. Jeśli do e46 mogłyby być większe niż 16 to Jakie? Bo skoro auto nie straci na mocy i nie będzie różnicy w komforcie jazdy to czemu nie. Tylko pytanie jakie kupić alu?

Nie było s44 w 16 calach.

Sprzedam: