Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Skrzynia 8A to 8-biegowy automat ZF. I tu zmian nie bylo.

Zmiany zaczynaja się w sportowym automacie. Wczesniej to byl tylko inny lewarek, lopatki przy kierownicy i (ewentualnie) tryb sport+ - za to BMW krzyczalo sobie ok 250EUR w stosunku do zwyklej aut. 8b. Nadal jest ona dostepna dla pewnych modeli.

Ta nowa sport. 8b skrzynia automatyczna ma dodany Launch Control i wybieg (czyli przy pewnych parametrach, gdy zdejmuje sie noge z gazu to skrzynia wrzuca 'luz' aby zaoszczedzic paliwo i dalej zajechac 'na luzie'). Za te skrzynie BMW krzyczy juz sobie ok 2000EUR w stosunku do zwyklej aut 8b.

Mam nadzieje, ze to pomoze :)

Opublikowano

Tylko jedno powiem od siebie:

Dzieci i brak skór?? Nieporozumienie.

Odrazu mam przed oczami mojego malucha jak z lekkością ducha wylewa mleko na tapicerkę czy sok na mojego kompa :duh:

To wg mnie przy ograniczonym budgecie pozycja No1 na TAK.

Czyścić skóry po akcjach z dziećmi to luzik, a dzieci małe nie tylko to tam potrafią zmajstrować...

Ze skór i Navi bym nie zrezygnował w aucie rodzinnym...

Pozdrawiam!

Opublikowano

A to niezaprzeczalny fuckt. Tapicerka u mnie z tyłu wygląda trochę jak moro po różnych rotach i innych historiach żołądkowych młodzieży w wieku przedszkolnym :mrgreen:

Mimo wszystko uważam, że dla przyjemnego sadzania swoich czterech liter niezlaeżnie od warunkó - lepszy jest jakikolwiek inny materiał

BMW Auto Rawski - NIE POLECAM!!!
Opublikowano
Materiał w przeciwności do skóry potrafi przesiąknąć efektami przygód żołądkowych małolatów w wieku przedszkolnym i/lub żłobkowym niestety. A to oznacza że pamięć o takich przygodach pozostanie nie tylko w formie nietypowych kompozycji kolorystycznych i wzorniczych ale również w ramach wrażeń zapachowych :mad2: Poł biedy jak będzie to soczek, gorzej jak mleko. Ale za to jak coś się uleje lub popuści to moc wspomnień zapachowych pozostanie na długo :mrgreen: Usunięcie takich przygód ze skóry jest prawie natychmiastowe i bez pozostałości. Oczywiście jest też kwestia skóry. Dla dzieci chyba tylko Dakota :cool2:

"Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy" (Albert Einstein)

"Zawsze się starałem, żeby szkoła nie miała wpływu na moją edukację" (Mark Twain)

"Lubię walczyć z silniejszymi"

Opublikowano
Dzięki za podanie kosztów takiego autka bo oczywiście na stronie jest oficjalnie podane, że rata to tylko ~1700zł. :mrgreen:
Opublikowano

Jak w każdym leasingu, rata zależy od kosztu przedmiotu leasingowanego :) Podstawka z najsłabszym silnikiem by pewnie tyle właśnie kosztowała.

BTW. Orientuje się ktoś, jaką zaliczkę bierze BMW przy zamawianiu auta? 10 czy 20%?

Opublikowano

F10 zamówiłem na zaliczkę 5%

F30 na zaliczkę 10%

"Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy" (Albert Einstein)

"Zawsze się starałem, żeby szkoła nie miała wpływu na moją edukację" (Mark Twain)

"Lubię walczyć z silniejszymi"