Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie. W jaki sposób mogę bezpiecznie usunąć plamy z tej środkowej, nie skorzanej warstwy w fotach polskora ?

Słyszałem że nie poleca sie prania foteli, bo może sie zepsuć mata obecności pasażera i będzie lipa :)

Są może jakieś środki ?

Opublikowano
tak to prawda ja wyparłem fotel i mata zaczęła wariować - na szczęście jak wyschło to jest od 2 lat OK ale lepiej nie ryzykować :) Pozostaje CI ręczne pranie ja piorę wanishem do dywanów mocno rozcieńczonym z wodą i używam do tego starej firanki :) nie pozostawia plam - wypróbowane działa :)
Opublikowano
szmatką jak będziesz tarł to narobisz plam - dlatego lepiej jak to będzie firanka taka z małymi oczkami - potem przecierasz suchą szmatką może być z mikrofibry - po wyschnięciu powinno być OK
Opublikowano
Płyn do mycia naczyń + gąbka ew. benzyna ekstrakcyjna i będzie ok. Mnie udało się usunąć ślady po rozpuszczonym na słońcu zniczu :)
Opublikowano
mogą zostać plamy, więc jak będą to pojedź jeszcze raz vanishem ale trzyj firanką jak pisałem wcześniej - będzie OK bez zacieków i plam