Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

mam troszkę rozwalony przepływomierz ale chodzi równo i ogólnie niema problemów poza dwoma jak brakuje gazu to strzelić potrafi i pali 40 l. na miescie na trasie przy bardzo ekonomicznej jezdzie około 90-100 pali około 18 l. lpg :shock: . odpala normalnie,pracuje naprawde dośc równo.Silnik 3,0 skrzynia autoamat . może ktoś coś wie jak zaradzić tym dwóm objawom.

Opublikowano
ja mam e32 i silnik 3.5 + automat - pali mi ok 32 gazu i ok 24-26 banzyny - wlasnie sie wybieram do warsztatu bo cos chyba jest nie tak, po tej zimie mi tak sie porobilo :/
Opublikowano
mialem podobnie(jakies25L).ale sprawe rozwiazalem szybko bo mnie na to nie bylo stac.wydaje mi sie ze mace juz w...parowniki.ja mialem wczesniej instalacje lowato(parownik "major")ledwo auto jezdzilo...kichalo i robilo rozne niespodzianki.sprawe zalatwil parownik landirenzo"max"(200KW).po zalozeniu tego elementu uszczelnieniu calego ukladu.wymianie filtrow"naprawie przeplywomierza auto za[pier]i pali ok13/14l...pozdro.

BMW & CYPRESS HILL

http://img201.imageshack.us/img201/299/podpis2zk3.jpg

Opublikowano
u mnie siedzi parownik landirenzo niewiem jaki model..ma juz 4 lata mam zamiar go na jakiś czas zmienic na jakis inny i zobaczyć czy jest różnica z drugiej strony 4 lata to nie dużo jezdziłem kiedyś na dużo starszych i było dobrze.
Opublikowano
ale pamietaj ze parownik powinien byc dostosowany do mocy.a lepiej bedzie jak bedzie wiekszy...pierwsza rzecza jaka zrob to pojedz na profesjonalna dignostyke i ustawianie gazu... :|

BMW & CYPRESS HILL

Opublikowano

WITAM

ZAŁOŻENIE GAZU DO MOJEJ E32 3.5 l BYŁO DOŚĆ KOSZTOWNE

OBDZWONIŁEM W SZCZECINIE WSZYSTKIE ZAKŁADY LPG I WIĘKSZOŚĆ W ZACHODNIOPOMORSKIM

wolałem założyć tańszy gaz,ale po tych telefonach gdzie opinie były jednogłośne wstawiłem drogi

powód wszyscy skalkulowali,że jak mi rozp........przepływomież to trza go wymienić :!: :!: :!: bo klejenie pękniętego i wiązanie drutem mija się z celem i jak strzeli kila razy to wyniesie mnie w sumie więcej niż ta droga instalacja

to moje takie 3 grosze o przepływomieżu

auto spala mi 14.7 gazu średnio

w trasie do WARSZAWY ZE SZCZECINA ok 12

w korkach ok 17

Opublikowano

jezeli instalacja jest dobrze zalozona,silnik jest w dobrym stanie uklad dolotu powietrza jest odpowiednio uszczelnioy,sa dobre swiece kopulka i kable(instalacja gazowa zalozona na dobrych podzespolach)to nie ma prawa strzelac :cool2: (przeplywomierz na druty? :worried: )

mi altko nawet nie kichnie :roll2:

BMW & CYPRESS HILL

Opublikowano
WITAM

ZAŁOŻENIE GAZU DO MOJEJ E32 3.5 l BYŁO DOŚĆ KOSZTOWNE

OBDZWONIŁEM W SZCZECINIE WSZYSTKIE ZAKŁADY LPG I WIĘKSZOŚĆ W ZACHODNIOPOMORSKIM

wolałem założyć tańszy gaz,ale po tych telefonach gdzie opinie były jednogłośne wstawiłem drogi

co znaczy drogi ?? :? sekwencje??czy z elektroniką??drogi to pojęcię względne.

a ja zrobiłem narazie tak: wywaliłem komputer sterujący,silniczek krokowy poregulowałem,wstawiłem inną klapkę antystrzałową bo stara sie skończyła poprzedni właściciel jakoś niezadbał o to, zatankowałem do pełna zobaczymy jaki bedzie efekt.jak to nie pomoże zostaje jeszcze reduktor .po wszystkim napisze co i jak. pozdr.

Opublikowano

CZARO

Wstawiłem igs landirenzo

w porównaniu do tej instalki z parownikiem wyszło prawie 2 x więcej---ze 3 lata w stecz

PANTER

właśnie na druty i poklejony jakimś silikonem

sam widziałem u zaczepionego taksiarza z lpg w e32 3.5l

facet był ostro zjeżony na swą instalację,powiedział,że zbiera kasę na modernizację instalki i przeróbkę na wtrysk

ZGADZAM SIĘ Z WAMI,ŻE PRAWIDŁOWO ZROBIONA INSTALKA NA PAROWNIKU NIE MA PRAWA STRZELAĆ :idea: TYLKO TRAF NA RZETELNEGO INSTALATORA :mrgreen:

Opublikowano

ZGADZAM SIĘ Z WAMI,ŻE PRAWIDŁOWO ZROBIONA INSTALKA NA PAROWNIKU NIE MA PRAWA STRZELAĆ

A ja twierdzę, że "strzelę" z każdej instalacji I i II gen., na mikserze od 32mm i więcej zamontowanej w m30b35 z EML :norty:

peace & love
Opublikowano
mam jescze jedno pytanie. mam peknieta przednią szybe, gdzie tanio mozna ja wymienic (torun/bydgoszcz)?? jak ktos wie, to prosze o podanie kosztow.
Opublikowano

Moozecie wierzyć lub nie mam 730 e32 po mieście pali do 15- 17 l /100 LPG a w trasie (śmigam średnio od 130 do 160 km /h )-12,60 a pare razy wyszła mi 10,80/100km mój tata jezdzi płynnie i ostrorznie ale nie powiem ze wolno ma 520 12v 90rok i pali mu w trasie 9,70l/100km a jak wsiądzie w moją to tez mu zejdzie troche pod 10 wszystko ja nam tak doszykowałem mam 3 podstawowe porady:

po 1 bawarka musi miec instalacje benzynową doszykowaną do perfektu bo gaz jest instalacją zamienną

po 2 wszystkie koła muszą obracać sie bardzo lekko

po 3 popuścić powietrza zeby go dostawał więcej (filtr sportowy lub w orginalnej obudowie filtra w dolnej części wywiercic z 5-7 otworów 20mm

POMAGA PROSZE MI WIERZYĆ JAK MOJĄ 7 KUPIŁEM TO STANDARD BYŁO 26-29L/100KM :idea: :D :cool2:

Opublikowano
nie mówie ze tyle ci nie pali ale... według katalogów i książek bmw mój model 730iA(automat) spalanie miasto 17,1-17,6 w zależnosci od roku wydania.więc każde mniejsze zużycie gazu na moje oko jest spalaniem stukowym i wiąże sie z wczesniej lub pózniej wypaleniem gniazd zaworowych lub pęknieciem głowicy,według mojego doświadczenia a miałęm w życiu parenaście aut to spalanie gazu na instalacjech 1 i 2 generacji wyliczam w prosty może nienajdokładniejszy sposób ale zazwyczaj sie powtwierdzał do zuzycia benzyny trzeba dodac (+ -) 20% i wyjdzie spalanie gazu.więc myśle że jak mój model paliłby 20-22 na mieście to jest normalny wynik.u mnie 2 litrówki paliły na miesice 13-16 przy masie około 1100-1300kg.i manualnej skrzyni.
Opublikowano
Ja tez ostatnio dokladnie zmierzylem ile mi pali. Przejechalem 150 km na 25,78 litrach gazu. Wiec wychodzi 17 z groszem. Zaznaczam ze jezdzilem super spokojnie, i była to trasa mieszana czyli czesc z tego dystansu przejechalem na miescie a częsć na trasie. Nizej juz niestety chyba nie zejde ... ale to i tak dobrze bo zaraz po kupnie mialem spalanie 25 :shock: ..... 17 jeszcze jakos zniose :D
www.rc-trial.pl ----> ZAPRASZAM
Opublikowano
i w tym przypadku oczywiście w zależnosci ile było trasy ile miasta moze wyjśc 12-14 sama trasa,19-22 same miasto. oczywiście(+ -) i to by się zgadzało jak najbardziej.
Opublikowano
Popieram. W mojej E-32 730iA przed założeniem gazu spalanie w mieście było wg instrukcji 17-17,5 l (100% jazdy w mieście). Na gazie spalanie oscyluje w granicach 19-22 l (również 100% jazdy w mieście) i uważam, ze jest to prawidłowe. Nikt mi nie wmówi, że jego auto w mieście (automat) pali 16-17l. lpg. Oczywiście są do osiągnięcia chwilowe zużycia typu 13-14 l. lpg, a to się zdarza na przykład w niedzielę po południu, gdy nie ma żadnegu ruchu i jazda jast płynna bez stania na światłach.
Opublikowano
No tak .... jazda w mieście to masakra. Jezeli co chwila napotykamy światła, hamujemy i ruszamy ..... na ekonomizerze spalanie utrzymuje sie w granicach 30 - 25 .... :shock: Nie ma siły zeby spalił mniej niz 20 :x
www.rc-trial.pl ----> ZAPRASZAM
Opublikowano
ooo i wkońcu mądrze gadacie :D jak czasem patrze na ogłoszenia na allegro i czytam opisy ze 730-735 pali około 14-15 l gazu w miescie to niemoge normalnie.kiedys miałem tez 7-ke i dzwoni gosć z ogłoszenia pyta ile mi pali w miescie mówie ze 20 a on mówi ze to lipa samochód i ze jest popsuty bo on czytał i wszystkie inne palą od 14 max 17 w mieście,powiedziałem zeby sobie kupił tico z gazem jak wierzy w takie rzeczy to bedzie miał jeszcze taniej jezdzić :P
Opublikowano
:) jes jes jes :) po zrobieniu tego wszystkiego co zrobiłem u siebie w instalacji pomiar wyszedł 23litry lpg na 100km tylko miasto z czego około 50 km było BARDZO krótkich odcinków około 2km.(wszystkie te odcinki były robione na kompletnie zimnym silniku) a 50 km odcinki około 10-15 to taki ekstremalny pomiar.wiec mysle zeby jezdzic średnio odcinki około 10km to spalanie wyszło by 20-21 :lol: jestem zadowolony
Opublikowano

:nienie: hm.nie wiem jak wy jezdzicie...

ale mi auto przy ostrym kreceniu w miescie pali jakies 17/18l gazu...jazda spokojna w miescie to 15l :wink:

na trasie przy zap 150/170km/h to ok 15l.

przy oszczednej jezdzie 12l.

mam normalny gaz troche go usprawnialem ale zadnych dziwnych patentow nie stosowalem...hmmm.....

BMW & CYPRESS HILL

• 1 rok później...