Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka sprawdzisz czy wszystkie programy są tu do instalacji :lol:

chrome-extension://bigefpfhnfcobdlfbedofhhaibnlghod/mega/secure.html#folder/u6oClZ7R#gm5sY_2FXekoIxg0yBvH9g

• Odpowiedzi 1,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Siemka sprawdzisz czy wszystkie programy są tu do instalacji :lol:

chrome-extension://bigefpfhnfcobdlfbedofhhaibnlghod/mega/secure.html#folder/u6oClZ7R#gm5sY_2FXekoIxg0yBvH9g

Parę dni temu dalem link poprawnej isty, najnowszej, tam masz wszystko co trzeba

Opublikowano
Nie mogłem znaleźć na google ani w funkcjach sterownika. Czy w ista można sprawdzić działanie maty zajętości fotela pasażera na zasadzie siedzi/nie siedzi? Ktoś podpowie jak się do tego dostać?
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witajcie,

Wątek jest bardzo długi i nie sposób wszystkiego przeczytać ale może ktoś mi na szybko odpowie:

Miałem kiedyś zainstalowaną Istę+ 4.21.21 - wszystko działało aż miło. Do uruchomienia isty otrzymałem od sprzedawcy Enet klucz za free. Komp mi padł, muszę zainstalować ISTA na nowo ale nie mam skąd wziąć klucza - jak to ogarnąć? pomoże ktoś?

Pozdrawiam

Opublikowano
Witajcie,

Wątek jest bardzo długi i nie sposób wszystkiego przeczytać ale może ktoś mi na szybko odpowie:

Miałem kiedyś zainstalowaną Istę+ 4.21.21 - wszystko działało aż miło. Do uruchomienia isty otrzymałem od sprzedawcy Enet klucz za free. Komp mi padł, muszę zainstalować ISTA na nowo ale nie mam skąd wziąć klucza - jak to ogarnąć? pomoże ktoś?

Pozdrawiam

Nie trzrba żadnych kluczy enet, pobieraj, konfiguruj i działaj. Jakbyś miał problem pisz

Opublikowano

Tak to komplet do isty

A właściwe brak jeszcze bazy full

Podpowiesz co jeszcze muszę znaleźć aby był komplet ?

Do e93 lite jest ok, full do FG do podnoszenia soft

Opublikowano

Tak to komplet do isty

A właściwe brak jeszcze bazy full

Podpowiesz co jeszcze muszę znaleźć aby był komplet ?

Do e93 lite jest ok, full do FG do podnoszenia soft

Potrzebuje teraz pod F-serie

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Obecnie mam ista 4.18 i nie było i nie ma w sumie z nią problemów ale zdarzyło mi się podłączyć silnik M67 i diagnostyka przechodzi tylko do odczytu błędów natomiast brak funkcji serwisowych i Control planów dla błędów . Użyć starszej wersji ista ?
Opublikowano
z m67 uzywałem starej isty 3.41 , wszystko bylo ok

zainstaluj sobie taką obok 4.18, chodzi bez problemu

Mam napewno jakaś starsza na innym kompie to spróbuję :)

Opublikowano

Witam.

Mam obecnie Rheingold z 2014 roku wersja chyba 4.02 na windows 10. Do tego posiadam standardowy kabel żółty z allegro Enet. Pomoże ktoś ogarnąć tak żebym mógł połączyć się z serią E (na kablu kdcan nie chcę się połączyć) na tą chwilę F10/F11 działa bez problemów. Przydała by się jakaś nową wersja :D Inpa też nie działa z E90.

Opublikowano
Witam.

Mam obecnie Rheingold z 2014 roku wersja chyba 4.02 na windows 10. Do tego posiadam standardowy kabel żółty z allegro Enet. Pomoże ktoś ogarnąć tak żebym mógł połączyć się z serią E (na kablu kdcan nie chcę się połączyć) na tą chwilę F10/F11 działa bez problemów. Przydała by się jakaś nową wersja :D Inpa też nie działa z E90.

Serie F diagnozujesz na kdcanie ? :?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Na K-dcan diagnozujesz serie E i F,G tylko musi być przełącznik rozłączający pin 8 od 7 aby ethernet nie blokował DCAN

standardowo ustawiamy ediabas (tylko ediabas 7.3.0 Standard tools 2.12)

na interface = STD:OBD (Ediabas/BIN/ediabas.ini) i obd.ini port= com9 (instalujemy interfejs i ustawiamy port com na COM9 i opóźnienie na 1

tak jak w moim filmie

potem w ista ustawienia (konfiguracja interfejsu) wybieramy ediabas i to wszystko

(od wersji 4.02 nie można usuwać błędów z powodu nie wykrycia kl15 jest mod na to gdzieś w sieci )

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Na K-dcan diagnozujesz serie E i F,G tylko musi być przełącznik rozłączający pin 8 od 7 aby ethernet nie blokował DCAN

standardowo ustawiamy ediabas (tylko ediabas 7.3.0 Standard tools 2.12)

na interface = STD:OBD (Ediabas/BIN/ediabas.ini) i obd.ini port= com9 (instalujemy interfejs i ustawiamy port com na COM9 i opóźnienie na 1

tak jak w moim filmie

potem w ista ustawienia (konfiguracja interfejsu) wybieramy ediabas i to wszystko

(od wersji 4.02 nie można usuwać błędów z powodu nie wykrycia kl15 jest mod na to gdzieś w sieci )

Jak nie można usuwać? Błędy normalnie usuwa. Następnie klikasz anuluj i ponownie robisz test całego auta

Opublikowano
Serię F skanuje na Enet oczywiście i to mi działa. Ale chciałbym jeszcze podłączyć E90 i nie wiem jak. Rheingold jej nie widzi. INPA wywala błędy jakieś o skryptach.
Opublikowano
Serię F skanuje na Enet oczywiście i to mi działa. Ale chciałbym jeszcze podłączyć E90 i nie wiem jak. Rheingold jej nie widzi. INPA wywala błędy jakieś o skryptach.

Jak ja icom podłączam to mam ustawione na remote a jak robię zwykłym dcanem to std:obd .

W ista w ustawieniach też trzeba zmienić