Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jeżdżę BMW 524td e34 z 89' już osiem lat, miałem z nim wzloty i upadki :) jednak poważnie zastanawiam się nad drugim samochodem tego producenta.

Rozważałem też inne marki, jednak mam wrażenie, że żadne inne auto nie będzie mi odpowiadać (szczególnie pod względem właściwości jezdnych)

60 tyś to dużo pieniędzy i można kupić za to różnego rodzaju autko.

Co proponujecie ? Jaki silnik, z jakim przebiegiem ? Ilu letnie ?

Kupić w Polsce czy może samemu sprowadzić z Niemiec ?

Jakie zabezpieczenia (przeciwko kradzieży) stosujecie w swoich samochodach ?

pozdrawiam

Opublikowano
A na czym Ci zależy? Przestrzeń, osiągi, mega-komfort itd itd... Określ się bo jak miałbym np. wybierać jakiekolwiek BMW w tej cenie to wziąłbym E9 3.0CS
Opublikowano

E9 3.0CS - odpada :idea:

Bezpieczeństwo, komfort i duża przestrzeń np Touring - osiągi stoją na drugim miejscu. Nie wiem czy w tej cenie dostanę reflektory adaptacyjne

ale dobrze aby miał: ABS, EBD, ESP +kontrola trakcji

Opublikowano
Ja kupiłbym E39 530d Touring. Za kwote 60 tys. można sprowadzić naprawde bardzo dobre E39 z 2002 roku. Fajny silniczek :mrgreen: (według preferencji :mrgreen: ), dość pojemny i bardzo komfortowy.

Łukasz

E30 316 BAUR TC (w renowacji)

Opublikowano
Zgadzam się z Ukashem, E39 530 w dieslu i Touring. Przestronna i komfortowa, silnik jest świetny, zbiera się bardzo dobrze i nie pali za dużo. Do tego w tej cenie znajdziesz dobrze wyposażony egzemplarz (oczywiście zależy też od rocznika). Warto też zastanowić się nad E38...
Opublikowano

Cóż zgadzam się z kolegami co do 530d, lae jedno ale: nie wersja turning, jak masz okazje obejrzeć jednocześnie sedana i kombiaka to zwróc uwagę, ze przestrzeń bagazowa jest w obu budach w zasadzie identyczna z ta róznicą, ze w kombiaku masz jaszcze 9rzadko wykorzystywaną) górną część bagaznika - to co nad żaluzja. Dochodzi (byc może nie w bmw) uporczywe po jakimś zcasie uzytkowania wozu stukanie, pobrzdakiwanie tylnej klapy lub żaluzji na wybojach, wiem z autopsji, prezz 9 lat jeździlem kombiakiem ze wzgl. na dziecko, a teraz powiedziałem dosyć już się do końca życia nacieszyłem. Jeśli nie masz konieczności użytkowania całej przestrzeni bagazowej w kombiaku, a tylko dolna część pod żaluzją to lepiej kup sedana, mniej nerwów w pryzszłosci, a jak będziesz chcial raz na rok przewieźć TV, to poprosisz sąsiada który ma kombi :mrgreen: w innym przypadku to ciebie beda wszyscy znajomi i rodzina prosić o przewiezienie czegokolwiek :mad2:

wiem teraz powiecie, że ja to na uczynność nie umrę, ale cóz doświadczyłem tego wszystkiego przez kilka latek, więc lepiej się uczyć na cudzych błędach niż przekonać się samemu. Jeszcze jedno bagaznik w obu wersjach sedan i turning (pomijając możliwość załadunku pod dach w kombiaku, jest identyczny!

Wszystkie samochody są prawie jak BMW... prawie robi wielką różnicę:))

Więcej mocy:

http://img61.imageshack.us/img61/1872/doladowanie3kk.jpg

Opublikowano
OK, a co powiecie o silniku 2.5d - wydaje mi się że przy tej pojemności jest tańsze ubezpieczenie OC

:duh: przy takim aucie patrz raczej na koszt ubezpieczenia AC (naliczany od wartości pojazdu - a nie od pojemności silnika). OC to naprawde maly wydatek w porowaniu z AC (mam 525d z 2001r i w PZU AC 6000 zł rocznie)

Pozdr

Opublikowano
OK, a co powiecie o silniku 2.5d - wydaje mi się że przy tej pojemności jest tańsze ubezpieczenie OC

:duh: przy takim aucie patrz raczej na koszt ubezpieczenia AC (naliczany od wartości pojazdu - a nie od pojemności silnika). OC to naprawde maly wydatek w porowaniu z AC (mam 525d z 2001r i w PZU AC 6000 zł rocznie)

Pozdr

W PZU można też ubezpieczyć samochód tylko od kradzieży i takie AC wychodzi znacznie taniej!.

A tak zanim wydasz taką sumę to proponuję w jakimś salonie umówić się na jazdę próbną E39(często mają jako uzywane na komisie) z róznymi silnikami. :)

Opublikowano
Jak bym mial tyle kasy to kupilbym 740d.

Luksus , diesel , prezecja , dobra osiagi :wink:

740i bedzie tansze i bardziej niezawodne i zrekompensuje to te oszczednosci w spalaniu

moim zdaniem nie ma sensu kupowac 740i, za duze ryzyko dodatkowych i duzych kosztow

2x turbo, wtryski, koszty moga byc ogromne, biorac pod uwage polskie paliwo....

obserwuje ze w polsce haslo diesel jest synonimem dobrego auta, a nie jest to poparte ekonomia, a juz na pewno nie w przypadku uzywanych diesli i to bmw :)

jak diesel to nowy volksvagen, aby zrobic nim wiele km

reszta diesli jak dla mnie kompletnie odpada

ja bym polecil 740i 2000rok lub 735i 2000rok z dobrym wyposazeniem

http://img489.imageshack.us/img489/2486/zz1dk5.gif
Opublikowano

Z tego co mowil mi moj ubezpieczyciel to powyżej 2.2 albo 2.3 (zalezy od ubezpieczyciela) jest tylko jedna stawka OC takze nie ma roznicy czy masz silnik 2.5 czy 5.0 placisz tyle samo:D

A co do auta to ja majac tyle sosku bym kupil e38 :D

http://img412.imageshack.us/img412/7442/niskamala0udjt7.jpg
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
paleta do wyboru jest naprawde szeroka przy takiej kwocie.. osobiscie kupilbym 633Ci w stanie bardzo dobrym.. ostatnio strasznie sie zakochalem w tym modelu.. luksus i sport to jest ten duet ! pozdrawiam
Bayerische Motoren Werke !
Opublikowano
Cześc.Za 60 kafli mój znajomy sprowadził lekko rozbite 330Ci e46 z 2001.Pytanie tylko czy szukasz coupe czy raczej odpowiada ci jakis bardziej stonowany wozek.Jeżeli chodzi o limo to polecam 530d e39 okolo 2002 roku.Życze udanego zakupu
Opublikowano
skoro dotychczas jedziles e34 2,4 td to pewni nadal szukasz limuzyny ja bym za 60 tys zakupi 740d lub 730d ale jesli uwazasz ze seria 5 spelnia twoje oczekiwania to wtedy zainwestuj kase w 530d w wersji sedan najlepiej z M pakietem :8)
moje modele