Skocz do zawartości

[E65] wymiana uszczelniaczy zaworowych

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam, przymierzam sie do wymiany uszczelniaczy zaworowych, chodzi mi o czesci ktore musze kupic: 735i

2x uszczelka pokrywy zaworow

2x odma

olej+filtr oleju

komplet uszczelniaczy (36sztuk)

czy to wszystko czy cos pominąlem?

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

+uszczelki pokryw glowic, uszczelki czujnikow vanosa itp. taki zestaw potrzebujesz:

viewtopic.php?f=84&t=225198&start=15

Opublikowano
Będxiesz to robił ze ściąganiem głowicy silnika czy bez?
Petrolhead
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie z racji tego że powoli przygotowuję się do wymiany uszczelniaczy -moje pytanie- gdzie kupię te wszystkie potrzebne części ( polecany sklep internetowy??)

Pytałem o same uszczelniacze w ASO to koszt około 250zł za 32 sztuki czyli nie m tragedii ale nie brałem pod uwagę reszty do wymiany-uszczelki.

Opublikowano
ja dużo kupuje na BMW STORE.dla mnie super zakupy po nr,vin,wysyłka itp..polecam
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Panowie z racji tego że powoli przygotowuję się do wymiany uszczelniaczy -moje pytanie- gdzie kupię te wszystkie potrzebne części ( polecany sklep internetowy??)

Pytałem o same uszczelniacze w ASO to koszt około 250zł za 32 sztuki czyli nie m tragedii ale nie brałem pod uwagę reszty do wymiany-uszczelki.

Zobacz na forum e70, temat: dymienie z v8. Podpytaj kolege ignac.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Koledzy a podpowiedzcie jaki jest calkowity koszt wszystkich czesci nie zbednych do wymiany uszczelniaczy ? I dodatkowo ile placiliscie dla mechaniora za robote ?
  • 2 lata później...
Opublikowano
Witam jak w temacie. Podejmie sie ktos wymiany uszczelniaczy bez zdejmowania glowicy w e65??
  • 4 lata później...
Opublikowano

Cześć!

BMW Schnellservice robią uszczelniacze N62 i N63. Są z Poznania, sporo tego robią. To znajomy i mogę ich polecić.

Ich strona to bmwss.pl .