Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanie. Czy w silniku 2.0 (150 koni) vanos z 93 roku.

Lambda znajduje się przed, czy za katalizatorem? Bo chciałbym usunąć katalizator, ale słyszalem, ze moga byc potem problemy, jeżeli sonda znajduje się za katem.

Liczę na szybką odpowiedź i pozdrawiam :)

Opublikowano
Sonda jest przed katem.Teoretycznie może być problem w praktyce u siebie mam wywalony kat i nic się nie dzieje silnik m50b20 bez vanosa.
Opublikowano
Przed? To dobrze :) W takim razie pozbędę się go. Natomaist drugie pytanie. Strumienice zamawiałeś na allegro? Kupiles w jakims sklepie? Moze jakąś polecisz?
Opublikowano
Strumienica się nie opłaca wydasz kasę bez sensu wiele już o tym było.Mam wstawione rury zamiast kata i to wystarczy jeśli chodzi ci o dźwięk będziesz zadowolony.
Opublikowano
W E30 po wywaleniu kata i wstawieniu przelotu po prostu szlag mnie trafia. Niby ma taki sportowy dźwięk ale jakoś wolę cichsze auta.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Trzeba wstawić tłumik przelotowy, u siebie tak mam i jest cisza jak makiem zasiał.
Po czterdziestce człowiek ma, trochę z osła, trochę z lwa.
Opublikowano
Zrobiłem to w ten sposób, że zdjąłem cały tłumik. Tam gdzie siedzą katy od góry wyciąłem dziure, wybebeszyłem wszystko co do okruszka i zespawłem dokłądnie. Na przeglądzie nie robią żądnych problemów, a efekt bardzo podobny :) Pozdrawiam
Opublikowano
a co myslicie o katach uniwersalnych? kiedyś z ciekawości patrzyłem na allegro i w granicach 400 do 500 zł można kupić nowy uniwersalny katalizator odpowiedni do pojemności samochodu. ciekawy jestem jak z jakością, testował to ktoś?

(OO=[][]=OO)

Jeżeli Bóg byłby za przednim napędem to chodzilibyśmy na rekach!