Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jestem zdecydowany na kupno e46 320i lub 320d. Jestem młody i niezbyt znam sie na mechanice etc... jedynie podstawy. I miałbym pytanie czy ktoś nie jest z okolic Drzewicy (Mazowieckie) i zobaczyc je? Oczywiście dogadamy się w związku z tą przysługą. Lub od razu po zdjęciu odrzucić oferte. Wiem ze troche trzeba by w autko jeszcze włozyć ale mysle ze doprowadzenie jej do stanu który by mnie satysfakcjonował i tak wyjdzie taniej niz kupno dobrego nie uderzonego egzemplarza.

http://otomoto.pl/bmw-320-navi-dvd-tv-C31600471.html

Opublikowano
ja bym tego nie kupowal, lepeij dołozyć i kupic od kogoś z forum jakiegoś pewniaka

Pewniaka jak pewniaka , ale tutaj widzę całkiem sporo uszkodzonych elementów wymiana, malowanie + ciekawe jak sama konstrukacja

Opublikowano
wiesz co wyjdzie Cię to samo - stracony czas... zderzak ,maska ,błotnik ,drzwi lampa, i plus pierdoły do 1000zł możesz dołączyć jak np czujnik abs,listwa pod lampe ,kierunkowskaz nazbiera się tylko przez oględziny przez fotografie a pamiętaj ,że to tylko 50 % ale zawsze po oględzinach może się okazać ,że jest tylko to co wymieniłem na wymiane... , nie przekonasz się to można gdybać...
Opublikowano
Tylko powiem tak mam 12 tys. i Nie wiem czy kupic e46 do jazdy aby było tylko tylko i pomału go "naprawiac" czy kupic e36 juz naprawde ładnie zrobione i zadbane
Opublikowano
Możesz szukać jakiegoś benzyniaka z podstawowym silnikiem. To zależy też ile z wypłaty dasz radę przeznaczać miesięcznie na auto a to musisz sam policzyć bo nikt Ci w portfelu nie siedzi
Opublikowano
Róznie to moze bywac raz wiecej raz mniej, ale znowu wziąc najmniejszy silnik to tak nie widzi mi sie to juz chyba wole e36 starsze ale miec frajde z jazdy. Zagazowac jesli bedize bez. Ale coraz wiecej auto jest powystawiane tak w moim przedziale finansowym i włąsnie mysle czy one są az w takim opłakanym stanie? w co nie chce mi sie za bardzo wierzyc. I dlatego pytam sie o rade bo nei mam pojecia czy te wszystkie e46 do 15 tys muszą byc zajechanie w sumie 15 letnie auto to juz jest
Opublikowano

trzeba samochody pooglądać i to tak oglądać, żeby zwracać uwagę na usterki które się pojawiają najczęściej, ja szukałem innego auta, nie znalazłem to wziąłem swoją sztukę, dałem 18k, nic nie wiedziałem gdzie patrzyć i czego szukać, i wyszło sporo pierdół do roboty, od zawieszenia, po termostaty, jeż,e egr, podciśnienie, podszybie, akumulator, odma, i pewno coś jeszcze, co nie pamiętam, ale i tak myślę że farta miałem i w miarę zadbaną sztukę wyhaczyłem.

Kupowałem z padniętymi przewodami i pompką podciśnienia i nie zauważyłem nawet w jeździe testowej, że turbo nie łapie tak jak powinno łapać, na szczęście koszta wyszły nie duże, ale mogło być dużo gorzej.

Opublikowano
Ja mój aktualny samochód sam wybierałem i akurat trafiłem na uczciwego sprzedawce to co powiedział ze jest do wymiany było, co mnie zdziwiło po iwizycie u mechanika. A zielony jestem pod względem mechaniki auta. Teraz jak bede jechał po samochód to na pewno z osobą znajocą sie na tym jak bedize mozliwe to mechanikiem. Tylko pytam sie ogólnie was bo juz jesteście po ogledzinach e46 czy wieksząśc egzemplarzy jest zajechanych? I tak patrząc z osoby posiadającej juz bmw, jestem młody nie znam sie i czy e36 mniej wiecej w cenie 12 tys bedzie lepszym wyborem bo jak mysle bedzie narpawde zadbanym egzemplarzem z dośc sporym silnikiem w tym wpadku myslał bym nad 325 badz 323, czy e46 z podstawą i mniejszym silnikiem 316,318 o 320 raczej nie mam co marzyć ^^ Co by było dla mnie lepsze ?