Skocz do zawartości

POMOC

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jestem zdecydowany na kupno e46 320i lub 320d. Jestem młody i niezbyt znam sie na mechanice etc... jedynie podstawy. I miałbym pytanie czy ktoś nie jest z okolic Drzewicy (Mazowieckie) i zobaczyc je? Oczywiście dogadamy się w związku z tą przysługą. Lub od razu po zdjęciu odrzucić oferte. Wiem ze troche trzeba by w autko jeszcze włozyć ale mysle ze doprowadzenie jej do stanu który by mnie satysfakcjonował i tak wyjdzie taniej niz kupno dobrego nie uderzonego egzemplarza.

http://otomoto.pl/bmw-320-navi-dvd-tv-C31600471.html

Opublikowano
ja bym tego nie kupowal, lepeij dołozyć i kupic od kogoś z forum jakiegoś pewniaka

Pewniaka jak pewniaka , ale tutaj widzę całkiem sporo uszkodzonych elementów wymiana, malowanie + ciekawe jak sama konstrukacja

Opublikowano
wiesz co wyjdzie Cię to samo - stracony czas... zderzak ,maska ,błotnik ,drzwi lampa, i plus pierdoły do 1000zł możesz dołączyć jak np czujnik abs,listwa pod lampe ,kierunkowskaz nazbiera się tylko przez oględziny przez fotografie a pamiętaj ,że to tylko 50 % ale zawsze po oględzinach może się okazać ,że jest tylko to co wymieniłem na wymiane... , nie przekonasz się to można gdybać...
Opublikowano
  • Autor
No włansnie o tym kole pomyslałem. Trudno chyba dam sobie spokój i poszukam innych. Ale dzieki za pomoc
Opublikowano
  • Autor
Tylko powiem tak mam 12 tys. i Nie wiem czy kupic e46 do jazdy aby było tylko tylko i pomału go "naprawiac" czy kupic e36 juz naprawde ładnie zrobione i zadbane
Opublikowano
Możesz szukać jakiegoś benzyniaka z podstawowym silnikiem. To zależy też ile z wypłaty dasz radę przeznaczać miesięcznie na auto a to musisz sam policzyć bo nikt Ci w portfelu nie siedzi
Opublikowano
  • Autor
Róznie to moze bywac raz wiecej raz mniej, ale znowu wziąc najmniejszy silnik to tak nie widzi mi sie to juz chyba wole e36 starsze ale miec frajde z jazdy. Zagazowac jesli bedize bez. Ale coraz wiecej auto jest powystawiane tak w moim przedziale finansowym i włąsnie mysle czy one są az w takim opłakanym stanie? w co nie chce mi sie za bardzo wierzyc. I dlatego pytam sie o rade bo nei mam pojecia czy te wszystkie e46 do 15 tys muszą byc zajechanie w sumie 15 letnie auto to juz jest
Opublikowano

trzeba samochody pooglądać i to tak oglądać, żeby zwracać uwagę na usterki które się pojawiają najczęściej, ja szukałem innego auta, nie znalazłem to wziąłem swoją sztukę, dałem 18k, nic nie wiedziałem gdzie patrzyć i czego szukać, i wyszło sporo pierdół do roboty, od zawieszenia, po termostaty, jeż,e egr, podciśnienie, podszybie, akumulator, odma, i pewno coś jeszcze, co nie pamiętam, ale i tak myślę że farta miałem i w miarę zadbaną sztukę wyhaczyłem.

Kupowałem z padniętymi przewodami i pompką podciśnienia i nie zauważyłem nawet w jeździe testowej, że turbo nie łapie tak jak powinno łapać, na szczęście koszta wyszły nie duże, ale mogło być dużo gorzej.

Opublikowano
  • Autor
Ja mój aktualny samochód sam wybierałem i akurat trafiłem na uczciwego sprzedawce to co powiedział ze jest do wymiany było, co mnie zdziwiło po iwizycie u mechanika. A zielony jestem pod względem mechaniki auta. Teraz jak bede jechał po samochód to na pewno z osobą znajocą sie na tym jak bedize mozliwe to mechanikiem. Tylko pytam sie ogólnie was bo juz jesteście po ogledzinach e46 czy wieksząśc egzemplarzy jest zajechanych? I tak patrząc z osoby posiadającej juz bmw, jestem młody nie znam sie i czy e36 mniej wiecej w cenie 12 tys bedzie lepszym wyborem bo jak mysle bedzie narpawde zadbanym egzemplarzem z dośc sporym silnikiem w tym wpadku myslał bym nad 325 badz 323, czy e46 z podstawą i mniejszym silnikiem 316,318 o 320 raczej nie mam co marzyć ^^ Co by było dla mnie lepsze ?