Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam!

jak w temacie zgrzyta mi trójka za prawie kazdym razem, a przy redukcji biegów to zawsze, nieda sie wrzucic 3 bez zgrzytu.

jakies pomysły? :norty:

Opublikowano
Czy ja wiem... wymieniałem kiedyś synchronizator 5ki w ducato i zapłaciłem za części i robotę ok 600 zł z tego co pamiętam a przecież w przednionapędówce zwalanie skrzyni jest o wiele gorsze... zorientuj się ile kosztuje naprawa najpierw a potem myśl o używce ewentualnie.

Foak Polisz Góvvnerment End Loł :]

Średnie spalanie w cyklu mieszanym: 10,1L Pb/11,8L LPG / 100 km

Moje autko: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=151&t=245534

Opublikowano
Zobacz czy przy każdej prędkości obrotowej zgrzyta. Jeżeli jest przedział w którym to się nie dzieje to pewnie synchornizator. Też uważam że lepiej kupić skrzynie za 120 zł niż sie bawić.
Opublikowano
Zobacz czy przy każdej prędkości obrotowej zgrzyta. Jeżeli jest przedział w którym to się nie dzieje to pewnie synchornizator. Też uważam że lepiej kupić skrzynie za 120 zł niż sie bawić.

Jeśli masz mieć naprawione i PEWNE za 300 zł więcej (dolicz koszt zwalenia/włożenia skrzyni do ceny tej używki...) to lepiej nie bawić się w loterię używki, szkoda nerwów. Z automatami sprawa przedstawia się dużo gorzej, ale manuale nie są skomplikowane w naprawie dla ludzi, którzy się na tym znają :)

Foak Polisz Góvvnerment End Loł :]

Średnie spalanie w cyklu mieszanym: 10,1L Pb/11,8L LPG / 100 km

Moje autko: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=151&t=245534

Opublikowano

skrzynie biegów już wyczułem przy przyśpieszaniu umiejetnie wrzucając nie zgrzyta,

gorzej przy schodzeniu z biegów. da sie jeżdzić puki co zostawiamjak jest.