Skocz do zawartości

Zgubiony kluczyk z pilotem 523i 1996r

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jest problem.

Znajomy zgubił kluczyk z pilotem do centralnego zamka a miał tylko jeden.

Auto umi otworzyć i zamknąć z kluczyka i odpalić też z kluczyka zapasowego, ale co teraz zrobić.

Co jest potrzebne żeby znowu mieć otwieranie z pilota?

Kluczyk wiadomo, EWS? , stacyjka?

Bardzo proszę o pomoc.

I najważniejsze ile ta impreza może mniej więcej kosztować i czy dam rady zrobić to samemu.

Nie jeździj szybciej, niż lata twój anioł stróż
Opublikowano

Żeby otwierać z pilota to trzeba go zaprogramować, jeżeli zapasowy kluczyk posiada guziki jeżeli nie

to trzeba kupić nowy i go zaprogramować do auta ale to już kosztuje jakieś 500zł przynajmniej

jak ja się kiedyś pytałem.

Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa

Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dla czego

Na warsztacie łączymy teorię z praktyką: nic nie działa i nikt nie wie dla czego!!!

Cięcie plazmowe oraz usługi tokarskie http://ttcs.pll/

Opublikowano

Jeżeli ma zapasowy kluczyk z pestką do EWS to może kupić sobie kluczyk na Allegro, taki nowy bez ząbków z obudową do centralnego (musi wyglądać jak ten zgubiony) i dać do dorobienia ząbków z tego zapasowego. Następnie niech kupi sobie gdzieś na szrocie taki sam kluczyk jaki zgubił, może być bardzo zniszczony, bez gumek itd, ważne żeby miał dobrą tą płytkę z układem scalonym. Przełożyć układ scalony do nowego dorobionego kluczyka i zaprogramować pod swoje auto i po przełożeniu pestki ma pełnowartościowy kluczyk. Tu by można zakończyć, ale jak zgubi go to zostanie z zapasowym bez możliwości odpalania, dlatego trzeba też dorobić, a raczej dograć kopię pestki i to już może zrobić tylko dobry elektryk samochodowy. Do z kopiowaniajest potrzebna ta pestka co ma, więc jak zgubi tą to będzie w czarnej d..pie.

Ja zapłaciłem:

- kluczyk bez ząbków 35zł

- dorobienie ząbków 50zł

- układ scalony ze starego dostałem gratis

- zaprogramowanie centralnego, są na forach instrukcje

- kopia pestki 150zł

Pzdr

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
kopia pestki

Byłeś z samochodem czy wystarczy mieć tylko kluczyk który posiada immo?

Bo potrzebna mi będzie sama kostka immo żeby włożyć w kluczyk.

ec2Wze6.jpg
Opublikowano

Podałem mu swój kluczyk, on z czytał z niego wszystkie dane i zapisał sobie je na kompie, a raczej z pestki. Na pestce był też jakiś kod który musi się zgadzać z tym na nowej "pustej" pestce. Potem wpisał te dane z kompa na pestkę i działa. Przy aucie nic nie robił pomijając sprawdzające odpalenie.

Pzdr