Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Główni Moderatorzy
Opublikowano

Dla mnie to spora różnica:)

Może dla tego że zwracam uwagę na takie szczegóły i dla mnie łopatki muszą być w komplecie z lewarkiem.

Jak już się przyjrzycie to stary lewarek wygląda jak drewniany słup telegraficzny :mrgreen:

W dziale F10 jest temat o tym.

Koszt lewarka to 200 do 300 zł za używkę a wymiana to 10 minut, pasuje idealnie.

Stary oczywiście można odsprzedać za 150-200zł.

• Odpowiedzi 78
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Po zdjeciach co widze to mam ten gorny - Standard, a szczerze mowiac bardziej mi sie on podoba.

Rozumiem ze wersja sport nie ma dodatkowych funkcji poza designem... :?:

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Tylko wygląd.
Opublikowano
Nie pisałem że trzeba ale to komplet z łopatkami, więc by nie robić wiochy....

To nie wiocha. Tylko w M-pakiecie z łopatkami 28i ma standardowy lewarek a 35i ma sportowy tak wychodzą z fabryki :cool2:

• Główni Moderatorzy
Opublikowano

Sportowy zawsze jest gdy pojawi się w wyposażeniu S2TB czyli sportowa skrzynia.

Próbowałem konfigurować i 35i po dodaniu kierownicy M czy Sport z łopatkami z automatu pojawia się skrzynia sportowa a z nią lewarek sport.

Jednak rzeczywiście 2.0d i w innych słabiznach można wybrać łopatki bez skrzyni sport bo takiej nie ma w konfiguratorze.... jednak kroją te biedne F25, widać to model dla ludu :duh:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jeździłem z mpakietową modelem 4 sam kształt i wielkość jest O.K.

Ale brakuje mi skóry w części dziurowanej, tak mam w A5 i jest to jak dla mnie dużo lepsze rozwiązanie niż gładziutka (plastikowa) skóra. :?

Opublikowano
Plastikowa skóra w kierownicy mpakietowej? Nie wiem jak po lifcie, ale u mniej jest gładka skóra nappa, która raczej nie jest plastikowa. Inna rzecz, że nie jest to idealna kierownica do "sportowej" jazdy.
Opublikowano
Nie, skóra jest jak najbardziej gładziutka i miła w dotyku, ale wygląda jak plastikowa przez swoją gładkość. Tylko czy tego oczekujemy w sportowej kierownicy?
Opublikowano
Zgadzam się, kierownica jest ładna i z dobrego materiału, ale ciężko zrozumieć na czym polega jej "sportowość". Zawsze można wrzucić m performance, chociaż nie wszędzie będzie wizualnie pasować.
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano

sport:

http://www.blogcdn.com/www.autoblog.com/media/2010/10/lead11bmwx32011fd.jpg

Zamówiłem drążek sportowy, dzisiaj przyszedł. Wymiana w 20min. działa bez kodowania :)

Gdzie zamowiles ( nowy czy uzywany) i jak to nie jest tajemnica to w jakiej cenie takie drazki lataja?

Mam u siebie Mpakiet i taki drazek dopelnialby dziela ( oczywiscie nie do konca :) )

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Calkiem sliczne. Ile Cie to szarpnelo?

Kiedyś było tak:

[...] wszyscy kupujemy BMW dla radochy z jazdy, nie zawsze kierując się do końca rozumem. [...]
Opublikowano
Koszt kierownicy z multifunkcją - 450zł

Przesyłka do tapicera - 18zł

Robocizna + materiały tapicera + przesyłka zwrotna - 300zł

Razem: 768zł

W zasadzie kosztu kierownicy nie powinienem brać pod uwagę, bo starą pewnie sprzedam.

Jak za darmo...

A starej co bylo? Skora miala problem?

Kiedyś było tak:

[...] wszyscy kupujemy BMW dla radochy z jazdy, nie zawsze kierując się do końca rozumem. [...]
Opublikowano

Stara jest w bardzo dobrym stanie.

Niestety kupiłem dość biedny egzemplarz i tak jak pisałem kierownica nie miała multifunkcji. Zmieniłem na taką która posiada, a starą postanowiłem przerobić, bo tak jak piszesz 300zł to jak całkiem okazja. Dołożyli mi zgrubienia na 4 i 8 godzinie, spłaszczyli dól i miejscowo obszyli skórą perforowaną.

Zdjęcia po założeniu:

http://i.imgur.com/9xxloCY.jpg

http://i.imgur.com/fmc6ASL.jpg

Opublikowano
Fajne. Gratuluje modu zrobionego z glowa, ze smakiem i za calkiem niewielkie pieniadze. :) :cool2:

Kiedyś było tak: