Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka czy jest jakas szansa na pomoc w kwesti powyzej...?

Dodaje wszystkei schematy jakie udalo mi sie znalezc ale nie jestem w stanie z nich czegos wywnioskowac...

https://www.sendspace.com/file/usiw2g

https://www.sendspace.com/file/86kj0o

https://www.sendspace.com/file/qsz169

https://www.sendspace.com/file/1l74jp

https://www.sendspace.com/file/zt82it

https://www.sendspace.com/file/72bgp4

• 3 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 54
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Witam,

znajdę kogoś w Warszawie bądź w okolicach kto mógłby mi przekodowac klimatyzację na wersję high?:) Będę wdzięczny za każdą pomoc

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Pisz do @Dziqusek na forum, pomoże ew wpadaj na grupowe kodowanie które dość często w Wwa robi, na fb CodeMyBimmer mozesz sobie śledzić :)
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
a czy da sie podlaczyc panel lci basic w aucie z przed liftu? mam taki i chcialem zalozyc ale niestety klima mi nie dziala po zmianie...
  • 2 tygodnie później...
  • 3 miesiące temu...
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano
Witam. Mam takie pytanie w opisie tych pinów napisaliście,ze kabel z kostki 18 pinowej nr 1 podłączyć do 1 w kostce 26 pinowej a to samo jest z kablem nr 10 tym czerwonym,ze tez do 1 w kostce 26 pinowej. Moze Mi to ktoś wytłumaczyć? Z Góry dziekuje i pozdrawiam.
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Witam. Panowie mam e61 z 08r LCI. Posiadam panel basic i chce zmienic na high. Nie zalezy mi na dwustrefowym nadmuchu tylko na wygladzie i wiem ze to sie da zrobic. Czy ktos posiada odpowiednie schematy zmiany pinow (osobe ktora mi to zakoduje mam) Posiadam juz odpowiedni panel LCI z kostkami. Ewentualnie czy jest osoba ktora to zrobi od a-z? Pozdrawiam
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam. Jestem po zmianie panelu z Basic na High w mojej E60 przed liftem i zakodowaniu klimatyzacji High według instrukcji w tego tematu.

Wszystko się udało i działa, lecz jest jeden mankament tzn. w menu sterowania nawiewami w iDrive nie mogę ustawić nawiewu na twarz w opcjach dla kierowcy,

żeby wiało na twarz trzeba ustawić w opcjach dla pasażera. Czy istnieje możliwość zmiany tego?

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano
Witam odgrzeje kotleta. Jak wam ta wymiana się sprawdza? Wszystko działa jak należy? Nurtuje mnie również jedno pytanie. Aktualnie w idrive nie mam możliwości wybrania nawiewu, jedynie regulacja ciepła. Rozumiem ze po zakodowaniu ta funkcja staje się aktywna?
  • 4 miesiące temu...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Ja tak kiedyś miałem, ale wywalalo błędy gdyż mam jedną strefę. Wróciłem do seryjnego panelu. Czy da sie to ominąć żeby nie było błędów na jednej strefie i zmienić tylko jeden panel ? A co z ustawieniem nawiewu? Żeby nie było że na twarz leci gorące i na nogi zimne.... z wielkopolski ktoś ogarnia to ?
Opublikowano
Ponawiam, czy po zmianie panelu z basic na high i zakodowaniu tego, występują jakieś błędy w klimatyzacji ?? Pytam bo nie wiem czy zakładać to i dac komuś do zakodowania. A koder nie daje mi gwarancji o błędach, więc pytam kogoś kto już to kodowal. Jak z błędami ? Jak z nawiewem, ustawienie na nogi, twarz, szybę ???
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam, mam pytanie dotyczace wymiany panelu klimatyzacji.

Potrzebuje po prostu wymienic stary (uszkodzony) na taki sam (sprawny), czy jest konieczność adaptacji nowego panelu i czy trzeba coś programować ?

Czy wystarczy tylko zamienić?

(Bedienteil Klimaautomatik High: 6411 9248708 ,6411 9177717 ,6411 9161611 ,6411 9155649)

Z góry dzięki za odpowiedz.

edit. Ok , juz wiem ze trzeba przeprogramowac wiec w zwiazku z tym inne pytanie, Jaka jest roznica miedzy wyzej wymienionymi panelami a np tym : 6411 9248706 ? Tez Klimaautomatik High, wyglad zewnetrzny czyli przyciski ,pokretla z tymi samymi funkcjami, z tylu gniazda na moje oko te same. Ktos wie?

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
Wypadaloby zakodowac przez ncs pustym plikiem man wtedy masz pewnosc ze bedzie dzialac zgodnie z wyposazeniem twojego auta. Mimo wszystko wiekszosc funkcji powinna dzialac bez kodowania. nie wiem jak to wyglada jak ktos ma np. webasto a twoj auto nie lub odwrotnie... Z tego co sie orientuje to sa tez inne ustawienia pomiedzy silnikami benzynowymi i dieslami...
  • 1 miesiąc temu...
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Muszę wymienić panel klimatyzacji, który od roku kradł mi prąd z akumulatora. Metodą na piechotę okazało się, że to właśnie ta część jest temu winna. Auto z 11 2004 numer części to

6411 6956827-01

90025-155/0018 10.11.04

H:08 S:05.0D.FF 0398341

Nie mogę znaleźć nic używanego z tym numerem, jest tego trochę na portalach ale z innymi numerami. Czy te części są kompatybilne czy trzeba dobrać o takim samym numerze seryjnym?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

to ja mam pytania do osób które wymieniły panel.

założyłem panel zgodnie z instrukcją w temacie, zakodowałem. Teoretycznie wszytko działa ... ale

- temperaturę mogę regulować pokrętłem od strony pasażera a nie kierowcy!

- w iDrive ustawiam po stronie kierowcy nawiew na szybę, środkowy nawiew ale ... nawiew na nogi po stronie pasażera

czy też tak macie? czy coś pomyliłem?

z tego co widzę, to nawet jakbym kupił panel od wersji UK to i tak są te same

Opublikowano

po dłuższej analizie, jednak temp steruje pokrętło od strony kierowcy

ale ten nawiew na nogi jednoznacznie wskazuje na suwak od strony pasażera

• 1 rok później...
Opublikowano
Witam, podłączyłem kabelki jak na schemacie (bez czujników), kolega zakodował i jest ok, sterowanie ciepłem i nawiewami. Tylko, że mam taki problem ciągłego ciepłego powietrza na szybe. Dodam , że wymieniłem elektrozawór i to samo. Ktos pomoże?
  • 9 miesięcy temu...
Opublikowano
Witam. Jestem po zmianie ccc na cic oraz teraz zmienilem panel klimatronika na lci, wszystko podłączone instalacja przerobiona wszystko niby dziala ale po naciśnięciu guzika z rozkładem gdzie ma wiac zapala się aby dioda ze przełączyło na indywidualne sterowanie ale nie pokazuje na wyświetlaczu tego obrazka z rozkładem. Jak wejdę w ustawienia klimatyzacji i wybiorę rozkładem to wtedy po wciskaniu tego guzika zmienia rozkład nogi/srodek/glowa ale pasażera po naciśnięciu nie ma reakcji. O co chodzi?
  • 6 miesięcy temu...
Opublikowano

witam tez jestem po zmianie przedliftowego ihka basic na przedliftowego ihka high .w bmw e60 2003r

i pytanie ustawienie kierunkiem gdzie ma dmuchać środkowy nawiew steruje pasazer a resztą kierowca. i drugie pytanie jak w I drive są programy automatyczne klimatyzacji mam opisane od góry

INTENSYWNY

ŚREDNI

DELIKATNY

jak dam delikatny to dmucha na maxa a jak dam na intesywny to ledwo co . Kwestia programowania może być