Skocz do zawartości

[E46 316i] nie odpala.Uszkodzony immo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

31go pojechałem na groby jak wróciłem i chciałem uruchomić autko po przekręceniu kluczyka tak jak by coś pykło w okolicach środka auta (pod radiem).

Auta już nie odpaliłem to znaczy nie kręcił rozrusznik kontrolki ok elektryka działała.

Po próbie odpalenia na pych o dziwo wszystko wróciło do normy aż do dzisiaj problem się powtórzył.

Ważne informacja to taka że auto w 98% musiałem odpalać kluczykiem serwisowym.

Jak chciałem odpalić normalnym odbywało się to tak.Odpalałem serwisowym i jak już auto jechało w czasie jazdy wyjmowałem serwisowy i wkładałem normalny i odpalałem auto (z kluczyka nie na pych).

Kluczyk jeżeli chodzi o otwieranie , zamykanie drzwi z pilota działa.

Chodząc po necie wygląda na immo.Jakieś pomysły sugestie ?

Gdzie szukać pomocy w Gdańsku znacie jakiegoś speca od takich przypadków ?

Opublikowano
Spróbuj kompem"zestroić" immo.Jak kiedyś sobie rozkodowałem inpą :) .I ponownie zakodowałem.Lub kostka w kluczyku pada
never again N46
Opublikowano
Witaj. Ja walcze z podobnym problemem tylko ze u mnie dziś raz odpaliła i po tym dalej cisza z rozrusznika.

JEST TYLKO JEDNA MARKA AUT:)

Rozkoduje VIN

Opublikowano
31go pojechałem na groby jak wróciłem i chciałem uruchomić autko po przekręceniu kluczyka tak jak by coś pykło w okolicach środka auta (pod radiem).

Auta już nie odpaliłem to znaczy nie kręcił rozrusznik kontrolki ok elektryka działała.

Po próbie odpalenia na pych o dziwo wszystko wróciło do normy aż do dzisiaj problem się powtórzył.

Ważne informacja to taka że auto w 98% musiałem odpalać kluczykiem serwisowym.

Jak chciałem odpalić normalnym odbywało się to tak.Odpalałem serwisowym i jak już auto jechało w czasie jazdy wyjmowałem serwisowy i wkładałem normalny i odpalałem auto (z kluczyka nie na pych).

Kluczyk jeżeli chodzi o otwieranie , zamykanie drzwi z pilota działa.

Chodząc po necie wygląda na immo.Jakieś pomysły sugestie ?

Gdzie szukać pomocy w Gdańsku znacie jakiegoś speca od takich przypadków ?

mam to samo , do tej pory nie rozwiązałem problemu .

Odpalam z serwisowego , po odpaleniu z serwisowego i nie zamknięciu auta , odpali z normalnego z pilota , każde zamknięcie/otwarcie auta wiąże się z odpalaniem z serwisowego, ktoś z forum oferował mi pomoc za 120zł z tym , że był z drugiego końca polski , problem rzekomo dotyczy ews-u , synchronizacja z poziomu inpy nic mi nie dała, będe miał czas to uderzę na ASO

Opublikowano

A nie można wywalić ews całkowicie ?Jak będą chcieli ukraść to ukradną nawet magia nie pomoże.

Gdzie znajdę kogoś kto fachowo sprawdzi lub ewentualnie naprawi ews w Gdańsku

Opublikowano

Tu synchronizacja ews-u z dme/dde nic nie da poniewaz problem wystepuje w komunikacji kluczyka z ewsem poprzez rolling code, w serwisie bmw powiedza ci ze do wymiany kluczyk i tyle, odpala ci ze zwyklego jak wlozysz odrazu po serwisowym poniewaz w serwisowym kluczyku masz dobrze dzialajaca pastylke z tym ewsem i rozbraja immo a po wyjeciu kluczyka dzialajacego masz okolo 10 sekund na odplalenie auta czymkolwiek, nawet srubokretem, dlatego trybi, jak wylaczysz wszystko w aucie zeby byla grobowa cisza to zauwaz ze jak przekrecisz na zaplon dobrym kluczykiem to slychac takie cykniece z okolic kolumny kierowniczej, po wyjeciu kluczyka ze stacyjki po okolo 10-15 sek tez slychac cykniecie, to przekaznik rozrusznika, moge sie zalozyc ze w tym kluczyku nie dzialajacym nie ma cykniecia, jaka masz wersje ewsu? jaki kluczyk w jakim ksztalcie? jest na to sposob ale niestety treba miec sprzet, jak co to pisz pw, ja jestem z zachodniopomorskiego,

ps. cos takiego moze sie zdarzyc jak macie slaby akumulator, to ten kod zmienny moze sie rozjechac i lipa z kluczykiem, juz sie sam nie nastawi

Opublikowano

Trochę tu nie masz racji.

Auto nie chciało odpalić na żadnym kluczyku.Odpaliło tylko na pych.

Od tego momentu jest jak dawniej.

Czyli:

Odpalam przez kluczyk serwisowy.Nawet po wyjęcie i od razu wsadzeniu drugiego kluczyka auto nie odpala.

Odpala natomiast gdy odpalę serwisowym i w tracie jazdy zmienię kluczyk.Robie to co jakiś czas by naładować baterie.

Mam jakiś błąd w immo bo taki błąd wskazywał komputer (nie laptop tylko jakiś diagnostyczny) jak kupowałem auto czyi ponad rok temu.

Problem nadal nie rozwiązany :( bo się nie powtorzył

Opublikowano
Trochę nie rozumiem. Opisz wszystko dokładnie, ile masz kluczyków, jakie, w jakim kształcie, auto rocznik, czy słychać cyknięcie na obu, jak wymieniasz kluczyk podczas jazdy? to znaczy ze wyłączasz silnik i później wkładasz drugi i auto odpalasz na pych siłą pędu samochodu?
Opublikowano

bmw e46 rok 2000 316i

Kluczyki sa dwa :

pierwszy normalny :

działa wszystko oprócz odpalania auta.

http://obrazki.elektroda.pl/6001721700_1320792219.jpg

oraz drugi :

http://img713.imageshack.us/img713/7267/kluczy.jpg

Cykanie sprawdzę później i dopisze bo dałem auto bratu.

Tak jak napisałeś zmieniam podczas jazdy ale odpalam normalnie z kluczyka nie na pych.Odpalam przy wciśniętym sprzęgle.

Tym samym kluczykiem czyli nr 1 nie daje rady odpalić jak auto stoi.

Nie daje rady odpalić auta jak odpalę nr 2 wyłączę auto i odplam nr 1.Jak jakiś kolega pisał wcześniej.

Opublikowano
Nom ok. Ale jak wsiadziesz do auta odpalisz najpierw jednym kluczykiem i pozniej wylaczysz auto i odrazu bez wysiadania wkladasz drugi kluczyk i przekrecasz to nie odpala? powinno bo co za roznica czy toczy sie auto czy stoi. chodzi o ten czas. mozesz sprawdzic czy juz tak sprawdzales?
  • 8 miesięcy temu...
Opublikowano

witam mam ten problem właśnie... wczoraj przyjechałem normalnie z podróży.. cały weekend jechałem odpalałem i normalnie wszystko OK.. nagle dziś rano..

wkładam kluczyk,..

coś cyknie

i jak chce uruchomić to nic......

kogo wezwać najpierw ? bo ja nigdzie nie pojadę.. ani nie zaholuje bo mam automat. :mad2:

Opublikowano
Problem rozwiązany.. popukałem kluczykiem i zaczął działać :norty: możliwe że mi spadł wcześniej i jakieś mikro styki przestały łączyć