Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 211
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Czy mógłby mi ktoś przypomnieć jak zaradzić komunikatowi No navigation disk w naszej nawigacji (e60/professional) w momencie kiedy mam obecnie w aucie mapę ori w wersji 2009, a chcę przetestować tę nową mapę 2014. W jednym aucie działa wszystko bez problemu, w drugim po 5 minutach pokazuje sie komunikat ze brak dysku navi.

Kołata mi się w pamięci ze przy przejściach z mapy tej właśnie 2009 na nowsze wersje nie można było przeskakiwać o więcej niż rok albo dwa "na raz", więc być może wystarczy wrzucić mapę 2010/2011 potem 2013 i już 2014 się w końcu załaduje, ale że nie jestem tego pewien, to może ktoś mi to potwierdzi zanim ściągnę pól internetu żeby testować to wszystko ?

Opublikowano

Napiszcie czy jest jakas mozliwosc zgrac te 3 DVD na jedna zeby uzywac cala Europe bez przekladania plyt?

Nie wiem jak tu korzystac z mapy Europy gdy wloze trzecia DVD wylicze trase do Hiszpanii, a pozniej po wlozeniu pierwszej pokazuje mi juz inna ilosc kilometrow do celu itd... troche to bezsensowne.

Opublikowano
Czy mógłby mi ktoś przypomnieć jak zaradzić komunikatowi No navigation disk w naszej nawigacji (e60/professional) w momencie kiedy mam obecnie w aucie mapę ori w wersji 2009, a chcę przetestować tę nową mapę 2014. W jednym aucie działa wszystko bez problemu, w drugim po 5 minutach pokazuje sie komunikat ze brak dysku navi.

Kołata mi się w pamięci ze przy przejściach z mapy tej właśnie 2009 na nowsze wersje nie można było przeskakiwać o więcej niż rok albo dwa "na raz", więc być może wystarczy wrzucić mapę 2010/2011 potem 2013 i już 2014 się w końcu załaduje, ale że nie jestem tego pewien, to może ktoś mi to potwierdzi zanim ściągnę pól internetu żeby testować to wszystko ?

Moze nagrane na kiepskiej plycie - w niektorych autach wszystko czyta a u mnie tylko Verbatim i to nagrany na stacjonarnym kompie

Opublikowano

witam!

jestem tutaj nowy więc proszę mnie nie ganić jeśli te pytania które zadam już się przwijały.

konkretnie kupiłem bmw e91 niedługi czas temu i wczoraj ruszyłem w 1 trasę. nagrałem sobie w/w mapę na dvd verbatima z predkoscią 6x (moja nagrywarka nie idzie wolniej) no i tak:

trasa torun warszawa - nawigacja działała ok. godzine potem dvd disk error... dałem jej odpocząć włączam po kilku godzinach na trase wawa-łódź no i to samo ... działała ok. godzinkę - jak już się troche "zgrzała" - dvd disk error.

w łodzi znowu pare godzin przerwy i łódź - toruń dokładnie tak samo- działała chwile potem error.

czy to znaczy że mam skopany laser czy próbować z innymi nagrywarkami, płytami, etc?

Opublikowano
czy to znaczy że mam skopany laser czy próbować z innymi nagrywarkami, płytami, etc?

moze byc zarowno laser jak i plyta. bledy w sciaganiu plikow rowniez nalezy brac pod uwage - czy byl sprawdzony hash ?

co by nie bylo sprobowac na innej plycie nie zaszkodzi. u mnie objawy byly podobne i w koncu pomoglo. do dzisiaj jednak jest zagadka gdzie lub w czym tkwil problem.

pozdrawiam

Opublikowano

Czy jest moze jakas wersja tych MAP 2014 ale na 1 DVD?

Chodzi o to, ze mam mape europy na trzech DVD ale jesli wkladam trzecia DVD z Polska to nie mam drog Hiszpanii i nie moge wyznaczyc trasy do Barcelony... a jak wloze pierwsza DVD z Hiszpania to wybieram Barcelone ale wtedy nie mam drog polski... przekladam z powrotem trzecia DVD ale jest komunikat "New DVD version, please shutdown system or restart ... 5minutes" ... a jak poczekam to mam drogi polski ale juz pokazuje o 500km wiecej do Barcelony... troche bezsens aby tak uzywac tych map...

• 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

W jaki sposób resetuje się navi? Czasami nie mam czasu czekać aż się załaduje kolejna płyta.

Jest już mapa z radarami na torrentach?

• 1 miesiąc temu...
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano
krok po kroku to raczej na forum komputerowym. chyba, ze ktorys z kolegow zechce nauczac jak nagrywac plyty dvd.
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Witam w moim e90 2007r mam wersje nawigacji z dwoma czytnikami cd/mp i dvd i mam takie pytanie, czy ma znaczenie na jakiej płycie wypaliłem nawigacje na dvd-r lub dvd+r ?
Opublikowano
teoretycznie nie powinno to miec znaczenia na ktorej plycie nagrywasz. w praktyce jednak zdecydowanie polecam dvd r+
Opublikowano
teoretycznie nie powinno to miec znaczenia na ktorej plycie nagrywasz. w praktyce jednak zdecydowanie polecam dvd r+

Dzięki będę z tym dziś walczył. Pozdrawiam

Opublikowano
wystarczy wujek google,wszystko jest opisane krok po kroku :wink:

przestan sie lenic kolego, poswiec wiecej swojego czasu i skorzystaj z powyzszej rady kolegi dariosss. mniej czasu zajmie tobie przeczytanie odpowiednich watkow w google, niz komukolwiek nauczanie online jak nagrywac plyty dvd.