Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
wybór padł na 335 xdrive w diselku, automat w standardzie więc różnica w cenie miedzy 335i i tak się zwraca, tylko M-pakiet i nawi poszły na dalszy plan kosztem silnika :)

Witam wszystkich jestem tu nowy na forum, podziel się wrażeniami bo mam podobny dylemat. Nie mam żadnego dośiwadczenia z BMW poza jazdą próbną 328 i x drive więc mam kolejne pytanie która z wersji silnikowych 328, 335 d i benzynka sa uznawane za najmniej awaryjne. Z gory dzięki

Opublikowano

Auto Swiat mam wrazenie zyje rowniez swoim zyciem w testach, recenzjach itp, co nie wyklucza ze moze okazac sie prawda co mowicie.

Ja tym sie jakos nie przejmuje poki co. I ja i moj brat mamy 28i - oba czesto jezdza jak Bozia przykazala - jak cos popsujemy to damy znac:)

Wesolych Swiat wszystkim zycze :lol:

(sorki za brak PL)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wg mnie 328xi rewelacyjne auto. Zupełnie inne niż F10, dużo bardziej bezpośrednie, sportowe można by rzec. Fakt, że głośniejsze, mniej komfortowe, ale jak ktoś ma w sobie jeszcze szaloną duszę to polecam. :) A co do silnika, to jest również super, szczególnie w lżejszej F30. Ciąg praktycznie z każdych obrotów. Osiągi rewelacyjne. Nie jeździłem F30 335i więc nie wiem jak wypada porównanie, ale jeździłem E92 335xi i nie mam wrażenia jakiejś porażającej różnicy, szczególnie, że 28i ma rewelacyjny moment obrotowy od samego dołu.
Opublikowano
Od niedawna jeżdzę 328 xdrive. Nie miałem wcześniej doświadczeń z BMW. Auto z pakietem M nie jest komfortowe ale prowadzi się niezwykle precyzyjnie. Dość imponujące osiągi dają duży margines bezpieczeństwa czynnego ale przede wszystkim frajdę z jazdy. Jestem ciekaw trwałości i niezawodności zespołu napędowego ale nie znalazłem opinii kogoś o egzemplarzu o większym przebiegu.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Takich już nie produkują :D

to wiadomo, ale która mocniejszych jednostek to silnik nazwijmy to zmniejszonego ryzyka, myslałem że diesle BMW 3.0 i większe silniki benzynowe BMW to raczej produkty wysokiej jakości i niezawodne.Obiegowe 'złe; opinie słyszałem natomiast temat 2.0 diesla.