aart77 Opublikowano 5 Października 2013 Opublikowano 5 Października 2013 Posiadam salonową X6 40d po lifcie, z kwietnia 2013. Wkurza mnie, że muszę ręcznie włączać i wyłączać tryb nocny ekranu nawigacji, mimo automatyki świateł i większości innych elektronicznych bajerów. ktoś ma ten problem ? Da się jakoś to zmienić lub wgrać ? Dodam, że wg BMW mam podobno najnowszy soft (weryfikacja w maju 2013) i, tu cytat: "jedne to mają, a inne nie", wychodzi, że mój nie...
Członkowie klubu prmax Opublikowano 5 Października 2013 Członkowie klubu Opublikowano 5 Października 2013 Posiadam salonową X6 40d po lifcie, z kwietnia 2013. Wkurza mnie, że muszę ręcznie włączać i wyłączać tryb nocny ekranu nawigacji, mimo automatyki świateł i większości innych elektronicznych bajerów. ktoś ma ten problem ? Da się jakoś to zmienić lub wgrać ? Dodam, że wg BMW mam podobno najnowszy soft (weryfikacja w maju 2013) i, tu cytat: "jedne to mają, a inne nie", wychodzi, że mój nie...Opcja dla grupy Exx jest niestety niedostępna. Tylko seria Fxx.Żadne kodowanie/programowanie nie uruchomi tej funkcji w tej grupie aut...
aart77 Opublikowano 5 Października 2013 Autor Opublikowano 5 Października 2013 Beznadzieja :cry2:. Dzięki za info. A swoją drogą krew mnie zalewa, że w aucie za ponad 4 setki, nie zrobili czegoś tak banalnego :mad2:
Zasłużeni forumowicze Bono Opublikowano 7 Października 2013 Zasłużeni forumowicze Opublikowano 7 Października 2013 jest to irytujace... mozna oslodzic sobie zycie poprzez zakodowanie przyciskow pamieci Run flats? NEIN, DANKE!
macznik Opublikowano 7 Października 2013 Opublikowano 7 Października 2013 To dziwne co piszecie, bo u mnie tryb nocny działa automatycznie po zmierzchu (nawigacja CIC)...Także w mojej starej E53 (MK IV) tak działało. Proponuję przestawić zegar na 24h.
aart77 Opublikowano 11 Października 2013 Autor Opublikowano 11 Października 2013 Mam na 24 h, widocznie pan z serwiu miał rację mówiąc, żę "jedne to mają, a inne nie". Może masz autko ze stanów ?, tam wszystko lepiej działa :)
macznik Opublikowano 11 Października 2013 Opublikowano 11 Października 2013 Tak, mam auto z USA (E71 + CIC)Ale moje stare E53 (navi MKIV) było ze Szwajcarii i też działał automatycznie ten tryb nocny...
Gość Opublikowano 9 Listopada 2013 Opublikowano 9 Listopada 2013 U mnie to była jedna z pierwszych rzeczy, które przypisałem do klawiszy skrótów. I przy okazji, jest też takie pokrętło od ściemniania wszystkich kontrolek w aucie.. od kiedy pamiętam, działało wybiórczo, w X6 nie ściemniają się żadne zielone lampki :)
jack182 Opublikowano 21 Listopada 2013 Opublikowano 21 Listopada 2013 jest to irytujace... mozna oslodzic sobie zycie poprzez zakodowanie przyciskow pamieci Czy możesz podpowiedzieć jak to zakodować pod przyciski pamięci? Już zakodowane:-) PozdrawiamJack182
Zasłużeni forumowicze malysz1976 Opublikowano 27 Marca 2015 Zasłużeni forumowicze Opublikowano 27 Marca 2015 zmieniłem w CIC wpis NAVI_MAPMODE_AUTOMATIC na aktivi mam teraz w ustawieniach w nawigacji do wyboru noc , dzień i Automatik ,niestety Automatyk nie działa :( dziwne to jest jeśli jest taki wpis w module to chyba nie dla żartu może komuś zadziała każde auto jest inne "Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego"
Zasłużeni forumowicze speed1211 Opublikowano 28 Marca 2015 Zasłużeni forumowicze Opublikowano 28 Marca 2015 Trochę poprzegladałem niemieckie fora i z tego co wygląda tylko w modelach F działa to ustawienie ale jak zakoduje to dam jeszcze raz znać co wyszło. Spot Monachium Facebuk: BMW München PL- Kto ty jesteś?- Cyprian mały.- Jaki znak twój?- BMW!!!
Zasłużeni forumowicze malysz1976 Opublikowano 30 Marca 2015 Zasłużeni forumowicze Opublikowano 30 Marca 2015 Damian kiedy kodujemy?u góry w poście "macznik" pisał że działa w e71 i e53 na Niemieckim Forum gość pisze że w jednym aucie działa a w drugim nie (modele E) i sam sie zastanawia co trzeba jeszcze zmienic i w jakim module ? "Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego"
Zasłużeni forumowicze speed1211 Opublikowano 30 Marca 2015 Zasłużeni forumowicze Opublikowano 30 Marca 2015 Jutro wskoczę do samochodu i zakoduje, był ciężki weekend i dzisiaj jeszcze dochodzilem do siebie :norty: Spot Monachium Facebuk: BMW München PL- Kto ty jesteś?- Cyprian mały.- Jaki znak twój?- BMW!!!
Zasłużeni forumowicze speed1211 Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Zasłużeni forumowicze Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Zakodowane, opcja się zaznacza, zmian brak :/ Znalazłem kilka info na innych forach ze to działa tylko w 7-er i 5-er GT w modelach Exx Spot Monachium Facebuk: BMW München PL- Kto ty jesteś?- Cyprian mały.- Jaki znak twój?- BMW!!!
Zasłużeni forumowicze malysz1976 Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Zasłużeni forumowicze Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Zakodowane, opcja się zaznacza, zmian brak :/ Znalazłem kilka info na innych forach ze to działa tylko w 7-er i 5-er GT w modelach ExxAUTOMATIK zaznacza sie ptaszkiem ?czas ustawiony na 24 godzinny ?powinno smigac "Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego"
Zasłużeni forumowicze speed1211 Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Zasłużeni forumowicze Opublikowano 8 Kwietnia 2015 TakTakNie śmiga :( próbowałem nawet na włączonym czujniku deszczu. Spot Monachium Facebuk: BMW München PL- Kto ty jesteś?- Cyprian mały.- Jaki znak twój?- BMW!!!
Zasłużeni forumowicze malysz1976 Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Zasłużeni forumowicze Opublikowano 8 Kwietnia 2015 :( :( :( TakTakNie śmiga :( próbowałem nawet na włączonym czujniku deszczu. "Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego"
miodek89 Opublikowano 22 Marca 2018 Opublikowano 22 Marca 2018 Czy ktoś mi może napisać gdzie w idrive można ustawić tryb nocny?
Zasłużeni forumowicze malysz1976 Opublikowano 23 Marca 2018 Zasłużeni forumowicze Opublikowano 23 Marca 2018 Na ekranie nawigacja > dwa razy w prawo idreiv > ustawienia > tryb dzienny lub nocny .Instrukcja dotyczy navi CIC . "Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego"
miodek89 Opublikowano 23 Marca 2018 Opublikowano 23 Marca 2018 Ja mam nawigację CCC kolego. Więc pewnie tam troszkę inaczej będzie.?
Rekomendowane odpowiedzi