Skocz do zawartości

Tryb "nocny" w ekranie nawigacji - brak automatyki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Posiadam salonową X6 40d po lifcie, z kwietnia 2013. Wkurza mnie, że muszę ręcznie włączać i wyłączać tryb nocny ekranu nawigacji, mimo automatyki świateł i większości innych elektronicznych bajerów. ktoś ma ten problem ? Da się jakoś to zmienić lub wgrać ? Dodam, że wg BMW mam podobno najnowszy soft (weryfikacja w maju 2013) i, tu cytat: "jedne to mają, a inne nie", wychodzi, że mój nie...
  • Członkowie klubu
Opublikowano
Posiadam salonową X6 40d po lifcie, z kwietnia 2013. Wkurza mnie, że muszę ręcznie włączać i wyłączać tryb nocny ekranu nawigacji, mimo automatyki świateł i większości innych elektronicznych bajerów. ktoś ma ten problem ? Da się jakoś to zmienić lub wgrać ? Dodam, że wg BMW mam podobno najnowszy soft (weryfikacja w maju 2013) i, tu cytat: "jedne to mają, a inne nie", wychodzi, że mój nie...

Opcja dla grupy Exx jest niestety niedostępna. Tylko seria Fxx.

Żadne kodowanie/programowanie nie uruchomi tej funkcji w tej grupie aut...

Opublikowano
Beznadzieja :cry2:. Dzięki za info. A swoją drogą krew mnie zalewa, że w aucie za ponad 4 setki, nie zrobili czegoś tak banalnego :mad2:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
jest to irytujace... mozna oslodzic sobie zycie poprzez zakodowanie przyciskow pamieci

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

Opublikowano

To dziwne co piszecie, bo u mnie tryb nocny działa automatycznie po zmierzchu (nawigacja CIC)...

Także w mojej starej E53 (MK IV) tak działało.

Proponuję przestawić zegar na 24h.

Opublikowano
Mam na 24 h, widocznie pan z serwiu miał rację mówiąc, żę "jedne to mają, a inne nie". Może masz autko ze stanów ?, tam wszystko lepiej działa :)
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
U mnie to była jedna z pierwszych rzeczy, które przypisałem do klawiszy skrótów. I przy okazji, jest też takie pokrętło od ściemniania wszystkich kontrolek w aucie.. od kiedy pamiętam, działało wybiórczo, w X6 nie ściemniają się żadne zielone lampki :)
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
jest to irytujace... mozna oslodzic sobie zycie poprzez zakodowanie przyciskow pamieci

Czy możesz podpowiedzieć jak to zakodować pod przyciski pamięci?

Już zakodowane:-)

Pozdrawiam

Jack182

• 1 rok później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

zmieniłem w CIC wpis

NAVI_MAPMODE_AUTOMATIC na aktiv

i mam teraz w ustawieniach w nawigacji do wyboru noc , dzień i Automatik ,niestety Automatyk nie działa :( dziwne to jest jeśli jest taki wpis w module to chyba nie dla żartu

może komuś zadziała każde auto jest inne

"Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego"
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Trochę poprzegladałem niemieckie fora i z tego co wygląda tylko w modelach F działa to ustawienie ale jak zakoduje to dam jeszcze raz znać co wyszło.

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Damian kiedy kodujemy?

u góry w poście "macznik" pisał że działa w e71 i e53 na Niemieckim Forum gość pisze że w jednym aucie działa a w drugim nie (modele E) i sam sie zastanawia co trzeba jeszcze zmienic i w jakim module ?

"Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego"
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jutro wskoczę do samochodu i zakoduje, był ciężki weekend i dzisiaj jeszcze dochodzilem do siebie :norty:

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Zakodowane, opcja się zaznacza, zmian brak :/

Znalazłem kilka info na innych forach ze to działa tylko w 7-er i 5-er GT w modelach Exx

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zakodowane, opcja się zaznacza, zmian brak :/

Znalazłem kilka info na innych forach ze to działa tylko w 7-er i 5-er GT w modelach Exx

AUTOMATIK zaznacza sie ptaszkiem ?

czas ustawiony na 24 godzinny ?

powinno smigac

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

:( :( :(

Tak

Tak

Nie śmiga :( próbowałem nawet na włączonym czujniku deszczu.

• 2 lata później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Na ekranie nawigacja > dwa razy w prawo idreiv > ustawienia > tryb dzienny lub nocny .

Instrukcja dotyczy navi CIC .