Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Główni Moderatorzy
Opublikowano

A ja właśnie przed chwilą zaliczyłem jazdę tym cudeńkiem :)

Nie będę powtarzał tego co Ci przed chwilą mówiłem, ale powiem jedno, za taką kasę nic lepszego nie kupisz. Tańszego w utrzymaniu, wygodniejszego tak, ale nie lepszego ;)

Dzięki za miłe przyjęcie w Siedlcach :cool2:

ps. pojedziemy razem na jakiś M Track Day i już więcej nie będziesz myślał o sprzedaży :D

• Odpowiedzi 132
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Akurat te ''wypociny'' rozpoczal autor watku mowiac ze gorzej wyposazone i ze byl nastawiony na F10 w sumie i teraz auto nadal jest na allegro..

A co do koncepcji daily car'a - inaczej mysli chlopiec ktory jezdzi M3 sam a mieszka z rodzicami ktorzy maja kilka samochodow jeszcze w domu a inaczej ojciec ktory ma zone/dzieci i uzywa tego auta na codzien - palace 15l i wyjace przy 7-8 tys obrotow V8. Wsadz w to M3 fotelik dla dziecka, przewiez je kilka razy po miescie i wtedy wrocimy do rozmowy.

Imho to M3 E90 DKG to auto bajka ale tak jak powiedzialem - wtedy gdy masz w garazu F10 na trasy i jakiegos kompakta badz zwykle E90 na bujanie sie w korkach po miescie.

Jeszcze sprosowanie:

M3 z EDC jest na prawde komfortowym autem na codzien, znajomy znajomego ma dwojke dzieci i bez problemu wozi je w fotelikach, mowi ze jedyny problem to wsadzic wozek do bagaznika i trzeba bylo kupic specjalnie skladany wozek do tego (TAK: da sie kupic wozek do samochodu a nie samochod do wozka....)

Dziury i nierownosci wypiera w sposob ladny i komfortowy, moze nie jak F10, ale zalezy kto czego oczekuje.

M3 jest doskonaly jako daily car, w sedanie nawet podwojnie. Jedynym problemem jest wysokie spalanie relatywnie do malego baku paliwa. (czyli wkurzajacy krotki zasieg)

Kolega wozi 911Stka (!) dzieciaka do szkoly i co najczesciej slyszy? "TATA GAZU!" ;)

• Główni Moderatorzy
Opublikowano

Odnośnie komfortu, u arnolda jest bardziej komfortowo niż np u mnie, na pewno wpływ mają mniejsze koła i standardowe zawieszenie :)

Ja czasem "narzekam" na eMKę, ale do zwykłego BMW raczej już nie wrócę ;)

Opublikowano

Dzięki wam i dzisiejszej rozmowie z Michałem M3 zostaje ze mną na dłużej... Co najmniej na dwa lata. Decyzja jest ostateczna. Dziecko polubiło samochód a żona na siłę wsadzona do auta po dwóch spędzonych w nim dniach zmieniła zdanie i nie chce z niego wysiadać ;)

Tak sobie pomyślałem... oddać "marzenie" za 5litrow na setkę... no way! ;)

Wysłane z mojego Q10

Opublikowano
Dzięki wam i dzisiejszej rozmowie z Michałem M3 zostaje ze mną na dłużej... Co najmniej na dwa lata. Decyzja jest ostateczna. Dziecko polubiło samochód a żona na siłę wsadzona do auta po dwóch spędzonych w nim dniach zmieniła zdanie i nie chce z niego wysiadać ;)

Wysłane z mojego Q10

:cool2: :cool2: :cool2: :cool2: :handshake: :dance: :dance: :dance: :dance: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :nana: :nana: :nana: :nana: :pray: :pray: :pray: :dance: :dance: :dance: :handshake: :handshake: :handshake:

Opublikowano

przy Twoich przebiegach to będzie jakieś +9000zł na samym paliwie. ale co tam, marzeń się nie przelicza na $ :D

mi się tam podoba ta Twoja taksóweczka. moje opierdziałe E90 wywołuje uśmiech na buzi mojego młodego, w e90 M3 pewnie by rechotał.

http://emoty.blox.pl/resource/4_1_107v.gif

" Producenci dopuszczają zużycie 1 litra oleju na 1000 km. To tak, jakby uznać, że człowiek mający 38,5 st C jest zdrowy."

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

:cool2: i tak trzymac, auto jest rewelacyjne! :)

Marzenia trzeba realizowac a stereotypy lamac :D

.

Opublikowano

No ! :mrgreen:

W końcu jakieś normalne moto wnioski :twisted: gratulacje dobrej decyzji !!!

Prawdą jest że auta sportowe czasami ograniczają, ale z czasem zobaczysz że nie będziesz na to zwracał uwagi - normalnym dla Ciebie stanie się że miejsce na wysokim krawężniku oznacza brak miejsca itp. :mrgreen: Moje autko sportowe jest o wiele mniej funkcjonalne niż M3 E90 a i tak je kocham :mrgreen: Do przewożenia większych rzeczy itp. mam co innego.

Ale w tym roku byłem na dwóch wyjazdach autem sportowym z czego łącznie jest prawie 6 tysięcy km, i nie żałuje ani minuty. :cool2: Było ciekawiej podczas podróży niż podczas normalnych wakacji na które leciałem samolotem :roll:

A argumenty i dziecku w M3 itp.... polecam pierwsze pojeździć M3 ( szczególnie jak jest DKG + EDC ) a potem wydawać opinie. To auto jest miękkie, ciche przy seryjnych układzie wydechowym, i naprawdę przyjazne w porównaniu do wszystkich aut sportowych. A nikt nie karze cały czas jeździć do odcinki :twisted:

Pozdrawiam :)

http://www.mslab.com.pl

Do sprzedania:

Komplet felg z oponami zimowymi RSC - 17" Wzór Styling V Spoke 236

Nowy zestaw felg do F30 LCI 17" oponami zima i lato

Opublikowano
gdyby to M3 było w opakowaniu e91 to już bym jechał je kupować :)

moim zdaniem BMW popełniło "faux pas" nie wypuszczając e91 M3 w + x-drive + DKG np......sprzedawało by się jak RS4, a może i lepiej.

E92 i E90 to straszny oklep :lol:

Arnold..dziś byli u mnie Panowie w wiadomej sprawie i rozmawialiśmy o Twojej M3, na która oni się ponoć też czaili...no ale chyba ich ubiegleś :wink:

Opublikowano

...

:cool2: :diabel_faja: :8)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jak się trafia fajna, pewna, do tego krajowa M3, trzeba mieć po prostu refleks ;-)

Teraz z ta pewnoscia nie ma problemu. Mozna sprawdzic historie szkodowosci w PL. Cos jak carfax w US.

Opublikowano

Piękna sprawa, samochód idealny, itp, itd :shock:

I ten czarny kolor jakiś taki "czarniejszy" od innych czarnych :D

Jednak rzeczywiście spalanie w granicach 16-18L czyli ok 350km na baku to bardzo mało. Ale czy to jest wygórowana cena za wszystkie pozostałe zalety M3...?

Chyba nie :wink:

http://imagizer.imageshack.us/v2/320x240q90/196/nduk.jpg
Opublikowano
Jak się trafia fajna, pewna, do tego krajowa M3, trzeba mieć po prostu refleks ;-)

Teraz z ta pewnoscia nie ma problemu. Mozna sprawdzic historie szkodowosci w PL. Cos jak carfax w US.

pisz dalej...

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Generali opracowało aplikacje na iOS/ Androida która umożliwia sprawdzenie czy z danym pojazdem była związana jakaś szkoda AC/OC. Dla szkód AC pokazywane są przedziały kwot odszkodowań (1000-2000,2000-5000,5000-10000,10000-20000).

Ostatnio było o tym na TVN Turbo i faktycznie to zwracało to prawidłowe wyniki. Niestety od wczoraj dostaje "nieznany błąd". Możliwe że GIODO się przyczepił albo lobby handlarzy :cry2: :mad2: .

http://www.generali.pl/aplikacja

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Tą aplikacje to można sobie o kant dooooszy rozbić. Np dla mojego auta wywala, że miało 2 szkody w 2007....problem tkwi w tym, ze wyprodukowano jej w 12.2008 :mad2: Dla każdego auto, które sprawdzałem coś nie pasowało.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Houek moze zle przeczytales. Tam jest rubryki gdzie sa szkody auta i rubryki gdzie sa szkody kierowcy. U mnie sie zgadzalo.
Opublikowano

Wspaniała maszyna adrenaliny :8) i to jeszcze w sedanie, który ciągle wygląda rewelacyjnie (LCI). Według mnie E90 LCI prezentuje się o wiele lepiej niż F30.

Ale do rzeczy...zwróć uwagę na to jak wyjątkowy samochód posiadasz. Potężne, wolnossące V8 co produkuje 105 km/1L to prawdziwy kosmos, zupełnie inna bajka niż małe wysokobrotowe N/A silniki R4...O wiele trudniej jest zrobić duży, wielocylindrowy wysokoobrotowy silnik niż małą piczke R4 ze 100 km+/1L.

Trzeba jeszcze zwrócić uwagę na fakt, że to M3 może być jednym z ostatnich modeli samochodów sportowych wysokiej półki z dużym silnikiem N/A. Nawet Ferrari ma uturbiać silniki (następca 458 ma mieć turbo...)!!

A biorąc jeszcze pod uwagę jak udanym w ogóle modelem jest E90 to ten model M3 może już w niedługim czasie stać się prawdziwym klasykiem.

Jakbyś dał rade to wrzuciłbyś kiedyś może jakiś filmik z przyspieszeniem. Albo jakiś drag race z rolki, coś jak np :) :

Opublikowano
Jak dużo, ile po mieście przy normalnej jeździe bierze ? Okolice 14l ?

Moja średnia to 15,9 na zrobione przez 6dni 1570km - jazda mieszana

Opublikowano
Jak dużo, ile po mieście przy normalnej jeździe bierze ? Okolice 14l ?

Moja średnia to 15,9 na zrobione przez 6dni 1570km - jazda mieszana

6 dni = 1500 km = ~7000km miesiecznie = 80+ tys rocznie.

No panie, 90 tys pln na benzyne rocznie to juz nie w kij dmuchal;d