Skocz do zawartości

Problem z silnikiem - nie pali na jeden gar

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

wykręć świecę , nie będzie sprężać i można jeździć :twisted2:

a tak serio może być setka przyczyn......niestety wizyta w warsztacie cię nie minie.

czasami się mylę
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
wykręć świecę , nie będzie sprężać i można jeździć :twisted2:

Ło masakra! Odpaliłeś (albo chociać pokręciłeś) silnik z wyjętą świecą? To jest hałas :)

A odnośnie Ciebie Duch, to kolejnym krokiem powinno być sprawdzenie kompresji.

Kai
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
wczoraj mialem podobny problem: nie palila mi na jeden gar, ale w moim przypadku perzyczyna byl kabel WN i sprawdzanie uskodzonego kabla metoda na "iskierke" niczego nie wykaze... ja sprawdzalem, odlaczalem i podlaczaelm ponownie, raz nawet trzeplo mnie niezle po lapkach a iskra na swiecy byla. po zakreceniu swiecy niestety ciagle nie palila na jeden gar. bardzo prosto mozna sprawdzic czy kabel jest walniety wystarczy go zamienic na inna swiece (inny cylinder) ktora dobrze pali i sprawdzic jaki bedzie efekt po odlaczeniu kabla na pracujacym silniku, aha, trzeba kabel tez zamienic na aparacie zaplonowym. na szczescie mialem stary kabelek i gdy go wymienilem to wsio dziala jak dawniej, lecz klania mi sie juz wymiana kabelkow na nowe.