Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak też robie, ale olalem juz te bmw apps, szybciej bluetoothem odpale radyjko z telefonu.

nie wiem dlaczego, ale ciagle myslalem ze te appsy beda platne i odpalane z poziomu auta, a do tego z internetem, ktory wlasnie zaczeli oferowac.

slabo i tyle :)

• 4 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 479
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Dostałem newsletter BMW, który mówi, że sklep ruszył.

Jestem podpięty do niemieckiego więc nie mogę sprawdzić.

Ktoś testował? Jak wygląda cennik?

Opublikowano

Czy próbował ktoś przepinać auto z powrotem do polskiego ConnectedDrive?

Z jakiegoś powodu usługi ConnecteDrive (wszystkie) zostały wyłączone na stronie niemieckiej - mam opcję włączenia, ale nie wiem o co kaman.

Opublikowano

Uwaga, przepinając samochody między sklepami (krajami) traci się dostęp do usług, również po powrotnym podpięciu do sklepu, gdzie się je wykupiło.

Walczę o przywrócenie albo zwrot pieniędzy.

Opublikowano
Uwaga, przepinając samochody między sklepami (krajami) traci się dostęp do usług, również po powrotnym podpięciu do sklepu, gdzie się je wykupiło.

Walczę o przywrócenie albo zwrot pieniędzy.

Jestem w tej samej sytuacji. Udało ci sie jakoś odzyskać kupione usługi?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

witam

podepnę się do wątku aby nie zakładać nowego.

przeczytałem wszystkie strony i miesza mi się w czaszce :duh: :duh: :duh:

mam f10 z końca 2011r, z niemieckiej firmy.

Pakiet connected drive został tam wykupiony i aktywowany.

Mam takie aktywne aplikacje:

-automatyczne zgłoszenie teleservice

-BMW mobil care

-BMW online

-Hotline

-Internet

-Wezwanie alarmowe assist

Internet w PL nie działa, BMW mobile care - pokazuje sie fotka i pan coś szprecha po niemiecku, e-maile nie wchodzą…:(

Wszedłem na connected drive PL, wpisałem vin samochodu i dostałem link aktywacyjny.

Po kliknieciu info: Jeśli potwierdzisz wyrejestrujesz się z connected drive Niemcy

I teraz pytanie

Skoro i tak nie korzystam z funkcji bo nie znam niemieckiego a mieszkam w PL to może przejść na PL?

Czy coś zyskam? - nie zamierzam płacić za dodatkowe usługi.

Działa mi połączenie alarmowe 112 w podsufitce / nie wiem czy to jest połączone z connected drive/ ale to akurat fajny bajer mogący uratować życie.

Proszę o jakieś krótkie info bo niby coś mam aktywne a nie mogę tego używać :)

Z góry WIELKIE DZIĘKI !!!!!!!!!!!!!!!

Pozdrawiam

Opublikowano
Miałem ten sam problem, kupiłem auto za zachodnią granicą i wszystkie usługi connecteddrive miałem w języku niemieckim. Przy rejestracji w connecteddrive wyskakiwał mi ten sam komunikat więc zadzwoniłem na infolinię BMW i tam wszystko mi zmieniono, funkcje które były wykupione za granicą są dalej aktywne tylko już w języku polskim.
Opublikowano
dzwoń na infolinie connecteddrive.pl ...tam Ci wszystko sprawdzą i w razie czego przerejestrują aktualne usługi na Polskę - podajesz tylko 7 ostatnich VINu
Opublikowano
Z tego co wiem to usługi connected drive działają tylko z autach po 2012 roku, czyli z nbt. Ja sam mam auto z końca 2011 i niestety przepisanie auta na Polski rynek nic nie zmieniło. Większość usług nie działa w pl.
Opublikowano

Mam pytanko wiem może i się powtórze ale pierwszy raz mam samochód marki bmw . I dopiero zaczynam się do niej przekonywać :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Może ktoś mi odpowiedzieć czy np mogę do swojego BMW 2011 rok Polski salon dostawić dograć Connected drive ??

Jak mogę to gdzie najlepiej ? SERWIS? Jaki mnie więcej koszt takiej imprezy może ktoś robił ??

I czy może ktoś jest z Podlasia i ma jakiegoś speca od BMW ponieważ najbliższy serwis w mojej okolicy to AUTO BRECZKO a tam ceny to na prawdę mają z innej galaktyki

Pozdrawiam i czekam na odp.

Opublikowano

Cios w samo serce!!!! :cry2: :cry2: :cry2:

Dzwoniłem na infolinię.

Wzorowa profesjonalna obsługa.

Miły pan sprawdził VIN i nie pozostwił złudzeń.

Connected drive 1 generacja na rynek niemiecki, brak obsługi w PL. /samochód z 2011r/

Ponoć nic się nie da zrobić, przepisać etc.

W Niemczech usługi działają.

Rozumiem iż jest to oficjalna i jedyna wersja, no chyba że niekoniecznie?:)

Opublikowano

Kupione w niemieckim sklepie ważność tracą, ale jeśli zostały zakupione wraz z samochodem (tzn. od nowości) - to na szczęście nie :)

Problem w tym, że maksymalnie działa to przez 3 lata, więc dotyczy tylko w miarę świeżych autek...

Opublikowano

Generalnie to działa emergency call - wczoraj sprawdzałem i odezwał się pan po polsku:)

mam nadzieję że nic nie ruszając usługa pozostanie aktywna bo w przypadku zagrożenia może się naprawdę przydać?

Opublikowano
Wydaje mi sie ze EmergencyCall nie ma nic wspolnego z ConnectedDrive. Po prost łączy sie z numerem 112 kraju w ktorym akurat przebywasz. Taka sama funkcja nazwana SOS była już w moim starym E60.
Opublikowano
Wie ktoś może, gdzie się ustawia teleservice? Nie mogę tego znaleźć, żeby zmienić ASO na inne.
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Przyłączam się do tematu, posiadam F10 z czerwca 2012 wersja europejska i jak próbuję połączyć się z telefonem i uruchomić internet w aucie to wyskakuje komunikat, że w danym kraju opcja niedostępna, jakoś tak :) da się to w Polsce uruchomić ? Pozdrawiam
http://imageshack.us/photo/my-images/190/95216545.jpg/
Opublikowano
Wie ktoś może, gdzie się ustawia teleservice? Nie mogę tego znaleźć, żeby zmienić ASO na inne.

Wydaje mi sie, ze mozna. Wchodzisz na profil auta na stronie connected-drive a potem :

Settings/Manage Vehicles/ i przy swoim aucie klikasz "Service Partners" i zmianiasz sobie serwis odpowiedzialny za TeleService. Ja tak zmienilem, czy dziala tego jeszcze nie sprawdzalem :D

Opublikowano
Już zmieniłem telefonicznie, pan nic nie mówił, że da się z menu ;]