Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Czyli tak na dobrą sprawę samochód jest z uwagi na obecność tej karty możliwy do zlokalizowania tak jak telefon komórkowy :?:

Jeżeli tak jest, to zastanawia mnie jakie trzeba mieć "plecy" by odpowiednie słuzby namierzyły samochód np. w sytuacji kradzieży ???

Może za posiadanie ConnectedDrive będą zniżki w AC :twisted2:

"Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy" (Albert Einstein)

"Zawsze się starałem, żeby szkoła nie miała wpływu na moją edukację" (Mark Twain)

"Lubię walczyć z silniejszymi"

• 3 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 479
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Cześć!

To mój pierwszy post więc przywitam się ze wszystkimi czytelnikami :)

W marcu odbieram moje pierwsze BMW, wybrałem 428i

Wybrałem wszystkie opcje z ConnectedDrive poza Concierge oraz Internet.

Mam nadzieję, że rezygnacja z pozycji "Internet" będzie skutkować tylko tym, że nie będę mógł przeglądać internetu, korzystać z google itd,

a nie że nie będą mi działać wszystkie funkcje które zamówiłem :D?

Sprzedawca zapewniał, że samochód i tak ma dostęp do internetu dla wybranych funkcjonalności, a dodatkowa opcja "internet" to tylko możliwość swobodnego surfowania.

Czy możecie potwierdzić?

Pozdrawiam,

M.

Opublikowano

Oczywiście że będziesz miał dostęp do Internetu nie mając usługi Internet :) za pośrednictwem pokładowego SIM'a.

Będziesz mógł korzystać np. Apps'ów :wink:

"Zawsze się starałem, żeby szkoła nie miała wpływu na moją edukację" (Mark Twain)

Opublikowano

Dostępny jest update softu pokładowego na stronie http://www.bmw.com/com/en/owners/connected_drive_services/mobile_devices/bluetooth_software_update.html

Na naszej krajowej stronie BMW jeszcze nie jest dostępny :arrow:

Opublikowano

witam

rowniez posiadam auto exAG i nie moge dodac pojazdu do konca conencted drive.

komunikat: Ten pojazd nie posiada urządzenia telefonii komórkowej.

czy ktos juz moze cos wiecej wie na ten temat co zrobic zeby to zaczelo smigac w PL

co wymienic/dodac/aktywowac/itd/etc/itp ???

Opublikowano

Problem polega na lokalizacji usług ConnectedDrive. SIM'a na pokładzie masz z DE. Na portalu usługi są lokalizowane w PL do VIN'u i SIM'a w samochodach z polskiej dystrybucji. I z tego właśnie wynika ten problem.

Sprawa do załatwienia w ASO.

Opublikowano
Ostatnio zastanawiałem się czy to ma prawo działać. Taki SIM pobiera/wysyła dość sporo danych serwisowych do ASO. Serwis jest zdefiniowany i zlokaliwoany w ramach usługi w danym kraju. Zatem gdyby możliwe było korzystanie z pełni mozliwości serwisowych w ramach ConnectedDrive za pomocą SIM'a z aktywacją w DE to transmisja danych odbywałaby się z wykorzystaniem roamingu z auta w PL poprzez operatora w DE do serwisu w PL. Nie twierdze że jest to niemożliwe ale znajomi który mają auta exAG dzwoniąc na BMW Assist zaczynają rozmowę słysząc GutenTag :wink: Sądzę że ttrzeba zmienić lokalizację serwisu i wymienić SIM'a na PL. Znam osoby które przez to przeszły ale bolało finansowo :arrow:

Opublikowano
Sądzę że ttrzeba zmienić lokalizację serwisu i wymienić SIM'a na PL. Znam osoby które przez to przeszły ale bolało finansowo

moglbys podpytac sie tych znajomych o jakies konkrety ? moze najpierw o jakich pieniadzach wogole rozmawiamy bo nie wiem czy bede zainteresowany sie w to bawic...

no i od czego zaczac... bo w ASO znajac zycie to tylko rece rozloza i powiedza ze sie nie da ;)

Opublikowano
Jesli chodzi o finansową kwestię to wychodzi 40-50% więcej niż cena zestawu do F10/F11 wg konfiguratora.

Opublikowano

Pakiet ConnectedDriveAdvancedPlus wg konfiguratora to chyba około 4.5 tys PLN.

Znajomy rozszerzył wersje podstawową do Plus'a i zmienił lokalizację na PL. Całość prawie 8k PLN :twisted:

• 4 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Mam u siebie pakiet BMW ConnectedDrive oraz Intelligent Emergency Calling i TeleServices. Co muszę mieć dodatkowo aby działało mi BMW Remote?

Ile mnie to będzie kosztować?

I gdzie to załatwię?

BMW 3 GT 2014 z polskiej dystrybucji + iPhone 5S

Opublikowano

Tak. Dodałem też samochód ale mam tylko jedną usługę dostępną:

http://i61.tinypic.com/66m6hh.jpg

Opublikowano
Niektore usługi ConnectedDrive są standardowo aktywne. W moich autach mam ConnectedDrive wersji Plus ale niektórych usług nie widzę pomimo że sa aktywne i wiem że działają. Na pewno aktywacji na portalu wymaga np. opcja Remote Services. Jeśli masz pakiet bazowy i zarejestrowałeś się na portalu BMW to kolejne opcje możesz sobie dokupić, pojawią się na portalu i wówczas włączasz i wyłączasz wedle życzenia :D

Opublikowano

Ale dokupić muszę gdzieś poza stroną bo tam nie ma takiej opcji. Telefon? W salonie? Ile to kosztuje?

I w ramach jakiej usługi można wysyłać trasę do nawigacji? Chyba, ze np przez USB można to robić niezależnie od ConnectedDrive

Opublikowano
Zadzwoń na Infolinie a tam przede wszystki po VIN'ie powiedzą Ci co możesz dodać. Jeśli masz bazowy ConnectedDrive to w zasadzie jest to kwestia aktywacji i ewentualnie oprogramowania w iDrive. Bardzo prosta sprawa do zrobienia. A operację wykonasz już w ASO. Niestety nie działa to jeszcze jak Apple AppStore :8)

Opublikowano
To jest jakaś kpina! Sprzedawca zapewniał mnie, że w każdej chwili będę mógł skorzystać z opcji ConnectedDrive (dokupić). Tymczasem na infolinii powiedziano mi, że jeżeli nie zrobiłem tego od razu to w tej chwili nie mogę i jest to kwestia najbliższych kilku miesięcy. MIESIĘCY!!! WTF??!! :mad2:
Opublikowano
Jaką masz opcję ? Pakiet ConnectedDriveAdvanced ? Czy dodawałeś coś jeszcze ?

Opublikowano

do konca tego miesiaca strona ma dzialac.

W serwisie nie bedziesz dogrywac zadnej opcji, tylko z poziomu samochodu instalowac dodatkowe opcje typu - Internet, Remote Services, Concierge Services, RTTI, Online Entertainment itd.

Wpiszesz przez idrive(lub przez portal http://www.bmw-connecteddrive.pl) Twoja karte kredytowa i system sam pobierze i zainstaluje wybrane wczesniej przez Ciebie opcje

"We at BMW do not build cars as consumer objects, just to drive from A to B. We build mobile works of art" - Chris Bangle
Opublikowano
Tak - potwierdzone w salonie: nie można teraz nic kupić bo BMW Polska przejęło całość i wdraża zakupy przez internet. Ma działać do kwietnia. Cennika jeszcze podobno nie ma. Także czekam.
Opublikowano

Witam, nie będę zakładał specjalnie nowego wątku dla błahostki którą zauważyłem, a tutaj sami znający temat więc pewnie zaraz ktoś mi powie co to jest/było.

Otóż dzisiaj pierwszy raz od prawie dwóch lat posiadania samochodu zauważyłem w małem szarym prostokącie na ekranie nawigacji (tam gdzie godzina, kreski zasięgu telefonu i nazwę stacji radiowej w RDS) symbol coś jakby kuli ziemskiej )globusa?) i dwie strzałki. Było kilka sekund i zniknęło - co to jest :?:

Opublikowano

Ewidentnie połączenie :D

Pewnie wgrywali Ci usterkę silnika bo właśnie skończyła Ci się gwarancja :lol:

A na poważnie to zapewnie jakaś aktualizacja. Sprawdź też wiadomości.

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Taka "kula" świadczy o łączeniu z internetem.