Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, szukam odpowidzi na forum dot. mojego problemu i nie moge znalesc ...chyba słabo szukam ...

Kodowanie e46 przed i po FL ...nie ma zadnych problemów ..za to w e61 mam problem ..mianowicie tuż po wybraniu mudułu LMA ..z czytuje cały moduł ...intersowało mnie ustawienie :

WELCOME

aktiv

WL_NSL itp chciałem dac na aktiv tak aby na powitanie zapalały sie wybrane światła...po podmienieniu plików .MAN

wciskam SG_CODIREN ...5sek mija i buuummm...

co zrobić ..

pacjent : e61 05.2007 LCI , modul CAS .

NCS- 3.1

http://img1.poczta.o2.pl/?cmd=getpart&link=hpVzgWkqJn3X00NXRQAkksCMkiGJnAAsqAAkODMoPDMANlNiNzNwfDNZJTMsNjN2PTMAdCOfGGc2k

Opublikowano

5 sek i wyskakuje ten bład .... i plik .trc w WORK-sie ma znow 194 kb(cale auto)

ps. sciągnąlem wlasnie STANDART toola 2.12..--> wyczyścił mi cała baze ...zainstalowałem BMW CODING TOOLs ...i robie UPdate SP_daten (49) ... ale inpa dalej nie widzi wgranych modeli...hmmm

Opublikowano
oczywiscie ze miałem włączony, robiłem wszystko to samo co przy kodowaniu w e46 i tylko tu spotykam z błędem ... a inne moduły koduje bezproblemu ..gdzies wyczytałem że trzeba mieć włączone światła na Automat..ale to tez nie pomogło..
Opublikowano

soryyy ,myslałem że widzicie link do zdjęcia...;/

juz pisze ...:

ERROR IN CABD!Look at CAB1.err end error.log!

COAPI-1043:error during processing CBD-file LM2_E6X.C35

zainstalowalem na nowa inpe ..ale jakas wersja 3.01 ..i robie za pomocą BMW SP-daty wgrywam..poki co bylem i z e46 polaczyl sie bez problemu ...teraz nie wiem czy jak włącze STANDART TOOLS 2.12 i wybiore aktualizacje tylko NCS-a czy znow cos sie usunie ?

Opublikowano

zainstaluj ST 2.12 + inpa i sprawdź czy INPA działa OK.

Wtedy ściągnij sp daten v49,3 lub nowsze do bmw e60 i zamień trzy foldery z plikami SP DATEN i będzie działać. Błąd 1043 to albo SP DATEN lub Windows, ale u Cb stawiam na SP Daten które nie obsługują Ci e60.

207GTI (175THP) na tor

Tutaj klik: http://www.peugeot207club.pl/viewtopic.php?t=5609

VW Golf mk5 1.9TDI ASZ + GTD1752 (daily)

BMW E46 320D ///M (od czasu do czasu)

Opublikowano

Rozwiązanie jest trywialne:

WL_NSL nie może być na "aktiv"

możesz ustawić "soft_einschalten" lub "hart_einschalten"

Spróbuj i zobaczysz, że się zakodują.

Sprzedam nowy filtr powietrza MANN C31143 BMW E60 E61 E63 E64 - 90 zł z wysyłką

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
Witam kolegow. Jestem nowy na forum i jesli pisze w zlym dziale lub robie cos zle prosze o poprawienie. Mam problem z zakodowaniem DRL w moim e60. mianowicie wszystko jest ok do momentu gdy probuje wcisnac EXECUTIVE JOB w celu zgrania parametrow. Wyskakuje blad ; error in CABD! Look at CABI.ERR and ERROR.LOG! A_E60LM2; CODIERINDEX=21h. Dodam tylko ze kodowanie cyfrowego wyswietlania kilometrow w module KOMBI poszlo bez problemu...orientuje sie ktos co moze byc problemem
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Napisz skad jestes w NLto ogarniemy problem. :wink:

Moze byc na PW.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Chciałem pobawić się programami i zakodować sobie parę ciekawych funkcji bo nic tak nie cieszy jak zrobienie czegoś o własnych siłach :D No i niestety mam ten sam problem... co prawda mam zakodowane Day running light w i-drive ale włączaja mi sie na automacie ksenony a nie przygaszone długie. Zmieniałem polecenia w notatniku, zapisałem jako .MAN i gdy klikam EXECUTIVE JOB to wywala błąd. Próbowałem na wiele sposobów i lipton :cry2: Dodam, że profil ustawiałem zgodnie z instrukcjami na forach. Macie jakąś podpowiedź?? z góry dzięki
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Mam problem w e60 lci próbowałem go połączyć przez NCS (wczesniej kodowałem juz e46 lci). Po ustawieniu profilu wciskam F1, F3 klikam E60 później CAS i wyskakuje mi :

Fehler:

Folgendes Merkmal ist im Fahrzeugauftrag ungultig $2SB

Ktoś wie w czym moze byc problem? Dodam że INPA działa bez większych problemów.

Opublikowano
Problem leży w zbyt starym NCS'ie, używasz albo 3.0.8 albo 3.1.0 i wyposażenie jest nowsze niż program potrafi rozpoznać. Zainstaluj Standard Tools 2.12 i wtedy spróbuj, na pewno pomoże :)

Sprzedam nowy filtr powietrza MANN C31143 BMW E60 E61 E63 E64 - 90 zł z wysyłką