Skocz do zawartości

E39 525 TDS 1997 Jakie stalowe felgi?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie.

Pierwszy raz w życiu będę kupować zimowe opony, zawsze udawało się na letnich:) muszę kupić stalowe felgi, ale wiem, że nie każde pasują. Na coś tam się patrzy na rozstaw na osadzenie... Jak sprawdzić jakie mam mieć moim TDSie?

Pozdro

Opublikowano
  • Członkowie klubu

E39 nie miało stalowych felg. Nawet ta na zapasie o wyglądzie stalowej to alus :D

Masz mnóstwo felg na allegro wybierz sobie coś.

Każda felga od E39 będzie dobra, dla bezpieczeństwa weź 16 cali, bo 15 powinna podejść ale nie przy wszystkich modelach.

ec2Wze6.jpg
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Ja mam oryginalne stalowe 15 cali, ale odradzam, bo opony o szerokości 225 na tą felgę są kosmicznie drogie, i ciężko dostępne.

Na 16, nawet na podstawowym alusie auto wygląda sporo lepiej, a i opony są we względnie normalnej kasie.

Opublikowano
Ja mam alu felgi wyglądem stalowych na zimę. 15" opona dedykowana do 15" 205/65 jeździ się w zimę świetnie. Do tego oryginalne kołpaczki z e39 i jest malina na zimę. Opona to chyba najtańsza jaką do e39 można dostać i najwęższa jaką można założyć co jest zaletą. Wygląd w zimę to sprawa drugorzędna :)
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Każda felga od E39 będzie dobra, dla bezpieczeństwa weź 16 cali, bo 15 powinna podejść ale nie przy wszystkich modelach.

Najlepiej szukaj felg z odpowiednim ET i otworem centrującym i nie wież opisom "pasuje do e39,e46 itp" bo po zakupie może się okazać ,że jedyne co pasuje to rozstaw szpilek ,a potem trzeba się bawić w jakieś pierścienie centrujące ,albo dystanse :duh:

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Opony 205 ma 15" na zimę są bardzo dobre i nie ma co zakładać 225.

A felgi na allegro znajdziesz za grosze. Ja swojego czasu kupiłem komplet za 500 razem z niezłymi oponami.

Drogą dedukcji doszedłem do konkluzji...!!!!
Opublikowano

Jak coś to mam oryginalne koła 16" na sprzedaż w dobrej cenie 5cio ramienne ale tam są opony letnie słabe.

Ale wygodniej będzie w zimę na 15" ;)

Opublikowano
  • Autor
No to szukam 15':)
Opublikowano

po co 225 ?

na 15" miałem 195 i takie najlepsze bo czym szersze to w śniegu gorzej